گزارش «جام‌جم» از افزایش فعالیت هکرها با لینک‌های آلوده

جولان هکر‌های نوجوان

نام‌شان مجرمان پنهان یا سیاه است. همیشه یک قدم از پلیس و مردم جلوتر هستند و با شگردهای جدید، مدت‌ها حساب بانکی افراد را تخلیه و از آنها کلاهبرداری می‌کنند. این روزها هکرها با ارسال لینک‌های آلوده و بدافزار بلای جان کاربران شده، حساب شهروندان را هک کرده یا از طریق گوشی آنها از دیگران کلاهبرداری می‌کنند.
کد خبر: ۱۴۴۳۴۰۳
نویسنده مجید غمخوار - تپش
 
افزایش پرونده‌های هک، صدای پلیس را هم درآورده ورئیس پلیس فتای تهران ازافزایش پرونده هک خبر داده است. تا چند سال قبل فیشینگ، کلاهبرداری کارت به کارت واسکیمر روش‌های مورد استفاده کلاهبرداران مجازی بود اما با اطلاع‌رسانی گسترده و راه‌اندازی رمز پویا با همکاری بانک مرکزی وپلیس فتا، درصد زیادی ازاین کلاهبرداری‌ها کاهش یافت. این روزها براساس اعلام پلیس فتا،هک تلفن همراه ودسترسی غیرمجاز به سیستم‌های الکترونیکی برای کلاهبرداری و اخاذی مجازی افزایش یافته و بیشترین شکایت‌های مجازی را تشکیل می‌دهد.

ارسال لینک آلوده جدیدترین روش کلاهبرداری 
کلاهبرداران که همیشه روش جدیدی را برای رسیدن به مقاصد خود طراحی می‌کنند، سراغ روش جدیدی رفته‌اند و با ارسال لینک آلوده، دسترسی غیرمجاز به گوشی یاسیستم فرد پیدا کرده و دست به کلاهبرداری و گاهی اخاذی می‌زنند.مجرمان سایبری برای این‌که بتوانند لینک آلوده را فعال کنند، بیشتر از عناوین جذاب به‌ویژه ثبت‌نام سهام عدالت، دریافت یارانه یا قرعه‌کشی برای اهدای جایزه استفاده می‌کنند. افرادنیز به علت جذاب بودن متن وطمع دریافت جایزه یا سود سهام عدالت، روی لینک کلیک کرده و با دریافت بدافزار، اجازه ورود مجرمان به گوشی خود را می‌دهند. مجرمان سپس اطلاعات شخصی و مهم مالباخته را سرقت و از او اخاذی می‌کنند.
 
لینک دریافت سهام عدالت گرفتارم کرد
عباس، پسر ۳۶ساله که گرفتار هکرها شده، به جام‌جم گفت: پیامی روی گوشی تلفن همراهم آمد که خبر از دریافت هفت میلیون تومان سود سهام عدالت داشت. چون سهام عدالت نداشتم، وارد آن لینک شدم و پس از ثبت اطلاعات، اپ مورد اشاره را نصب کردم. دقایقی بعد یکی از دوستانم تماس گرفت و گفت از تلگرامم برایش پیام آمده وهک شده‌ام. شوکه بودم تا این‌که فهمیدم تلگرامم هک شده و پیامی برای تمام مخاطب‌هایم ارسال و از آنها درخواست پول شده است. سریع وارد تنظیمات گوشی شدم و فهمیدم با دو دستگاه گوشی به تلگرامم دسترسی دارند. آنها نتوانستند از حسابم پول برداشت کنند اما لینک آلوده را برای ۵۰۰ نفر از مخاطبانم ارسال کردند و حالا تمام اطلاعات هویتی من را هم در اختیار دارند.
 
هک برای قدرت‌نمایی یا کلاهبرداری؟
این روزها با بررسی پرونده‌های پلیس فتا، متوجه افزایش شکایت‌های هک و دسترسی غیرمجاز به تلفن همراه و داده‌های شخصی افراد می‌شویم. در این میان اما موضوع قابل‌توجه انجام هک ازسوی مجرمان کم‌سن وسال است. برخی از این مجرمان از روی کنجکاوی یا نشان دادن قدرت خود درتسلط به فضای مجازی و نرم‌افزارها، اقدام به هک کرده و تبدیل به مجرم سایبری می‌شوند. گروهی نیز مجرمان قدیمی این حوزه‌اند که بیشتر به دنبال کلاهبرداری هستند و برای رسیدن به هدف‌های خود، سراغ بدافزارها رفته‌اند. این گروه ازمجرمان به حساب قربانیان رحم نکرده وتمام موجودی آن را برداشت می‌کنند.عده‌ای نیز سعی کرده‌اند با معرفی خود به عنوان هکر در این فضا پول مفتی به جیب بزنند. این کلاهبرداران با تیلیغات گسترده ادعا می‌کنند می‌توانند خیانت همسر را فاش کنند و به شبکه‌های اجتماعی و گوشی آنها دسترسی داشته باشند. کلاهبرداران این حوزه پس از دریافت پیش‌پرداخت ناپدید شده و راه ارتباطی قربانی را مسدود می‌کنند. گاهی نیز شماره همسر را از سفارش‌دهنده گرفته و مسیر دیگری را برای اخاذی در پیش می‌گیرند. آنها با سفارش‌دهنده تماس گرفته و برای این‌که نیت آنها را پیش همسرشان افشا نکنند، اخاذی کلان می‌کنند. 
 
هکرهای کلاه‌سفید چه می‌کنند؟

دسته دیگری ازمجرمانی که به صورت حرفه‌ای اقدام به هک می‌کنند، هکرهای کلاه‌سفید هستند. این دسته بیشتر سراغ ارگان‌ها و سازمان‌ها رفته و باهک سیستم‌های آنها به دنبال نشان دادن ضعف‌های ایمنی هستند. اینهکرها معمولا بعد از توافق با سازمان برای درز ندادن اطلاعات آنها، مبلغی رادریافت و ایرادات فنی و امنیتی سیستم‌های آنها را در اختیارشان قرار می‌دهند.

سن کم‌، سرقت‌های بزرگ
این روزها نوجوانان با گسترش فضای مجازی و در دسترس بودن امکانات روز برای‌شان، به پای ثابت ارتکاب جرم سایبری تبدیل شده‌اند و با بررسی پرونده‌های پلیس فتا متوجه می‌شویم درصد زیادی از جرایم سایبری از سوی نوجوانان زیر سن قانونی انجام می‌شود. به جز موارد معدودی که به قصد کلاهبرداری اقدام به ارتکاب هک و جرم می‌کنند، بیشتر افراد دستگیر شده حتی نمی‌دانستند عمل‌شان مجرمانه است و مدعی بودند فقط و فقط برای سرگرمی یا نشان دادن توانایی خود در استفاده از تکنولوژی دست به این اقدام زده اما پس از دستگیری از سوی پلیس تبدیل به مجرم سایبری شده‌اند. در جدید‌ترین روش خالی کردن حساب شهروندان، پسر نوجوانی توانسته بود به بهانه سهام عدالت، سرقت سنگینی را از حساب شهروندان رقم بزند. چندی قبل پلیس البرز با شکایت یک شهروند در جریان سرقت از حساب او با لینک آلوده مشاهده سهام عدالت قرار‌گرفت. با افزایش شاکیان، پلیس فتای البرز تحقیقاتش را آغاز کرد و متوجه شد هکر یا هکرها با ارسال لینک آلوده مشاهده حساب سهام عدالت از طریق تلگرام طعمه‌های خود را فریب داده و دست به کلاهبرداری میلیونی و برداشت از حساب آنها می‌زنند.  با انجام تحقیقات بیشتر رد پای پسر ۱۵ ساله‌ای در همدان پیدا و او توسط پلیس دستگیر شد. پسر نوجوان با اعتراف به ارسال بد‌افزار و خالی کردن حساب ۵۰۰ نفر در چند استان گفت: با همکاری دوست ۱۹ ساله‌ام، با ساخت آی دی تلگرامی به بهانه مشاهده حساب سهام عدالت، افراد را فریب داده و اقدام به برداشت از حساب‌شان می‌کردیم. بیش از هزاران پیام آلوده در تلگرام ارسال کردیم که ۵۰۰ نفر در دام ما گرفتار و موفق شدیم تمام حساب‌شان را خالی کنیم. 

هک برای سرگرمی 
گاهی هکرها برای اخاذی یا سرقت اقدام به هک نمی‌کنند. در پرونده‌‌ای که در پلیس فتای فسا مورد رسیدگی قرار گرفت، پسر ۱۷ساله‌ای برای سرگرمی صفحات اینستاگرام افراد مختلف را هک و با قراردادن آرم پلیس فتا مدعی می‌شود صفحه آنها توسط پلیس فتا مسدود شده است. پسر نوجوان یک ماه پس از ثبت شکایت شاکیان، شناسایی و دستگیر شد. دانش‌آموز کلاس هشتم که نمی‌دانست اقدامش جرم است و الان به عنوان مجرم باید راهی دادسرا شود، گفت: فقط برای سرگرمی و اینکه بیکار نباشم، این کار را می‌کردم. من نه قصد اخاذی داشتم و نه به اطلاعات صفحات افراد کاری داشتم، فقط برای سرگرمی و خنده صفحه شاکیان را هک کرده و می‌گفتم پلیس فتا صفحه را بسته است. نمی‌دانستم این کار چقدر خطرناک است وعاقبتش چیست.پسر ۱۶ساله در چهارمحال و بختیاری هکر دیگری است که یک ماه قبل ازسوی پلیس فتای این استان دستگیر شده است. او با طراحی و ساخت یک اپلیکیشن جعلی توانست سر ده‌ها نفر را کلاه بگذارد و با استفاده از روش قدیمی فیشینگ، حساب آنها را خالی کند. متهم بعد از دستگیری گفت: با ساخت یک اپلیکیشن افراد را در دام خود گرفتار می‌کردم و بعد از طریق فیشینگ به اطلاعات آنها دسترسی پیدا می‌کردم و ۳۰۰هزار تومان از حساب‌شان سرقت می‌کردم. چون ۳۰۰ هزار تومان خیلی نبود، کسی شکایت نمی‌کرد اما این‌قدر این کار را ادامه دادم تا پلیس به سراغم آمد و دستگیر‌شدم‌.

اخاذی از مخاطبان خریداران نرم‌افزار هک 
یکی ازروش‌های جدید کلاهبرداری مجازی همان‌طور که گفته شد فروش نرم‌افزار هک است. در پرونده دیگری که آبان ماه امسال در پلیس فتا کشف شد، پسر نوجوانی‌ به بهانه فروش نرم‌افزار هک از خریداران کلاهبرداری می‌کرد. متهم ۱۶ ساله که ۸۰ شاکی دارد، گفت: به بهانه فروش نرم‌افزارهک افراد را ترغیب می‌کردم. بعد باهک تلگرام واینستاگرام آنها به مخاطبان‌شان پیام می‌دادم که جایی گرفتار هستم وبرایم پول واریز کنند. برخی مخاطبان هم بدون تحقیق پول را واریز می‌کردند‌. این مجرم نوجوان با اعلام این‌که فروش نرم‌افزار هک‌روش کلاهبرداری است، گفت: تنها راه جلوگیری از ورود به شبکه‌های اجتماعی افراد، فعال کردن رمز دو‌مرحله‌ای ورود است، اگر این‌ کار را نکنند، می‌توان راحت وارد حساب کاربری آنها شد و اخاذی یا کلاهبرداری کرد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها