گفت‌و‌گو با محسن پاک‌آیین درباره تاثیر برگزاری نشست۳+۳

بازگشت امنیت به منطقه قفقاز

محسن پاک‌آئین، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با جام‌جم درخصوص ابتکار ارزنده ایران در برگزاری نشست ۳+۳ و نقش بسیار مهم این نشست در منطقه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در این منطقه به عنوان یک بازیگر فعال شناخته شده است، حتی در جنگ قره‌باغ هم ایران برای جلوگیری از تداوم آن، اقدامات خوبی را در میانجی‌گری میان طرفین انجام داد اما متاسفانه قدرت‌های فرامنطقه‌ای در چارچوب گروه مینسک وارد شده و اجازه ندادند که اقدامات ایران به نتیجه برسد.
کد خبر: ۱۴۲۸۰۲۶

پاک‌آئین ادامه داد: در مقطع فعلی به نظر می‌رسد که جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار مهمی دارد و درواقع مهم‌ترین نقش را در طول سه دهه مناقشه ایفا کرده، علت اصلی آن هم این است که جمهوری اسلامی ایران در کمال صداقت و در عین صراحت در سطح عالی، مواضع خود را در قبال جنگ آذربایجان و ارمنستان اعلام کرده و پیگیری‌های لازم را برای به نتیجه رسیدن این مواضع انجام داده است.
این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: طبق مواضع اعلامی ایران، تمام شهرهای اشغال‌شده آذربایجان باید توسط ارمنستان آزاد شود؛ در گام دوم مرزهای بین‌المللی بلاتغییر بماند و سوم این‌که حقوق ارامنه و امنیت آنها تامین شود. ما در این چارچوب عمل کرده و با هماهنگی دیپلماسی و میدان، اعمال موضع می‌کنیم؛ از این رو قاطعیت ایران در این‌باره باعث شد که تمام اهداف کشور محقق شود و بر این اساس تمام شهرهای آذربایجان از جمله قره‌باغ آزاد و به این کشور بازگردانده شد؛ مرزهای بین‌المللی از جمله مرز ایران و ارمنستان تغییر نکرد و آذربایجان نیز قول داد امنیت ارامنه را تامین کند.
وی افزود: مواضع مشخص و صداقت و صراحت جمهوری اسلامی ایران باعث شد بازیگران قفقاز و دیگر بازیگران به ایران اعتماد کرده و درواقع به پیشنهاد ایران برای برگزاری نشست ۳+۳ سریعا پاسخ مثبت دهند، از سوی دیگر این امر باعث افزایش نقش بازیگری ایران شده و ما موفق شدیم کشورهایی مانند ارمنستان و آذربایجان، ارمنستان با ترکیه و همچنین میان ارمنستان و روسیه که دارای اختلافات بسیاری بودند را گردهم آورده و اختلافات را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهیم. 
به گفته پاک‌آئین بیش از ۸۰ درصد اختلافات میان آذربایجان و ارمنستان حل و فصل شده و این ابتکار ارزنده ایران در برگزاری نشست ۳+۳ باعث شد که صلح وامنیت در منطقه تثبیت ومسیر مثبتی برای همکاری‌های چندجانبه میان کشورهای منطقه باز شود. 
این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان با اشاره به غیاب گرجستان در این نشست و ابراز امیدواری برای حضور این کشور بیان کرد: به نظر می‌رسد کشورهای ۳+۳ باید قدر این امنیت در منطقه را بدانند؛ چراکه امنیت موجب توسعه همکاری‌ها خواهد شد، به‌ویژه برای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که نزدیک به ۳۰ سال است با یکدیگر در حال جنگ هستند و همین مسأله باعث شده هر دو کشور به‌ویژه ارمنستان از توسعه اقتصادی باز بماند، لذا باید این فرصت را مغتنم شمرده و از رقابت‌های غیرسازنده و اختلافات غیرضروری خودداری کنند تا شاهد ثبات بیشتر در منطقه باشیم.

newsQrCode
برچسب ها: قره باغ جنگ ایران
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها