همچنین فرزندان این ذوات مقدس خصوصا از دوران امام محمدباقر تا امام هادی و امام عسکری (علیهم السلام)- یعنی تا قبل از ظهور امام عصر(عج) ــ درطول بیش ازدو قرن درهر برههای اززمان که فرصتی مییافتند، علیه دستگاه خلافت بنیامیه و بنیعباس که بانام اسلام ولی خلاف قرآن و اسلام، عامل انحراف در جامعه و امت اسلامی و تحریف در دین و سیره پیامبر اکرم(ص)بودند، قیام میکردند. افزون بر این در هر موقعیت زمانی و مکانی که احساس میکردند مردم آمادگی قیام علیه ظلم و جور حکام غاصب را دارند، علاوه بر مبارزات فرهنگی، تلاشهایی را برای رهایی امت از جور جائرین و غاصبین امر ولایت سامان میدادند و شبکه مبارزان و قیامکنندگان علیه حکومت جور را منسجم و کارآمدتر میساختند. حضرت علیبن محمد باقر(ع)، نیز از این سلسله جلیلالقدر است.
۳ نکته مهم در اهداف برگزاری این کنگره:
نکته اول: ناشناخته بودن حضرت علیبن باقر(ع)
بهرغم عظمت وجودی حضرت علیبن محمد باقر(ع) درابعاد مختلف علمی، فقهی، عرفانی، سلوکی، جهادی با گذشت نزدیک به ۱۳۳۰سال از شهادت ایشان (۱۱۶ه ــ ق) هنوز بین بسیاری از شیعیان جهان ناشناختهاست. یکی از اصلیترین اهداف این کنگره بینالمللی برطرف کردن این نقیصه و معرفتافزایی نسبت به این شخصیت والاست که میتواند بهترین الگو برای زیست مؤمنانه و حرکت در طریقالیا... باشد.
نکته دوم: مأموریت الهی
بسیاری از فرزندان ائمه ــ امامزادگان ــ (علیهم السلام) بهدلیل محبت ایرانیان به اهلبیت و نیز فشار ظالمانه و وحشیانه بنیامیه و بنیعباس، به کشور ایران هجرت کردند؛ لیکن حضرت علیبن محمد باقر(ع) با دعوت مردم ولایتمدار کاشان و تقاضای رسمی از امام محمد باقر(ع)برای اعزام سفیر ونایبالامام دریک مأموریت الهی به عنوان اولین سفیر اهلبیت (علیهم السلام) به ایران و به این منطقه اعزام شدند و بیتردید حق بزرگی بر گردن مردم ایران و نقش انکارناشدنی در گسترش تشیع در ایران اسلامی دارند و این مهم جای تبیین و تأمل دارد.
نکته سوم: جهاد و شهادت
علیبن محمد باقر(ع) طی سه سال حضور درایران همواره درجهاد بودند؛ جهاد ایشان به مصداق آیه شریفه «فَلَاتُطِعِ الْکافِرِینَ وَجَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَادًا کبِیرًا» جهاد فرهنگی در راه ترویج معارف قرآن و اهلبیت(علیهم السلام)بود و هم به مصداق آیه شریفه «إِنَّ اللهَ اشْتَرى مِنَ الْمُؤْمِنینَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یقاتِلُونَ فی سَبیلِ اللهِ فَیقْتُلُونَ وَیقْتَلُونَ» جهاد بالسیف بود؛ به طوری که همانند جدمطهرشان حضرت حسینبنعلی(ع)با مظلومیت وسربریده به همراه یاران و اصحاب وفادارشان به شهادت رسیدند وواقعا میتوان گفت حرمش کربلای ایران است.شرایط امروز جهان اسلام و تحولاتی که در منطقه غرب آسیا و به تبع آن تغییراتی که در مهندسی و نظم منطقهای و بلکه نظم جهانی به نفع اسلام در حال رقم خوردن است، بهگونهای است که دنیا را به تمدن نوین اسلامی نزدیک میکند و نویدبخش افول و سقوط نظام سلطه و صهیونیسم جهانی است. در این شرایط افکارعمومی دنیا باتحلیل عملکرد محورها وجبهههای مقاومت درغزه، فلسطین، لبنان، یمن، سوریه درعراق، مشاهده کرده و میکنند که آنچه سبب پیروزی جبهه مقاومت پیشروندگی جبهه اسلام شده صبر، مقاومت و ایثار رزمندگان و مردم در جبهه مقاومت در جهت نصرت دین خدا بودهاست؛ صبرومقاومتی که بدون شک یاری پروردگار متعال و نصرت الهی را در پی خواهدداشت(ان تنصرا...ینصرکم).شخصیتی والامقام وعالیقدرهمانند حضرت علیبن محمدباقرع() میتواند به عنوان الگوی صبر، مقاومت، جهاد و افتخار شیعه به دنیا و ملتهایی که خواهان رهایی از نظام سلطه بینالمللی و نائل شدن به سعادت دنیا وآخرتوحیاتطیبه هستند، معرفیشود. این کارسترگی است که امیدواریم نتیجه مبارک برگزاری این کنگره باشد.