به گزارش جام جم آنلاین مازندران ، دیپلماسی اقتصادی و تجاری فعال مسوولان ارشد استان مازندران برای جامه عمل پوشاندن و دستیابی به سیاست های دولت سیزدهم بسیار پُرقدرت و پُرتلاش در این مسیر مشغول به فعالیت است و در مدت فعالیت دولت سیزدهم تاکنون شاهد حضور هیات های عالی رتبه سیاسی و اقتصادی استان در خارج از کشور بدنبال اهداف موردنظر برای توسعه اقتصادی استان می باشند.
پیگیری پرونده افزایش دیپلماسی اقتصادی مازندران از سفر اوایل امسال استاندار و مقامات عالی رتبه اقتصادی و تجاری مازندران به روسیه آغاز شد و هدفگذاری برای تصاحب بازار مصرف ۲۹۰ میلیارد دلاری روسیه برنامه ریزی شد.
با توجه به موقعیت سیاسی و دیپلماسی منطقهای موجود تصاحب بازار کشورهای همجوار از جمله روسیه برای تجار مازندران یک فرصت بی نظیر قلمداد می شود. در شرایط فعلی بازرگانان و تجار با بکارگیری تمامی ظرفیت موجود جهت کسب درصد بیشتری از بازار روسیه تلاش می کنند.
مازندران در قالب بخش های کشاورزی از زمینه تولید مرکبات و برنج همان گونه که در سطح ملی جایگاه بالایی دارد برای به دست گرفتن بازار کشورهای دیگر و صادرات برنامه ریزی کرده و برای این منظور زیرساخت ها را نیز فراهم کرده است.
استقرار کشتی های کانتینردار یخچالی برای گسترش صادرات دریایی از جمله این اقدامات است و به همین منظور کشتی کانیتنری بزرگ با ظرفیت ۲ هزار و ۸۰۰ تُنی در بندر امیرآباد بهشهر به آب انداخته شد.
استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار حدود هشت میلیون تن، حدود ۱۱ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.
همچنین لبنیات مازندران در سبد کالاهای صادراتی کشور پیشتاز است به طوریکه از حیث صادرات این تولیدات از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب جزو استان های اول و دوم کشور است.
مازندران با داشتن شرکتهای لبنی ممتاز و صاحب نام همانند کاله مازندران و کارخانههای صنعتی توانسته بخشی از بازارهای هدف و صادراتی جهانی را قبضه کند، میزان صادرات در سال جاری با جهش روبرو بود اما با توجه به ظرفیت های موجود این استان می تواند حجم بیشتری از محصولات لبنیاتی را صادر کند.
طبق آمارها بیشتر از ۲۹ درصد صادرات استان مازندران را فرآوردههای لبنی تشکیل میدهند که شامل انواع پنیرهای طبیعی، دوغ، شیر و شیرخشک است و بیشتر محصولات از طریق کارخانههای لبنی آمل صادر میشود.
علاوه بر این شرکت پنج واحد لبنی دیگر در آمل انواع فراوردههای لبنی شامل بستنی، پنیر، ماست، دوغ، دسر و غیره تولید میکنند و محصولات این واحدها به کشورهای مختلف از جمله عراق، قزاقستان، روسیه، ترکمنستان، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، ترکیه و دیگر کشورهای حوزه خزر صادر میشود.
طی این سالها نام روسیه، هندوستان، قزاقستان، عراق، ترکمنستان و پاکستان به عنوان کشورهای مقصد صادرات کالاهای تولیدی و محصولات کشاورزی مازندران مطرح می شد اما رایزنی های بین المللی باعث شده اکنون به لیست کشورهای مقصد کالاهای استان دیگر کشورها هم اضافه شود که از آن جمله کشور"عمان" را می توان نام برد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران روز گذشته "سه شنبه" در راس یک هیات تجاری و اقتصادی استان به مسقط پایتخت کشور عمان رفت و با معاون وزیر کشاورزی و شیلات این کشور دیدار و گفت و گو کرد.
در این جلسه آمادگی مازندران برای صادرات مرکبات و کیوی و محصولات شیلاتی به عمان و به صورت ریکسپورت (صادرات مجدد یا ریکسفورد کالاهایی هستند که خاستگاه آنها ایران نیست. کالاها به صورت فله یا بستهبندی وارد ایران میشوند سپس به صورت پک شده و برچسب آنها عوض میشود) از طریق عمان برای کشورهای مقصد صادراتی اعلام شد.
خیز مازندران برای تسخیر بازارهای صادراتی عمان
دیدار مسوولان مازندران با مدیرکل مرکز سرمایه گداری وزارت صنعت و معدن و تجارت سلطنت عمان، احمد البکری، معاون وزیر کشاورزی و شیلات عمان آمادگی کامل خود را برای واردات مرکبات، کیوی، برنج و محصولات شیلاتی از مازندران و هماهنگی برای انعقاد قرارداد با بخش خصوصی اعلام کرد.
در ادامه برنامه هیات تجاری و اقتصادی مازندران روز گذشته ، چهارشنبه جلسات و مذاکراتی با تعدادی از مسوولان منطقه اقتصادی عمان انجام شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران روز چهارشنبه در این خصوص اعلام کرد: در دیدار با رییس اتاق بازرگانی عمان و محمد حسین باقر سلیمان رییس اتاق مشترک عمان و ایران که در محل اتاق بازرگانی سلطنت عمان انجام شد توافقات خوبی صورت گرفته است.
حسن خیریانپور افزود: مقرر شد ۱۰ شرکت مازندرانی در بخشهای بسته بندی و صادرات به اتاق بازرگانی عمان معرفی شوند.
وی ادامه داد: این شرکت از این طریق زمینه های صادرات محصولات و تولیدات مازندران را به عمان فراهم کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران، گفت: همچنین این شرکت ها با دایر کردن شعبه ای در مسقط پایتخت عمان درخصوص صادرات مجدد (به صورت ریکسپورت) از طریق عمان به کشورهای هدف اقدامات لازم را انجام دهند.
وی اظهار داشت: برای تحقق دقیق این تصمیم ریس اتاق بازرگانی مازندران به عنوان نماینده استان و مسئول امور بین الملل اتاق بازرگانی عمان به عنوان نماینده عمان برای رفع موانع احتمالی تعیین شدند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران گفت: همچنین در دیگر سلسله دیدارها و مذاکرات هیات تجاری و اقتصادی با مبارک الدهانی" مدیرکل مرکز سرمایه گذاری وزارت صنعت و معدن و تجارت سلطنت عمان دیداری انجام شد.
وی ادامه داد: نشست و دیدار با مدیر کل مرکز سرمایه گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت سلطنت عمان در خصوص بررسی فرصتهای سرمایه گذاری فی مابین مازندران و مسقط و شرایط سرمایه گذاری بحث و تبادل نظر شد.
خیریانپور افزود: همچنین در این نشست در خصوص روند و فرآیند های سرمایه گذاری در عمان بازدیدهایی انجام شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم