به گزارش جام جم آنلاین از گرگان ،آیین اختتامیه مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی با حضور مسوولان استانی و همچنین حضور مجازی معاون فرهنگی کانون کشور در سالن آمفیتئاتر مجتمع فرهنگی هنری گرگان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سرپرست کانون گلستان ضمن خیرمقدم به حاضرین و خداقوت به عوامل اجرایی جشنواره، از کانون بعنوان پرچمدار قصهگویی در کشور نام برد و اظهار داشت: کانون با توسعه و ترویج فرهنگ قصه گویی و تبیین اهمیت و نقش قصه گویی برای همه اقشار جامعه، ضمن احیای سنت قصه گویی، به رشد تخیل، تقویت مهارتهای اجتماعی و استعدادهای درونی کودکان و نوجوانان میپردازد.الهه غیناقی ادامه داد: توجه به فرهنگ و تمدن کهن ایران زمین، قدمت، جایگاه قصه و قصهگویی در فرهنگ ما، بهترین زمینه و مهمترین علت برای برگزاری این جشنواره است.
وی با بیان اینکه جشنواره قصهگویی امسال در حالی برگزار میشود که رژیم غاصب صهیونیستی با حملات وحشیانه باعث شهادت مردم، بویژه کودکان و نوجوانان غزه و فلسطین شد و تدبیر مدیر عامل محترم در افزودن بخش ویژه مربوط به کودکان غزه ستودنی است.این مدیر فرهنگی همچنین بیان داشت: استان گلستان نیز با همه ظرفیت خود تلاش کرد جشنواره سال جاری از نظر کیفی وکمی نسبت به دورههای قبل متفاوت باشد و در همین راستا با شرکت بیش از ۱۵۰۰ شرکت کننده در ۴ بخش: مدرن، آئینی و سنتی، ۹۰ ثانیه ای، ز بان اشاره، علمی شاهد افزایش سه برابری نسبت به سال گذشته هستیم که پیشبنی می شود این عدد تا پایان آبان به ۴ برابر نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
غیناقی ادامه داد: این در حالی است که بالغ بر ۲۰۰ ساعت دوره آموزشی و نشستهای تخصصی برای شرکت کنندگان و علاقمندان قصهگویی در استان برگزار شد.
وی در پایان از تمام دستگاههای مشارکت کننده و مسوولان که در برگزاری این جشنواره، نقش داشتند تقدیر کرد.ارتباط تصویری و مجازی با فرهاد فلاح معاون فرهنگی و رییس دبیرخانهی بینالمللی قصهگویی کانون کشور، قسمت دیگر این آیین بود و وی در سخنانی به اهمیت جشنوارهی قصهگویی و بخشهای مختلفی که در این جشنواره تبیین شد، نحوهی برگزاری جشنوارهی بینالمللی و ... پرداخت.
خواندن بیانیه هیئت داوران توسط مریم احتشام، اجرای سرود گروه رضوان، اجرای دکلمه با موضوع غزه، نمایش، موسیقی، نماهنگ، معرفی برگزیدگان و اهدای جوایز، پایان بخش این مراسم بود.
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گلستان با تأکید بر اینکه «گلستان» دومین استان کشور از لحاظ تعداد شرکتکننده در جشنواره بود، خاطرنشان کرد: این مسأله حاصل تعامل و همکاری آموزش و پرورش، بهزیستی، دانشگاه فرهنگیان و دیگر سازمانها و نهادهای فرهنگی بود که سبب شد تعداد شرکتکننده در استان افزایش یابد.
وی تصریح کرد: محورهای این دوره جشنواره «قصههای قرآنی و مذهبی، کارآفرینان، نامداران و موضوعات آزاد» بود و علاوه بر معرفی نفرات برگزیده این بخشها، جوایزی ویژه در بخشهای لبخند، غزه، سردار شهید سلیمانی و نیروی انتظامی نیز اهدا شد.
در این جشنواره «سکینه بهرامی» با قصه «زال و سیمرغ» به عنوان قصه گوی برگزیده بخش مادربزرگها و پدربزرگها انتخاب شد.
در بخش دختران و پسران بخش مدرن کلاسیک، «یگانه طبسی» با قصه «خال گردن» به مقام نخست رسید و «یکتا سبحانی» با قصه «علی مردان خان» به مقام دوم و «فاطمه زهرا میکده» با قصه «نقاشان رومی» به مقام سوم دست یافتند.
در دیگر گروه سنی همین بخش «سمیه نورعلیشاهی» با قصه «لبخند انجیلو» اول شد و «سیده سارا مهرپویا» با قصه «تو باشی زندگی مانا»، «سمیه قمی شورکلایی» با قصه «ببر و بدوز» و «افروز عطایی» با قصه «یکی کم است» به ترتیب عناوین دوم، سوم و شایسته تقدیر را از آن خود کردند.
در بخش دختران و پسران آیینی و سنتی «مارتیا منوچهری» با قصه «رستم و سهراب» به عنوان نخست دست یافت و «محمدامین نعیمی» با قصه «زال و سیمرغ»، «آوین صوفی» با قصه «نبرد اشکبوس» و «نازنین زهرا شیخ» با قصه «داستان خندق» به ترتیب دوم، سوم و شایسته تقدیر شدند.
در دیگر گروه سنی این بخش «محدثه مزنگی» با قصه «گردآفرید» به مقام نخست رسید و «نگین اسماعیلزاده» با قصه «نبرد با اکوان دیو» به مقام دوم بسنده کرد و هیئت داوران هیچ اثری را شایسته کسب عنوان سوم این بخش ندانست.
هیئت داوران در بخش زبان اشاره «مژگان آبشناس جامی» با قصه «کارخوبه خدا درست کنه»، در بخش سردار شهید سلیمانی «زهرا حسنزاده» با قصه «هدیه ماندگار»، در بخش قصه لبخند «اکرم برزمینی» با قصه «کبری غرغرو» و بخش قصههای نیروی انتظامی «سیده فائزه حسینی» با قصه «قانون جدید» را به عنوان قصه گویان برگزیده انتخاب کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت