سقوط شاه حاصل ۸۰ ساله مطالبه مردمی برای کسب استقلال سیاسی بود
پژوهشگرعلوم سیاسی و تاریخ انقلاب در گفت وگو با جام جم آنلاین:

سقوط شاه حاصل ۸۰ ساله مطالبه مردمی برای کسب استقلال سیاسی بود

رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در گفتگو با جام جم آنلاین:

ایران بعد از انقلاب اسلامی از ذلت به عزت رسید

کشورمان در دوران رژیم پهلوی به معنای واقعی کلمه وابسته بود و زیر نظر نظام سلطه به رهبری آمریکا اداره می‌شد، اما بعد از پیروزی انقلاب ایران در مسیر استقلال و پیشرفت قرار گرفت و الهام بخش بسیاری از حرکت‌های آزادیخواهانه در سراسر جهان شد.
کشورمان در دوران رژیم پهلوی به معنای واقعی کلمه وابسته بود و زیر نظر نظام سلطه به رهبری آمریکا اداره می‌شد، اما بعد از پیروزی انقلاب ایران در مسیر استقلال و پیشرفت قرار گرفت و الهام بخش بسیاری از حرکت‌های آزادیخواهانه در سراسر جهان شد.
کد خبر: ۱۴۴۴۴۳۹
نویسنده فتاح غلامی - جام جم آنلاین
حجت الاسلام والمسلمین سیدحمید روحانی مورخ و پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی در گفتگو با جام جم آنلاین با اشاره به شبهاتی که در فضای رسانه‌ای از سوی جریان معاند و گروه‌های اپوزیسیون علیه دستاورد‌های نظام جمهوری اسلامی مطرح می‌شود خاطرنشان کرد: اکنون بسیاری از جریان‌های مخالف جمهوری اسلامی در تلاش اند تا با دروغ و انتشار مطالب دروغ در سطح گسترده چهره‌ای آرمانی از محمدرضا پهلوی و نظام شاهنشاهی ارائه دهند. این در حالی است که بسیاری از مدارک و مستندات وضعیت وخیم اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه ایران در قبل از پیروزی انقلاب را بخوبی نشان می‌دهد
وی ادامه داد: همین جریان معاند در فضای مجازی سعی می‌کند تا با ایجاد تشکیک در اذهان عمومی بخصوص نسل جوان ما که نسبت به مسائل مربوط به نظام شاهنشاهی و شکل گیری نهضت اسلامی و انقلابی مردم ایران اطلاعات کمی دارد اینگونه القا کند که اگر حکومت پهلوی به سلطه خود در کشور ادامه می‌داد ما به سرعت مسیر ترقی را طی می‌کردیم و در عرصه‌های داخلی و همچنین بین المللی بدون تنش و با کمال آرامش روزگار می‌گذرانیم، اما واقعیت این است که حقایق تاریخی را نمی‌توان با، اما و اگر مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهیم بلکه باید با مراجعه به اسناد و مدارک درباره تحولاتی که در گذشته رخ داده نظر داد.
رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی درباره وابستگی محمدرضا پهلوی در عرصه سیاست داخلی و خارجی به غرب گفت: عده‌ای این شبهه را مطرح می‌کنند که در صورت تدوام حکومت شاه و با توجه به نوع تعاملاتی که ایران در آن زمان با ایالات متحده داشت کشورمان می‌توانست در سایه این همراهی مسیر سازندگی را طی کند، اما اساس قضیه این است که رژیم وابسته بود و نمی‌توانست جز اجرای سیاست‌های آمریکا کاری از پیش ببرد و در پاسخ به کسانی که چنین شبهاتی را مطرح می‌کنند باید گفت اگر شاه می‌خواست واقعا تحولی را در کشور ایجاد کند آیا آمریکا جز اجرای طرح‌ها و برنامه‌های خود در ایران اجازه چنین کاری را به رژیم پهلوی می‌داد؟ 
روحانی با اشاره به ویژگی‌های سرزمینی کشورمان بواسطه داشتن منابع غنی رو زمینی و زیرزمینی گفت: با توجه به برخورداری از امکانات بسیار در ایران و همچنین داشتن نفت و گاز، این امکان در دوره شاه برای ما فراهم بود که در حوزه کار‌های زیربنایی اقدامات اساسی صورت گیرد و کارخانه‌های متعددی در کشور پا بگیرد، اما واقعیت این است که اساسا در این دوره ما با کمترین تلاش در این حوزه‌ها مواجه ایم، چون هدف رژیم پهلوی عمدتا معطوف به این مساله بود که تنها سیاست‌ها و پروژه‌های آمریکا در کشور اجرا شود و دیگر نه فرصت و نه حتی اراده‌ای برای انجام کار‌های زیربنایی در بدنه حاکمیت وجود داشت. 
این پژوهشگر تاریخ انقلاب اضافه کرد: کسانی که این روز‌ها دم از روزگار خوش دوران پهلوی می‌زنند و چرا به این نکته اشاره نمی‌کنند که ایران در آن دوره کاملا زیر سلطه ایالات متحده قرار داشت و از نگاه آمریکایی‌ها حاکمیت از نظر آن‌ها صرفا به خاطر حفظ منافع ایالات متحده مطلوب بود. به عبارت دیگر اوج وابستگی بود که می‌توانست رضایت آمریکا را برای همکاری و تعامل با حکومت شاه جلب کند.
وی تصویر سازی درباره وضعیت خوب اقتصادی در دوران شاه را جزو داستان پردازی‌های خیالی معاندان انقلاب اسلامی دانست و گفت: کسانی که ادعا می‌کنند ما از نظر رفاه در وضعیت خوبی بسر می‌بردیم چگونه می‌توانند اسناد و مدارک همان دوره را درباره نابسامانی شرایط اقتصادی مردم در دوره شاه منکر شوند. در همان زمان بسیاری از مردم حتی برای تهیه غذا با مشکلات فراوانی مواجه بودند و بی مسکنی بیداد می‌کرد. حتی مراجعه به روزنامه‌های آن مقطع هم نشان می‌دهد در روزگاری که با صرف هزینه‌های گزاف جشن‌های ۲۵۰۰ ساله با اسراف و تبدیز فراوان برگزار شد بخشی از مردم حتی در پایتخت کشور در کپر‌ها و حلبی آباد‌ها زندگی می‌کردند و حتی به تصریح اخباری که در رسانه‌های آن دوره منتشر شد در زمان برگزاری جشن‌های ۲۵۰۰ ساله عده‌ای در فسا و سیسان و بلوچستان از گرسنگی جان خود را از دست دادند. 
 
 
ایران بعد از انقلاب اسلامی از ذلت به عزت رسید
 
رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با اشاره به اتخاذ سیاست مستقل در نظام جمهوری اسلامی تاکید کرد: ما در دوران شاه به هیچ وجه استقلال نداشیم، اما بعد از پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی کاملا بر سرنوشت خودمان در عرصه‌های داخلی مسلط شدیم و اجازه ندادیم تا قدرت‌های خارجی سرنوشت ما را به بازی بگیرند و منافع کشورمان را به یغما ببرند و همین الان هم اگر بخواهیم ارزیابی از وضعیت کشور‌هایی که وابسته به آمریکا هستند داشته باشیم بخوبی درمی یابیم که عمده این دولت‌ها آنچه که برایشان مهم است رفاه عمومی است حتی اگر هیچ عزتی در عرصه بین المللی نداشته باشند.
روحانی اظهار داشت: حتی بسیاری از کشور‌هایی هم که وابسته به آمریکا هستند از وضعیت خوبی به لحاظ رفاه برخوردار نیستند و این واقعیت را می‌توان در اوضاع سیاسی و اجتماعی و اقتصادی بسیاری از کشور‌هایی که به حفظ منافع آمریکا در کشورشان فکر می‌کنند دریافت. مصر شاهد مثال خوبی برای این موضوع است. این کشور که زمانی انقلاب بزرگی را درک کرد، اما بواسطه بروز برخی از انحرافات اکنون زیر نظر یک نظام دیکتاتوری مورد حمایت ایالات متحده اداره می‌شود و در بسیاری از مسائل و موضوعات اقتصادی و اجتماعی درگیر ضعف‌های بسیاری است. 
 
وی تاکید کرد: کسانی که سعی می‌کنند با ایجاد شبهه در اذهان عمومی افکار مردم را نسبت به واقعیت‌های انقلاب و جمهوری اسلامی مشوش کنند عمدتا به موارد بی اهمیت و بی خاصیت استناد می‌کنند و باید گفت که تنها عرض خود می‌برند و زحمت ما می‌دارند، چون با توجه به وضعیت کنونی نظام جمهوری اسلامی اساسا موضوع عزت و کرامتی که انقلاب و امام به ایران داد به یه هیچ وجه با وضعیتی که در دوران رژیم گذشته داشتیم قابل مقایسه نیست و امروز جمهوری اسلامی به عنوان الگویی در عرصه بین المللی مطرح است و بسیاری از آزادیخواهان جهان در پیشبرد مطالبات بحق خود از ایران الهام می‌گیرند و مقاومت غزه نمونه‌ای از این تاثیرپذیری است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها