علی رمضانی در این مراسم گفت: رسانهها میتوانند کمک کنند ظرفیتهای حوزه کتاب بیشتر به مردم شناسانده شود.وی تاکید کرد: ناشران در طول سال حدود ۷۰تا۸۰هزار عنوان کتاب چاپ اول منتشر میکنند، اگر به مخاطب بگوییم کتاب بخوان، او وارد وادی سرگردانی میشود که چه بخواند. در این میان مسئولیت هدایت مردم به خواندن کتاب با رسانههاست، اینکه از بین این تعداد کتاب کدام اثر را اول بخواند و کدام اثر را در مرحلههای بعدی بخواند.
۴۳ رسانه مستقل در حوزه کتاب
فرشاد مهدیپور، معاون امور رسانه و تبلیغات وزارت ارشاد نیز با بیان اینکه ما ۴۳رسانه مستقل در حوزه کتاب داریم، افزود: بهعنوان یک کنشگر این حوزه، طی یکیدو سال گذشته شاهد این موضوع هستیم که ما نباید مخاطب را در معرض انتخاب کتاب قرار دهیم بلکه باید کتابها را در معرض مخاطبان قرار دهیم.مهدیپور تصریح کرد: در این زمینه به چند متغیر و شتابدهنده باید توجه کنیم؛ تحولات فناوریهای جدید مثل هوش مصنوعی اهمیت زیادی دارد و باید به آنها توجه کنیم، از سوی دیگر باید بازاریابی جدید رسانهها را هم در حوزه رسانه و هم کتابخوانی تقویت کنیم.
بخش مطبوعات و خبرگزاریها:
گفتوگو: معصومه صبور برای اثر«صدای پای ارتجاع یک خطرهمیشگی است» ازخبرگزاری ایکنا برگزیده و مصطفی وثوق کیا برای اثر«مصاحبه با نیما اکبرخانی که رمان عزرائیل او در جایزه جلال برگزیده شد» از روزنامه ایران، شایسته تقدیر.
یادداشت: حسام آبنوس برای اثر «روغن ریخته نذر امامزاده» از روزنامه ایران، برگزیده.
تیتر: احسان رحیم زاده حناچی برای اثر «این میز چوبی پدرجد کیبورد است» از خبرگزاری ایرنا، شایسته تقدیر.
گزارش: حنان سالمی برای اثر «من را کنار کتابهایم دفن کنید» از خبرگزاری فارس، برگزیده.
خبر: سمیرا شاهقلی برای اثر «نویسنده اسرائیلی در متروی تهران» از خبرگزاری تسنیم، برگزیده.
مقاله، مرور و نقد تخصصی: پیمان طالبی برای اثر «روایتگر صبحگاه و مه» از مجله آگاهی نو، برگزیده و محمدصالح سلطانی برای اثر «سه قرن شکوه» از مجله سوره، شایسته تقدیر.
چندرسانهای: فرشید سگار برای اثر «این قریه خادم کتاب است» از پایگاه خبری نکته آنلاین مازندران، برگزیده.
عکس : معصومه احمدی برای مجموعه گزارشهای تصویری با موضوع کتاب از خبرگزاری ایبنا، شایسته تقدیر.
بخش رسانههای دیداری و شنیداری:
خبری: امیدرضا نفر برای اثر «اردوی کتابخوانی عشایر در منطقه ییلاقی باغمورت» از صداوسیمای مرکز فارس، برگزیده.
مواد تبلیغی: احسان عسکری به نمایندگی از مرکز رسانهای شیرازه برای اثر «تیزر کتاب مهاجر سرزمین آفتاب»، برگزیده.
گفت وگو: مجید صحاف به نمایندگی از تلویزیون اینترنتی کتاب برای اثر «میز داستان» و امیرحسین محمودی برای اثر «جهان ترجمه» از رادیو فرهنگ برگزیده.
داستانی و نمایشی: مریم امینی برای اثر «میراث پدری» از صداوسیمای مرکز ایلام، شایسته تقدیر.
پویانمایی و عروسکی: علی رئیس برای اثر «یک چیز سیاه؛ از مجموعه هزار و یک داستان» از صداوسیمای مرکز اصفهان، شایسته تقدیر.
مستند: سیف ا... صادقی برای اثر «یک اتفاق خوب» از صداوسیمای مرکز گلستان، برگزیده.
برنامه ترکیبی: هدی فلاح برای اثر «کتابخانه نیمه شب» از رادیو تهران، برگزیده و امیرمحمد یمنی برای اثر «شهر کتاب» از صداوسیمای مرکز لرستان، شایسته تقدیر.
بخش رسانههای اجتماعی:
چندرسانهای: محمد چگنی برای اثر «بیشتر کتاب بخونیم» در رسانههای اجتماعی، برگزیده.
جوایز ویژه:
جایزه ویژه ناشر فعال در استفاده از بسترهای رسانهای: انتشارات سوره مهر و انتشارات مهرک و جایزه ویژه برترین ویترین کتابفروشی: کتابفروشی کتاب اسم.
توجه ویژه صداوسیما به موضوع کتاب
حسن عابدینی، معاون امور استانهای سازمان صداوسیما گفت: شبکههای رادیویی و تلویزیونی نقش مهمی در معرفی کتاب ایفا میکنند. من سالهاست در این زمینه تلاش میکنم. درمعاونت سیاسی که بودم و نخستینبار معرفی کتاب را در بولتنهای خبری ۱۴ و ۲۱شروع کردیم و تلاش شد در تمام روزها کتاب معرفی کنیم.وی افزود: وقتی کتابها معرفی میشد و چاپ چندم همان کتاب را بعد از مدتی در کتابفروشیها میدیدم از نتیجه خرسند بودم.عابدینی ادامه داد: وقتی به معاونت اموراستانها منتقل شدم، تلاش کردم این موضوع را در رادیو وتلویزیونهای استانی دنبال کنم.خوشحالم که بگویم دربرنامههای صبحگاهی وعصرگاهی، کتاب را معرفی میکنیم. معتقدم در سند تحول که برمبنای دو موضوع هویتمحوری و عدالتگستری است حتما یکی از موضوعات راهگشا، کتابخوانی است.بهگفته وی، بایدبکوشیم ازهوش مصنوعی برای صوتی و تصویری کردن استفاده کنیم تا در آینده کتابهای صوتی بیشتری در دسترس قرار بگیرد.