به گزارش جام جم آنلاین از گرگان چهارمین مجتمع شناسایی و کاهش آسیب های اجتماعی کشور با نام شوق زندگی امروز با حضور معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در گرگان افتتاح شد.
رئیس کل دادگستری گلستان در مراسم افتتاح این مرکز گفت: مجتمع شوق زندگی به منظور انجام اقدامات حمایتی و قضایی از زنان و کودکان و با هدف شناسایی و کاهش آسیبهای اجتماعی این حوزه، در مرکز استان گلستان کار خود را آغاز کرد.
حیدر آسیابی افزود: تمام فعالیتهای قضایی، حمایتی، اجتماعی و ظرفیتهای دستگاههای متولی در حوزه کودکان و زنان مانند کمیته امداد، بهزیستی، شهرداری، آموزش و پرورش و انتظامی با نظارت دادستانی در قالب این مجتمع متمرکز میشود.
او گفت: محیط این مجتمع بر اساس نیاز کودکان طراحی شده است و ۲ شعبه دادسرای گرگان شامل شعبه سرپرستی و شعبه دادیاری در این مجتمع مستقر و تمام پروندههای مربوط به حوزه کودکان و دختران و زنان آسیب دیده و نیازمند حمایتهای حقوقی و قضایی به جای دادسرا به این مجتمع ارجاع داده میشود.
آسیابی افزود: یک نماینده از تمام دستگاههای حمایتی استان، خیران و مددکاران اجتماعی نیز در این مجتمع مستقر میشوند تا به صورت متمرکز اقدامات مورد نیاز برای حمایت از مراجعان به این مرکز را انجام دهند.
رئیس کل دادگستری گلستان با بیان اینکه استقرار قضات در کنار اورژانس اجتماعی و دستگاههای حمایتی، سرعت و تمرکز برای کمک به کودکان را بیشتر میکند ادامه داد: کودکان کار، کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و کودکان بازمانده از تحصیل محور اصلی اقدامات این مجتمع خواهند بود و تلاش میشود در گام نخست با کمک آموزش و پرورش و در صورت نیاز با استفاده از ظرفیتهای قضایی، برای بازگشت این کودکان به مدرسه اقدام شود.
او گفت: تلاش ما در این مجتمع ارتقای سطح کیفی زندگی کودکان و زنان آسیب دیده و در معرض آسیب است و با کمک خیران و دستگاههای متولی مهارتهای اجتماعی و مهارتهای فنی و حرفهای هم با استفاده از تجربیات خانههای فرهنگ شهرداری گرگان در این مرکز دنبال خواهد شد.
آسیابی گفت: از مهمترین بخشهای این مجتمع دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان است.
وی گزارش گیری، رصد، مداخله فوری قضائی، ایجاد شرایط مناسب در خانواده برای اطفال و نوجوانان در معرض خطر، ارائه مشاوره و مددکاری و معاضدتهای حقوقی نظارت بر حسن اجرای آراء و تصمیمات مرتبط با طفل و نوجوان، انجام مطالعات و تحقیقات آماری و اطلاعاتی مرتبط با طفل و نوجوان را از مهمترین اقدامات این دفتر برشمرد.
علی اصغر جهانگیر معاون قوه قضاییه در مراسم افتتاح مجتمع شوق زندگی اظهار داشت: برای کاهش آسیبهای اجتماعی به همکاری همه نهادها نیاز داریم و برنامهریزی برای کاهش آسیبها، تنها از سوی قوه قضائیه قابل حل نخواهد بود بلکه باید همه دستگاهها به ویژه بنیاد های خیریه وارد میدان شوند.
وی تاکید کرد: امیدواریم با ارتقاء نهاد خانواده و تامین بسترهای مناسب برای تامین اجتماعی، نیازمند مجتمعهای کاهش آسیبها نباشیم.
جهانگیری تاکید کرد: دشمن از طریق فضای مجازی به درون خانواده ها رخنه کرده و می تواند فرزندان ما را در درون منزل خودمان مورد تهاجم و آسیب قرار دهد و نیاز داریم برنامهریزیهای بهتر داشته باشیم و نظارت بر فرزندان را با آموزش به آنها بیشتر کنیم .
وی افزود: این مجتمع ها با دو ویژگی می تواند مطرح باشد یک میتواند یک مجتمع قضایی باشد و نهادهای حمایتی را پوشش دهد و دوم نهادهای اجرایی مثل بهزیستی و تامین اجتماعی پیشتاز شوند و این مراکز را ایجاد کنند و دستگاه قضایی به آنها به عنوان همکار کمک کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: برنامهریزی برای کاهش آسیبها، تنها از سوی قوه قضائیه قابل حل نخواهد بود بلکه باید همه دستگاهها به ویژه بنیادهای خیریه وارد میدان شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت