قاعدتا در برهه کنونی، مقامات کاخ سفید دو سناریو بیشتر پیش رو ندارند. سناریوی نخست اینکه بایدن تلاش خواهدکرد حمله رژیمصهیونیستی به غزه را به طرق مختلف محدود کند و در آخر نیز دو طرف را به سمت مذاکره سوق دهد. این موضوع به معنای آن است که بایدن بهدنبال تنفس مصنوعی به رژیمصهیونیستی خواهدبود و در ضمن اینکه برای حفظ موجودیت اسرائیل قدمهایی برمیدارد، برای ساماندهی به وضعیت آشفته رژیمصهیونیستی در داخل نیز، دولت نتانیاهو را قربانی کند. در طرف مقابل نیز کشورهای منطقه و گروههای فلسطینی را با وعده دو دولتی مدیریت کند. این موضوع در تصور دموکراتها میتواند برگ برندهای در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا برای بایدن محسوب شود. در سناریوی دوم، کاخ سفید تلاش میکند اوکراین را قربانی جنگ با روسیه بکند و زلنسکی را مجبور به نشستن پشت میز مذاکره کند. گرچه احتمال این سناریو کم است ولی ناتوانی آمریکا در مدیریت دو جنگ همزمان، باعث میشود این سناریو هم قابل بحث باشد. به نظر میرسد آمریکا و غرب در هر دو سناریو شکست را قبول کردهاند.
قدر متقن هر دو سناریو( آتشبس یا استمرار جنگ)، شکست کاخ سفید در مدیریت صحنه خواهدبود. دولت بایدن در مخمصه است؛ هم از بعد خارجی و از جهت شکافهای سیاسی ــ اجتماعی داخلی. آمریکا اکنون کشوری نیست که بتواند همزمان در چند جنگ بزرگ در دنیا حضور داشتهباشد؛ شواهد این را نشان میدهد. به عبارت بهتر، واشنگتن در مقابل یک دوراهی شکست ــ شکست قرار گرفته و خروجی هر یک از این دو سناریو برای مدعیان دروغین سلطه بر نظام بینالملل دهشتناک خواهد بود. در احتمالات و گزینههای پیش رو، اساسا خروج واشنگتن و تلآویو از بحران نمود و عینیتی ندارد. در این میان، دولت بایدن باید پاسخگوی حمایت تمامعیار خود از جنایاتی باشد که قطعا هزینههای آن متوجه اصلیترین حامی و طراح اقدامات تلآویو، یعنی کاخسفید خواهدبود. صحنه فلسطین و تحولات مربوط به خاورمیانه را محور مقاومت مدیریت میکند و در جنگ اوکراین نیز روسیه تعیینکننده کیفیت میدان است. بنابراین آمریکا بیشترین ضرر را در دو جنگ اوکراین و غزه متحمل خواهدشد. دراین معادله، بایدن و نتانیاهو هردو به نمادهای شکست تبدیل خواهندشد و گریزی از این موضوع در آیندهای نزدیک وجود نخواهدداشت.
حمیدرضا ترقی، تحلیلگر مسائل منطقه در گفتوگو با جامجم با بیان اینکه آمریکا در هیچ یک از دو جنگ اوکراین و غزه، قدرت برنامهریزی و مدیریت ندارد، گفت: آمریکاییها با کمکهای نظامی و اقتصادی به تلآویو و کییف و سفرهای مکرر به سرزمینهای اشغالی و اوکراین تلاش دارند خود را همچنان میداندار تحولات بینالمللی نشان دهند. وی تصریح کرد: آمریکا با مانور تبلیغاتی بر کمکها و مشاورههای خود در دو جنگ اوکراین و غزه تلاش دارد از زیر سؤال رفتن یکجانبهگراییاش در جهان جلوگیری کند اما افکار عمومی جهان سالهاست که متوجه از بین رفتن این هژمونی شدهاست. این تحلیلگر مسائل بینالملل افزود: راهحل آبرومندانه برای آمریکا و متحدانش در اوکراین و سرزمینهای اشغالی، پایان جنگ است اما عملکرد مقامات آمریکایی نشان داده چنین عقلانیتی در میان آنها نیست و همین مسأله باعث شده کنترل هر دو جنگ از دستان آمریکا خارج شود و قادر به حل این دو معضل نباشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم