مریم سعادت، رضا فیاضی، مهدی صبایی، احسان مهدی، محمد بحرانی، هومن حاجیعبداللهی، ساقی زینتی، ناصر دادشکر، عادل بزدوده و محمد لقمانیان ازجمله هنرمندانی بودند که در مراسم حضور داشتند.
این مراسم که با نمایش عروسکی و موسیقی آغاز شد با اجرای حامد مدرس و فاطمه امینی همراه بود.
محسن برمهانی، معاون سیما در سخنانی به اهمیت برگزاری این جشنواره عروسکی اشاره و خاطرنشان کرد: ابتدا تشکر میکنم از همه کسانی که این رویداد را برای دومین سال برگزار کردند. این جشنواره، اتفاق مهمی است در دورهای که تولید محصولات برای کودکان و نوجوانان بیشتر به حوزه انیمیشن و کارتون رویآورده و خیلی جاها کار عروسکی فراموش شده است. بنابراین کمک به گونه عروسکی کار بسیار بزرگی است.
وی تاکید کرد: جشنواره عروسکخونه در دومین سال برگزاری است، ۲۰میلیون نفر به آن رای دادند و من در همین جا از همه آنهایی که ما را همراهی کردند تشکر میکنم که اینقدر خوب توانستند مخاطبان و بچهها را به میدان بیاورند. امیدواریم در سالهای آینده این اتفاق باشکوهتر و با ابعاد بزرگتر برگزار و حتی بینالمللی برگزار شود چون هم فضا داریم و هم خلأ آن حس میگردد.
برمهانی در پایان اعلام کرد: آقای جبلی، رئیس سازمان صداوسیما قرار بود در این مراسم شرکت کنند اما بهخاطر پیشامدی نتوانستند و بنده از جانب ایشان حضور پیدا کردم و بابت حضور تکتک شما تشکر میکنم.
در ادامه محمدصادق باطنی، مدیر شبکه کودک سخنش را با خوشامدگویی به کودکان آغاز کرد و گفت: امروز به خانه خودتان آمدید، خوشآمدید. خوشحالم که به اینجا آمدید. عروسکها یکی از زبانهای مشترک همه ما هستند و جایشان در تلویزیون است. خوشبختانه با تلاش و زحمات همکارانمان عروسکها به خانه خودشان برگردانده شدند.
مدیر شبکه کودک خاطرنشان کرد: انشاءا... که عروسکخونه بتواند با قدرت مسیرش را ادامه دهد. من تشکر میکنم از مرکز سیمرغ جناب آقای اکبرشاهی عزیز بابت حمایتهای بیدریغشان. همچنین از مجموعه شاد ممنونم که با تمام توان در کنار ما ایستاد. از دکتر علامتی عزیز هم ممنونم که ما را همراهی کردند. امیدواریم از این پس با قدرت بتوانیم به وظیفه خودمان عمل کنیم.
در بخشی دیگر ناصر دادشکر، کارگردان، نویسنده و بازیگر باسابقه در سخنانی بیان کرد: از برگزاری این مراسم بسیار خوشحالم و از تمام عزیزانی که زحمت کشیدند تشکر میکنم. آن چیزی که من برای نسل آینده انجام دادم چیزی جز وظیفه نبوده. من از سال ۱۳۵۰ تنها با دیدن یک نمایش عاشق کار کودک شدم و پس از دوران دانشجویی این راه را ادامه دادم به امید اینکه نسلهایی را برای کشورم تربیت کرده باشم.
این هنرمند پیشکسوت تاکید کرد: تئاتر و نمایش کودک فقط وسیله سرگرمی نیستند. در اینجا وظیفه خودم میدانم که اشاره کنم ما در سطح کشورمان کارهای زیادی مثل کار کودک داریم. من فقط خدمتگزار بچههای ایرانم و همین جا از تلویزیون و مسئولان عروسکخانه تلویزیون و عروسکخانه صنفی نمایشگران و تمام همکاران و پیشکسوتان و اساتید عزیز برای برگزاری چنین جشنوارهای به سهم خودم تشکر میکنم. ما نسلی بودیم که جز خدمت به فرهنگ و هنر کار دیگری نکردیم.
در ادامه از مریم سعادت خواسته شد تا خاطرهای از همکاریاش با عادل بزدوده تعریف کند.
مریم سعادت، هنرمند باسابقه عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان گفت: اگر از قبل به من اطلاع میدادید حتما خاطره آماده میکردم چون الان هرچه فکر میکنم میبینم چیزی ندارم جز اینکه ما بیشمار باهم همکاری کردیم که همهاش خاطره است. چیزی یادم نمیآید جز یک رفاقت ۳۰_۴۰ ساله.
در ادامه عادل بزدوده، در سخنانی کوتاه اینگونه بیان کرد: تشکر میکنم از همراهی همه دوستان برای برگزاری این مراسم. حرفی ندارم جز اینکه بگویم اگر به من فوم، اسفنج و ... بدهند مینشینم و عروسک میسازم چون من کارم عروسک است. میخواهم یک خاطره از زی زی گولو تعریف کنم. یادم است وقتی ما در حال ساخت این کار بودیم و مشغول اولین سکانسهای کار بودیم، تنها کسی که با اولین پلانها توانست به راحتی بگوید «زی زی گولو آسی پاسی دراز کوتاه تا به تا» مانی عزیز همان کودک ۸ ساله بود و این خیلی برایمان عجیب بود.
در بخشی از مراسم محمد لقمانیان، عروسکگردان و صداپیشه به اهمیت هنر عروسکگردانی اشاره کرد و نمایش کوتاهی با یک عروسک برای حضار اجرا کرد.
در این مراسم از ناصر دادشکر و عادل بزدوده تقدیر و تشکر شد.
در بخش طراحی و ساخت عروسک از فاطمه رئوفی برای نمایش «خرگوشک و رودخانه» تقدیر و تندیس این بخش به سیده معصومه زیوری برای نمایش «راز» اهدا شد.
در بخش طراحی هنری، از حدیثه مرادی برای نمایش «مترسک و آدم برفی» و مهری فربدزاده برای «خورشید خانم کجایی» تقدیر و تندیس این بخش به رعنا گرشاسبی برای نمایش «شازده کوچولو» اهدا شد.
در بخش صداپیشگی، از میترا مرادی برای نمایش «کفشدوزک بداخلاق» و میثم میثاقی و سعید تاجیک برای نمایش «امانتفروشی آمیرزا» تقدیر و تندیس این بخش به سهیلا میرزاخانی برای نمایش «مورچههای بامزه» اهدا شد.
در بخش عروسکگردانی از قاسم انصاری برای نمایش «آدمهای بافرهنگ» تقدیر و تندیس این بخش به صبا ملایی، مبینا رضایی، ریحانه کیخواه، یسنا ملایی و ستایش ساسولی برای نمایش «جادوی مهربانی» اهدا شد.
در بخش نمایشنامه از سید حسین فداییحسین برای نمایش «خرگوشک و رودخانه» تقدیر و تندیس این بخش به فاطمه موسوی ثابت برای نمایش «جادوی مهربانی» اهدا شد.
در بخش کارگردانی نیز از نمایشهای «خرگوشک و رودخانه» به کارگردانی زهرا طباطبایی و «کی از همه پرزورتره» به کارگردانی عفت سخائیان تقدیر شد و تندیس این بخش به نمایش «جادوی مهربانی» به کارگردانی فاطمه موسوی ثابت اهدا شد.
در ادامه از نمایش «سرزمین» برای همبستگی خانوادگی و گروهی، از نمایش «دو دریچه» برای خلاقیت و انتقال معنا، از نمایش «پهلوان کچل» به خاطر توجه به فرهنگ و ارزشهای بومی، برای استعداد بداههپردازی و طنز از نمایش «بیبی نبات و قندک» تقدیر شد.
در بخش برگزیده آرای مردمی از نمایش سوم «کفشدوزک بداخلاق» و در رتبه دوم از نمایش «کی بود کی بود من نبودم» تقدیر شد. همچنین جایزه اصلی این بخش به نمایش «هاجر عروسی داره» اهدا شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد