چگونه یمن قدرت خود را به رخ آمریکا کشید؟

عملیات انصارالله یمن در سواحل دریای سرخ دستمایه نگرانی افکار عمومی آمریکا شده و به‌شدت در محافل اقتصادی این کشور ریشه دوانده است. مقام‌های ارشد واشنگتن از خسارت‌های چندین هزار میلیارد دلاری در بخش‌های مختلف تجارت بین‌الملل به دلیل کمبود خدمات و تأثیر تحولات بر زنجیره‌های تأمین در بخش حمل‌ونقل دریایی درنتیجه حوادث یمن سخن می‌گویند.
کد خبر: ۱۴۴۳۶۰۴

 به گزارش جام جم آنلاین، ارتش یمن اعلام کرد در ادامه اقدامات تلافی‌جویانه خود در حمله به کشتی‌های آمریکایی با موشک کشتی لجستیک ارتش آمریکا با نام lewis B pulle را که نقش مهمی در حمله به خاک این کشور داشت، هدف قرار داد.

برخلاف دفعات گذشته که پس از اعلام یمن در حمله به کشتی‌ های آمریکایی شاهد موضع‌گیری وزارت دفاع آمریکا بودیم، نیروی دریایی آمریکا هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده است. با وجود این، ارتش یمن در مواضع و اظهارات خود به صراحت و کاملاً شفاف خسارت‌های آمریکا را اعلام می‌کند.

در ارزیابی‌های اقتصادی و مالی صد‌ها آمریکایی، امروز نبردی که در دریای سرخ جریان دارد، تأثیر مستقیمی بر نگرانی‌ها نسبت به افزایش مجدد نرخ تورم می‌گذارد، زیرا با توجه به شرایط موجود فضا شبیه به دوران شیوع کروناست و باید دست کم از خرید لوازم غیر ضروری خودداری کرد.

کارشناسان معتقدند، آنچه حوثی‌ها در سواحل دریای سرخ انجام می‌دهند، دستمایه نگرانی افکار عمومی شده و به شدت در محافل اقتصادی آمریکا ریشه دوانده است. مقام‌های ارشد دولت فدرال از خسارت‌های چندین هزار میلیارد دلاری در بخش‌های مختلف تجارت بین الملل به دلیل کمبود خدمات و تأثیر تحولات بر زنجیره‌های تأمین در بخش حمل و نقل دریایی در نتیجه حوادث یمن سخن می‌گویند.

در این میان شکست پنتاگون در زیر سلطه درآوردن حوثی‌ها بر مشکلات افزوده است. ایالات متحده به طور کلی خواهان کنترل حوثی‌ها و جلوگیری از عملیات نظامی گسترده علیه یمن است که می‌تواند همه کارت‌ها را با هم ترکیب کند.


برخی معتقدند، مایحتاج اولیه شهروندان آمریکایی تحت تأثیر حوادث دریای سرخ قرار نگرفته، بلکه زنجیره تأمین و لوازم تزئینی تحت تأثیر قرار گرفته است. بنابراین، عملیات یمنی‌ها در دریای سرخ به‌طور غیر منتظره‌ای علاوه بر کمیته‌های مربوطه در کنگره وارد رایزنی‌های مقام‌های ارشد آمریکایی، اقتصاددانان و شخصیت‌های بخش‌های حمل‌ونقل تجارت بین‌الملل شده است و جلسات فشرده‌ای با ماهیت مشورتی میان مسئولان برگزار می‌شود. در این میان فرماندهان نظامی و پنتاگون در تلاش برای یافتن کم هزینه‌ترین راه‌ها برای پایان دادن به وضعیت بحرانی در نزدیکی سواحل یمن هستند.

آنچه در محافل سیاسی و رسمی واشنگتن گزارش می‌شود، اینکه همه تلاش‌ها برای ایجاد نوعی معامله با حوثی‌ها از طریق فشار بر ایران شکست خورده است و تهران به میانجی‌های آمریکا در عربستان سعودی و سلطان نشین عمان اطلاع داده، قرار نیست در زمینه درگیری آمریکا با حوثی‌ها کمکی کند. ایران تأکید کرده است، آرامش زمانی به دریای سرخ و خطوط کشتیرانی باز خواهد گشت که تهاجم اسرائیل به نوار غزه متوقف شود.

چالش تقابل با حوثی‌ها دولت آمریکا را خسته و آزرده کرده و به دردسری برایشان تبدیل شده است. پرسنل نظامی در جلسات غیرعلنی از ترس خود برای راه افتادن جنگی خشن و اتحاد واقعی نداشتن میان خود در زمینه تشکیل ائتلاف دریایی می‌گویند که بزرگترین ترس ارتش آمریکاست.

آنچه از جلسات محافل نظامی واشنگتن به بیرون درز کرده است، نشان می‌دهد شناور‌های نیروی دریایی آمریکا، انگلیس و فرانسه با وجود تمامی سامانه‌های راداری و پدافند هوایی در تیررس حملات موشکی حوثی‌ها قرار دارند.

واشنگتن پیام‌هایی از متحدان اصلی اش دریافت می‌کند که نگران بازگشت دوباره درگیری‌ها در عمق راهبردی یمن هستند. پیام‌هایی از این دست پیش‌تر از سوی پادشاهی عربستان فرستاده شده بود و به نظر می‌آید امارات حتی برای گزینه‌ای که مدنظر دارد، یعنی فراهم کردن ازسرگیری بحران نظامی در یمن آماده نیست. در این میان پادشاهی بحرین اطلاعاتی ارسال می‌کند مبنی بر اینکه تمایل ندارد وارد درگیری و تقابل با حوثی‌ها شود.

منبع: منبع: راهبرد معاصر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها