یکشنبهشب بود که هرتصی هالوی، رئیس ستاد ارتش رژیمصهیونیستی در جمع نظامیان خود گفت ارتش عملیات خود در جنوب نوار غزه را آغاز کرده است و این درحالیاست که پیش از آتشبس، صهیونیستها از ساکنان غزه خواسته بودند برای حفاظت از جان خود، مناطق شمالی را ترک کرده و به جنوب نوار غزه بروند. اگرچه در همان مقطع نیز براساس اسناد و مدارک فراوان، مناطق جنوبی نیز هدف حملات صهیونیستی قرار گرفتند و حتی مناطقی که بهعنوان منطقه امن اعلام شده بود بمباران شد اما اسرائیل مدعی بود که حملات خود را بر شمال نوار غزه متمرکز کرده است. حتی پیش از اظهارات رئیس ستاد ارتش رژیمصهیونیستی، در همان عصر روز جمعه گذشته که اولین روز ازسرگیری حملات صهیونیستها پس از آتشبس بود اعلام شد که خانیونس در جنوب غزه هدف حملات شدید هوایی قرار گرفته و سخنگوی یونیسف اعلام کرد که جنوب غزه در معرض شدیدترین بمباران قرار دارد و به تلفات سنگین در میان کودکان منجر شده است. اکنون رئیس ستاد ارتش رژیمصهیونیستی اعلام کرده که از روز شنبه، حملات زمینی به جنوب غزه آغاز شده است و ارتش اسرائیل از ساکنان شهر خانیونس، واقع در جنوب غزه، خواسته تا این شهر را تخلیه کنند.درخواست برای تخلیه شهر خانیونس در حالی مطرح میشود که با ادامه حملات اسرائیل به شمال غزه، دههاهزار نفر در خانیونس پناه گرفتهاند.شاهدان عینی هم به خبرگزاری فرانسه گفتند که دهها تانک اسرائیلی روز دوشنبه وارد بخش جنوبی نوار غزه در نزدیکی خانیونس شدهاند. نفربرهای زرهی و بولدوزر نیز در این منطقه دیده شده است.
چرایی حمله زمینی به جنوب غزه
رژیمصهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه از ساکنان شمال غزه خواسته بود که به جنوب نوار غزه عزیمت کنند که پس از آن چندین بار مردم این منطقه بهویژه زخمیهایی را که در حال انتقال به مصر بودند، هدف حمله قرار داد. اکنون سؤال اینجاست که چرا در مرحله جدید جنگ، صهیونیستها احتیاط گذشته را کنار گذاشته و بهصورت رسمی، تمرکز عملیاتی خود را بر جنوب باریکه غزه قرار دادهاند و چرا در مرحله قبل، این روند را پیش نگرفته بودند و صرفا از مناطق شمالی میخواستند که این منطقه را خالی کنند.
زمینهچینی برای جنگ آسان
در مرحله اول جنگ، صهیونیستها اینگونه عنوان کردند که منطقه جنوب نوار غزه منطقه امن خواهد بود و مردم به این مناطق کوچ کنند. هدف از این برنامهریزی، پیشبرد عملیات زمینی برای ارتش متزلزل رژیمصهیونیستی بود، چراکه صهیونیستها پس از عملیات طوفانالاقصی بهشدت شوکه شدند و توانایی عملیات زمینی در یک جنگ تمامعیار را نداشتند. بر همین اساس اسرائیل تلاش کرد با بمباران هوایی و هشدارهای فراوان به ساکنان مناطق شمالی، این منطقه را تا حد ممکن از سکنه خالی کند تا انجام عملیات زمینی و پیشرویهای زمینی در این مناطق راحتتر صورت گیرد.
مرحله دوم، کوچاندن به مصر
با وجود تمام تدابیری که صهیونیستها اندیشیدند و با تمام جنایاتی که انجام دادند و بیش از ۱۵هزار نفر را به شهادت رساندند موفق نشدند در عملیات زمینی در شمال غزه به موفقیتی دستیابند و پس از نزدیک به ۵۰روز مجبور به پذیرش آتشبس شدند. اکنون که اسرائیل در نوار شمالی غزه نتوانست به پیروزی برسد و بنابر اجبار داخلی و میدانی، آتشبس موقت را پذیرفت، اینبار تمرکز خود را بر جنوب نوار غزه قرار داده است. هدف اصلی اسرائیل از تمرکز بر جنوب نوار غزه کوچاندن مردم از این منطقه به مصر است. این امر درواقع همان سناریوی شمال نوار غزه است که اسرائیل در جنگ ۴۷روزه انجام و مردم مناطق شمالی را به جنوب کوچ داد و این مناطق جنوبی را منطقه امن اعلام کرد. اکنون نیز همین بحث مطرح است که اسرائیل قصد دارد مردم مناطق جنوب غزه را به مصر کوچ دهد که این گزاره در راهبردهای این رژیم از همان ابتدای جنگ وجود داشته است.
تکرار ادعاهای دروغین
صهیونیستها در مرحله اول جنگ و پیش از آتشبس مدعی بودند بخش عمده تونلهای حماس در شمال غزه قرار دارد و اکثریت رهبران این جنبش نیز در این منطقه هستند، اما پس از ۵۰روز جنگ نتوانستند کوچکترین سندی برای اثبات ادعای خود ارائه کنند و حالا پس از شکست در شمال، مدعی هستند که رهبران حماس در جنوب نوار غزه هستند و براساس رویکرد ترور رهبران حماس در مرحله دوم جنگ، حملات خود را به این مناطق گسترش دادهاند. همانطور که در حملات رژیمصهیونیستی در شمال غزه روشن شد و پیش از این نیز بارها شاهد ادعاهای مشابهی از سوی اسرائیل بودیم، صهیونیستها همواره تلاش میکنند با ادعای حضور فرماندهان حماس در مناطق مسکونی، جنایات خود را در این مناطق توجیه کنند و این سناریو دیگر نخنما شده است. سناریوی صهیونیستها در بحث جنوب غزه همچون سناریوی بیمارستان الشفاست. در بحث بیمارستان شفا اعلام کردند مرکز فرماندهی حماس در زیر این بیمارستان است و با اشغال آن روشن شد که ادعاهای آنها پوچ و دروغین بوده است. اکنون نیز اعلام کردهاند که رهبران حماس در جنوب غزه هستند و برای آن نیز ادلهای عنوان نکردهاند.
عقبنشینی از شمال غزه
اگرچه رئیس ستاد ارتش رژیمصهیونیستی همزمان با اعلام خبر رسمی حمله زمینی اسرائیل به جنوب نوار غزه، مدعی شده حملات در شمال نوار غزه نیز به موازات جنوب ادامه خواهد یافت و ارتش اسرائیل توانایی انجام این کار را دارد اما منابع فلسطینی اعلام کردند که ۷۰ درصد نیروهای اشغالگر به سبب شکست عملیات خود در شمال نوار غزه و ضربات سخت و کاری مقاومت، مجبور به عقبنشینی از این منطقه شدند.به گزارش الجزیره، یک منبع آگاه گردانهای القسام گفت که این عقبنشینی همزمان با آتشبس آغاز شد و با حملات مقاومت طی روزهای اخیر شتاب گرفت.در چنین شرایطی صهیونیستها امیدوارند با پیگیری این سناریو و کوچاندن مرحلهای مردم غزه بتوانند به آرزوی خود برای پاکسازی این منطقه از فلسطینیها برسند اما مقامات و ملت فلسطین بارها تاکید کردهاند که هرگز سرزمین مادری خود را ترک نخواهند کرد و شکستهای ارتش صهیونیستی در مقابل نیروهای مقاومت نشان میدهد خوابی که مقامات اسرائیلی برای غزه دیدهاند هرگز تعبیر نخواهد شد.