به گزارش جام جم آنلاین، نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل از روز دوشنبه ۷ اسفندماه ۱۴۰۲ در ژنو سوئیس آغاز شد و تا ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.
در روزهای ابتدایی این نشست تعدادی از مقامات عالیرتبه کشورهای مختلف به بیان دیدگاههای خود در ارتباط با مهمترین تحولات حقوق بشری پرداختند که در این زمینه میتوان به سخنرانی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نشست اشاره کرد.
همان طور که پیشبینی میشد محور صحبتهای امیرعبداللهیان در این نشست جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و نسلکشی صورت گرفته از سوی این رژیم در طول بیش از سه ماه گذشته علیه مردم این منطقه بود.
او در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: بیتردید بیکیفر ماندن سرکردگان رژیم اسرائیل طی هشت دهه گذشته، عامل اصلی استمرار و تشدید اشغالگری و آدمکشی از سوی این رژیم بوده است. تأکید میکنم محاکمه و مجازات عاملان و آمران و مباشران شدیدترین جنایات بینالمللی ارتکاب یافته علیه فلسطینیان باید به صورت جدی در دستور کار نهادهای بینالمللی ذیصلاح خصوصا دیوان بینالمللی کیفری قرار گیرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: باید با صدای بلند بگویم که کارنامه جهانی حقوق بشر به خاطر اینکه امروز تعداد زنان به شهادت رسیده در غزه به هزاران تن رسیده و این کشتار بیشرمانه علیه زنان و کودکان همچنان در قالب نسلکشی ادامه دارد، لکهدار و بلکه سیاه شده است. اعاده جایگاه حقوق بشر در جهان مستلزم این است که اجازه ندهیم رژیم اشغالگر با ادامه حملات هوایی، دریایی و زمینی و به قحطی کشاندن غزه، همچنان به نسلکشی فلسطینیان ادامه دهد.
در حاشیه برگزاری این برنامه، نشست «وضعیت حقوق بشر در سرزمین اشغالی فلسطین» با حضور وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی و عربی از جمله وزرای امور خارجه ایران، عربستان، کویت، اندونزی، مصر و ... توسط هیات نمایندگی فلسطین در ژنو برگزار شد که هدف از این جلسه بررسی آخرین وضعیت حقوقبشری و بشردوستانه در سرزمین اشغالی فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از هفتم اکتبر بود.
«علی بحرینی» رئیس نمایندگی ایران در ژنو در گفتگو با ایسنا در مورد برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل با بیان اینکه پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر از روز دوشنبه در ژنو آغاز شده است، گفت: در دو روز اول نشست تعدادی از مقامات عالی رتبه کشورها شرکت و سخنرانی کردند از جمله اینکه وزیر امور خارجه کشورمان در روز اول این نشست حضور و سخنرانی کرد.
او با بیان اینکه اجلاس شورای حقوق بشر یک فرصت سالانه مهمی است که در آن مهمترین موضوعات حقوق بشری به بحث گذاشته میشود و کشورها مواضع خودشان را در آن مطرح میکنند، گفت: یکی از مسائل مهم که در این دوره از اجلاس به آن پرداخته شد و در واقع به نوعی اجلاس را تحت تاثیر خود قرار داد تحولات جاری در غزه بود.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در این اجلاس کشورهای زیادی از جمله وزیر امور خارجه ایران، سیاست نسل کشی در غزه و جنایتهای این رژیم در فلسطین را محکوم کردند و تاکید داشتند که جامعه بینالمللی و سازمان ملل باید از وضعیت بی عملی خارج شود و اقدام جدی و موثری برای توقف جنایات اسرائیل به عمل آورد.
او تاکید کرد: وزیر خارجه ایران در این نشست از سازمان ملل که در این زمینه دچار بیعملی شده انتقاد کرد و این وضعیت را یک وضعیت تاسف بار در تاریخ دیپلماسی بیان کرد.
بحرینی افزود: در حاشیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل نشست فلسطین نیز به درخواست هیات فلسطینی شرکت کننده در این نشست با حضور تعدادی از وزرای خارجه کشورهای عربی و اسلامی برگزار شد و در این نشست این کشورها نسبت به ضرورت انجام یک اقدام مشترک برای توقف جنایتهای رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در بخشی از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که شورای حقوق بشر به چه میزان میتواند صدای مظلومیت مردم فلسطین باشد و اقدامی برای توقف جنایات اسرائیل انجام دهد، گفت: جلسه شورای حقوق بشر یک مجمعی برای انتقال صدای مردم فلسطین است، جایی که مقامات کشورها فرصت دارند که بیایند و نظرات و دیدگاههای خود را مطرح کنند و در همین چارچوب شاهد این بودیم که تعدادی از وزیران امور خارجه دیدگاهها و نظرات خود را در مورد تحولات اخیر فلسطین مطرح کردند و در واقع صدای مردم فلسطین بودند و جنایتهای اسرائیل را به گوش مردم جهان رساندند.
رئیس نمایندگی ایران در ژنو همچنین در این چارچوب افزود: در جریان برگزاری این اجلاس شاهد دو رویکرد بودیم. رویکرد اول مربوط به کشورهای مستقل و طرفدار ملت فلسطین بودند که سعی کردند از مردم فلسطین دفاع کنند و رویکرد دوم، رویکرد منافق گونه برخی از کشورهای غربی بود که با مطرح کردن موضوعات تکراری و غیر مهم سعی کردند موضوع فلسطین را به حاشیه برانند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: