ازآنجا که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه بیش از ۳۴هزار کشته بر جای گذاشته، هزاران دانشجو در دانشگاههای آمریکا به تظاهراتهای حامیان فلسطین و بهتازگی به اردوگاههای دانشجویی پیوستهاند. گاردین نوشت: برخی اعتراضات بهعنوان فراخوانی برای تشویق دانشگاهها به کنار گذاشتن سرمایهگذاری در شرکتهایی که تسلیحات و تجهیزات نظامی به ارتش [رژیم] اسرائیل ارائه میدهند، آغاز شد. اما از آنجا که دولت بایدن همچنان بهطور گسترده از اسرائیل حمایت میکند، رئیسجمهور آمریکا بیش از پیش به کانون انتقاد جوانان این کشور تبدیل شده است. بر اساس این گزارش، نظرسنجیها نشان میدهد که حمایت جوانان آمریکایی از بایدن نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است. با توجه به اینکه بایدن در چند ایالت مهم آمریکا موسوم به ایالت چرخشی یا خاکستری (Swing state) از ترامپ اندکی عقبتر است، رئیسجمهور آمریکا نمیتواند رای این افراد را از دست بدهد. جاناتان زیمرمن، استاد دانشگاه پنسیلوانیا میگوید: تهدید واقعی برای بایدن این است که رایدهندگان جوانتر، بهویژه رایدهندگان تحصیلکرده دانشگاهی، در انتخابات حضور پیدا نکنند. وی افزود: تصور نمیکنم معترضانی که امروز در دانشگاهها حضور دارند، به دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا رای دهند، تقریبا هیچیک از آنها [به ترامپ] رای نمیدهند و خطر اینجا نیست، بلکه خطر این است که آنها بهسادگی رای نخواهند داد. این روزنامه انگلیسی در ادامه گزارش داد حتی «کالج دموکراتهای آمریکا»که یک سازمان میانهرو و حامی بایدن است، روز سهشنبه از حزب خود انتقاد و در بیانیهای اعلام کرد هر روزی که دموکراتها نتوانند در اتحاد با هم از آتشبس دائمی [در جنگ غزه]، راهحل دودولتی و به رسمیت شناختن کشور [مستقل] فلسطین حمایت کنند، جوانان بیشتر و بیشتری از این حزب مایوس میشوند. خشم رایدهندگان آمریکایی از جو بایدن بهدلیل حمایت از رژیم صهیونیستی و مدیریت ضعیف و منفعلانه او در قبال آتشبس و کشتار غیرنظامیان فلسطینی ممکن است به شکست سیاسی حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ بینجامد. مردم آمریکا، موضع دموکراتها در قبال مسأله اسرائیل و فلسطین را بسیار منفعلانه ارزیابی میکنند و معتقدند دولت بایدن با وجود اعتراضات مردمی کمسابقه شهروندان آمریکایی در محکومیت حملات این رژیم علیه غزه و نارضایتی آنها از تخصیص بودجه هنگفت مالی و تسلیحاتی به نفع این رژیم، صدای رایدهندگان و مالیاتدهندگان آمریکایی را نشنیده و رضایت لابیهای صهیونیستی را به رضایت مردم خود ترجیح میدهد. واکنش ضعیف بایدن در جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه مهمترین موضوعی است که جوانان آمریکایی را از بایدن دور کرده است. شبکه اماسانبیسی با اشاره به یک نظرسنجی از «مؤسسه سیاست» در مدرسه کندی هاروارد گزارش داد: این موضوع باعث ایجاد تفرقه بین دموکراتهای جوان شده است. ۴۶درصد از آنها به بایدن و ۹ درصد به ترامپ اعتماد دارند، در حالی که ۴۵درصد آنها به هیچیک از این دو نامزد اعتمادی ندارند. در میان مستقلها، ۵۶درصد هم نهفقط به بایدن، بلکه به ترامپ هم اعتمادی ندارند. گروههای فعال حامی فلسطین میگویند بهدلیل حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی در انتخابات از او حمایت نمیکنند.
پردیسهای آمریکا علیه جنگ غزه
روزنامه ال پائیس اسپانیا با اشاره به اینکه برای یافتن جنبشهای اعتراضی دانشجویان آمریکایی، مشابه آنچه اکنون در این کشور شاهد هستیم، باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم تصریح کرد: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رایدهندگانش قرار داده است. به گزارش ایرنا از روزنامه ال پائیس اسپانیا، در بسیاری از دموکراسیهای غربی، تلافی نظامی وحشیانه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غیرنظامی غزه در پی حمله حماس در ۷ اکتبر(۱۵مهر۱۴۰۲)، ازسیاست خارجی فراتر رفته وبه یک موضوع داخلی در این کشورها تبدیل شده است. دراین یادداشت آمده است:چندروزی است که پردیسهای برخیازمعتبرترین دانشگاههای آمریکا به تظاهراتهایی پیوستهاندکه در روزهای پایانی هفته درشهرهایی مانند لندن، پاریس و نیویورک برگزار میشود؛ دانشجویانی که پایان فوری جنگ غزه راخواستار هستند.
معتبرترین دانشگاهها در حال برانگیختن جامعه آمریکا هستند
ال پائیس در تشریح اهمیت گسترش اعتراضهای ضد اسرائیلی در آمریکا به ویژه در بین دانشجویان مینویسد: معترضان درگیری با مقامهای دانشگاهی و پلیس را که در آستانه رسیدن به ابعاد تاریخی است، در کشوری ادامه میدهند که صرف نظر از دموکرات بودن یا جمهوریخواه بودن دولت، بدون قید و شرط از اسرائیل حمایت میکند. نامهایی مانند کلمبیا، هاروارد، ییل، اموری یا امرسون در میان بیش از ۲۰ دانشگاهی هستند که با سازماندهی این بسیجها، در حال برانگیختن جامعه آمریکا هستند. به نوشته این رسانه اروپایی، برخلاف دیگر اعتراضهای گستردهای که اخیراً در ایالات متحده تجربه شده است، مانند زندگی سیاهپوستان مهم است پس از قتل جورج فلوید به دست پلیس در سال ۲۰۲۰) یا جنبش اشغال وال استریت که سال ۲۰۱۱ در اعتراض به وضعیت ایجاد شده در این کشور به موجب بحران اقتصادی)، اعتراضهای فعلی جامعه دانشگاهی، نه بر اساس یک موضوع داخلی بلکه بر اساس یک وضعیت غیرقابل قبول در خاورمیانه است که معترضان تا حدی دولت خود (آمریکا) را مسئول آن میدانند. برای یافتن بسیجی مشابه آنچه اکنون در آمریکا شاهدیم، باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم، زمانی که خشم جهانی علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی دانشجویان آمریکایی را از کلاسهای درس بیرون راند. به نوشته الپائیس، تفاوت اعتراضهای کنونی این است که اکنون آمریکا در یک جنگ فرهنگی و در یک قطبیسازی سیاسی بیسابقه غوطهور است که پوپولیسم فوق محافظهکار که بزرگترین نماینده آن دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق است، از آن سوء استفاده کرده است و این مسأله، تهدید ایجاد شکاف و گسست در صفوف دموکراتها به فاصله چند ماه از انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را در پی دارد. هیچ دولتی نباید تعجب کند که تصاویر از فاجعهای که در غزه رخ میدهد، وجدانها در هزاران کیلومتر دورتر را برانگیزد. در ادامه این گزارش آمده است: تصمیم رئیس دانشگاه کلمبیا برای تعلیق دانشجویانی که اعتصابها را رها نمیکنند و دستور پلیس نیویورک برای ورود به محوطه دانشگاه و اخراج معترضان (اقدامی که در ساعات اولیه دیروز تکرار شد) از دو هفته پیش درگیریهایی را تشدید کرده که یادآور اعتراضها علیه جنگ ویتنام است؛ روندی که میتواند به مانعی جدی برای جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا تبدیل شود که سودای انتخاب مجدد را در سر میپروراند. چنان که الپائیس تصریح میکند: هیچ دولتی نباید تعجب کند که تصاویر از فاجعهای که در غزه رخ میدهد، وجدانها در هزاران کیلومتر دورتر را برانگیزد و البته کسانی که میتوانند برای جلوگیری از این فاجعه مداخله کنند باید وارد عمل شوند. جو بایدن، سیاستمداری است که نتانیاهو بیشتر به او وابسته است و میتواند او را مجبور به آتشبس کند و وضعیت ناامیدکننده غیرنظامیان فلسطینی را پایان دهد و این دقیقا مسألهای است که دانشجویان آمریکایی آن را درک میکنند و نسبت به آن آگاه هستند.