در استقبال از سی‌و‌یکمین دوره هفته کتاب:

آینده خواندنی است

کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی به‌شمار می‌رود. این زبان گویای تمدن بشری با بازگوکردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دوره‌های مختلف، نقش بی‌بدیلی ‌را در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری می‌تواند ایفا کند، به همین دلیل هم سرانه مطالعه یکی از مهم‌ترین شاخص‌های هر جامعه در مسیر توسعه پایدار محسوب می‌شود.
کد خبر: ۱۴۳۰۷۷۸
 
در کشور ما نیز مطالعه همواره مورد تاکید بود و سازمان‌های ذی‌ربط در تلاش هستند راه‌های ارتقای این فرهنگ در جامعه را پویش کنند. برگزاری هفته کتاب یکی از همین راه‌هاست.سی‌و‌یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از امروز با شعار «‌آینده خواندنی است‌» رسما آغاز شد و قرار است طی یک هفته راه‌های ترغیب و تشویق جامعه به مطالعه کتاب بررسی و اقدام شود.آنچه در این هفته از اهمیت به‌سزایی برخوردار است، نقش سازمان‌هایی همچون صداوسیما، مساجد و شهرداری‌هاست. سه ارگانی که به‌واسطه جایگاه ویژه‌ای که در جامعه دارد، می‌تواند تاثیر به‌سزایی در مطالعه مردم داشته باشد.

صداوسیما در تلاش برای ایجاد انگیزه در نویسندگان
شاید یکی از نیازهای صداوسیما متن خوب و تاثیرگذار است؛ موضوعی که سمیه پشندی، مدیر جشنواره و مبادلات برنامه‌های معاونت امور استان‌های سازمان صداوسیما به مناسبت هفته کتاب گفت: با نویسندگان برجسته‌ای در حوزه فیلمنامه‌نویسی هماهنگ کردیم تا نحوه نگارش متن تاثیرگذار را در کارگاه‌هایی در اختیار هنرمندان قرار دهند. با این آموزش‌ها می‌توانیم در کمترین زمان یک فیلمنامه کوتاه دریافت کنیم و با حمایت از تولید آثار، انگیزه را به نویسندگان جوان برگردانیم.او با بیان این‌که برای شروع هر کاری متن اولویت دارد، ادامه داد: متن را می‌توانیم به تولیدات رادیو و تلویزیون بسط دهیم چون داشتن یک متن خوب به خلق یک اثر هنری موفق منتهی می‌شود و تاثیرش را روی ذهن مخاطب کودک تا بزرگسال می‌گذارد.پشندی ادامه داد: از همین‌رو با نویسندگان برجسته‌ای در حوزه فیلمنامه‌نویسی هماهنگ کردیم تا نحوه نگارش متن تاثیرگذار را در کارگاه‌هایی در اختیار هنرمندان قرار دهند. با این آموزش‌ها می‌توانیم در کمترین زمان، یک فیلمنامه کوتاه دریافت کنیم و با حمایت از تولید آثار، انگیزه را به نویسندگان جوان برگردانیم.مدیر جشنواره و مبادلات برنامه‌های معاونت امور استان‌های سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این‌که یکی از آسیب‌های جامعه ما نبود ارتباط با مخاطبان است، بیان کرد: لازم است کارگاه‌های آموزشی را برای کشف استعدادها افزایش دهیم. ما استعدادهای نوجوان و جوان بسیاری داریم که ذهن‌شان خلاق است و جایی برای ارائه افکار و آثارشان ندارند.
 
برنامه‌های کانون‌های فرهنگی ـ هنری  مساجد کشور
تولید سرود کتاب و کتابخوانی، اجرای چهار نمایشنامه، برگزاری شنبه‌های کتاب و تهیه بسته‌های مطالعاتی ازجمله اقداماتی است که کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور برای ارتقای فرهنگ مطالعه مدنظر دارد.مدیر امور کتابخانه‌های ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور در این‌خصوص گفت: ظرفیت کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور در سراسر کشور به لحاظ گستره اجتماعی بسیار مطلوب است. ما میان عشایر، روستاهای مرزی و... کانون فرهنگی داریم و افراد مستعد و کتابخوانی در این کانون‌ها هستند که می‌توانند اتفاقات خوبی را رقم بزنند منوط به این‌که حمایت صورت بگیرد.مسیح لهراسبی افزود: فعالیت‌های حوزه کتاب و کتابخوانی ما در کتابخانه‌های مساجد کشور متنوع است. امسال نقش‌مایه هنری فعالیت‌ها را افزایش داده‌ایم. به‌عنوان مثال برای هفته کتاب سی‌ویکم سرودی را در موضوع کتاب و کتابخوانی تولید و به کانون‌ها و کتابخانه‌های مساجد ابلاغ کردیم تا در این هفته در مراکز عمومی و مساجد اجرا کنند. وی با اشاره به این‌که از کتاب «سرگذشت استعمار» چهار نمایشنامه تولید شده و برای اجرا در سطح شهر در اختیار گروه‌های تئاتر و نمایش مساجد قرار گرفته است، ادامه داد: همچنین «شنبه‌های کتاب» امسال به دو صورت اجرا می‌شود؛ نخست برنامه‌های عمومی که در کانون‌های مساجد کشور در قالب برنامه‌های نقد و بررسی کتاب و مسابقات کتابخوانی بوده و دیگری برنامه‌هایی که با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران تدوین شده است. مدیر امور کتابخانه‌های ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اضافه کرد: برای اجرای برنامه‌هایی که با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران طراحی شده، ۱۲۰کتابخانه و کانون فعال در سراسر کشور شناسایی شده‌اند. برای این کانون‌ها بسته‌های مطالعاتی با محتوای شرح اهمیت کتاب و کتابخوانی ارسال می‌شود.لهراسبی به انعقاد تفاهم‌نامه با شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه سراسر کشور اشاره کرد و یادآور شد: براساس این تفاهم‌نامه قرار است مدیران ستادی و کانون‌های برتر مساجد در نماز جمعه حضور یابند و از فعالیت‌های کتاب وکتابخوانی کانون مساجد سخن گفته و آثار مفید را معرفی ‌کنند. همچنین در نماز جمعه قرار است ایستگاه مطالعه برپا شود.به گفته لهراسبی، تقدیر از کتابداران و فعالان حوزه کتاب، مسابقات کتابخوانی و برپایی نمایشگاه کتاب از دیگر برنامه‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در سی‌ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران است.
 
پاتوق کتاب، راهکار شهرداری برای گسترش گفت‌وگو
شهرداری نیز با بهره‌گیری از توان فرهنگسراها، سرای محله و... به‌عنوان یکی از پایه‌های مهم و تاثیرگذار تشویق و ترغیب مطالعه است. عباس باباخانیان، مدیر کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در خصوص برنامه‌های شهرداری به مناسبت هفته کتاب گفت: برگزاری سیزدهمین دوره جشن «کتاب‌یار» و تقدیر از کتابداران برتر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، برگزاری طرح «شبیه کدوم کتابی» در مناطق ۱۲‌گانه تهران، تشکیل باشگاه نوجوانان فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی در تهران، اهدای کتاب به کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، برگزاری مسابقه کتابخوانی، اجرای طرح «کتاب در گردش»، کتابخانه‌گردی و... ازجمله برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سی‌ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران است.

شبکه تلویزیونی  کتاب با برنامه‌های متنوع
شبکه تلویزیونی اینترنتی کتاب این هفته برنامه‌های متنوعی را مدنظر دارد.در نخستین روز هفته کتاب، قرار است نشست «کتاب‌های مرجع و دایره‌المعارف‌نویسی برای کودکان» از ساعت۱۰ با حضور نادر قدیانی، عبدالعظیم فریدون و کاظم طلایی برگزار شود.همچنین از ساعت۱۴ نیز خسرو باباخانی نویسنده کتاب «ویولو‌ن‌زن روی پل» تجربه زیسته خود را بازگو می‌کند.
از دیگر برنامه‌های تلویزیون اینترنتی کتاب، بررسی کتاب «درخدمت و خیانت روشنفکران» است که از ساعت۱۸ با حضور حمیدرضا اسماعیلی و محمدامین فرج‌اللهی در ویژه‌برنامه «یک قرن جلال» در معرض دید قرار می‌گیرد.علاقه‌مندان می‌توانند از طریق تارنمای ketab.tv که بر بستر تلوبیون قرار دارد، بیننده برنامه‌های این شبکه باشند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها