سال گذشته ۳.۶ هزار تن گوشت به دلیل وجود انگل در کشتارگاه های کشور ضبط شد

معاون بهداشتی و پیشگیری رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: سال گذشته به دلیل وجود انگل، سه میلیون و ۶۰۴ هزار کیلوگرم گوشت به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در کشتارگاه های کشور ضبط شد.
کد خبر: ۱۴۲۵۶۳۹
نویسنده وحیده حاجی محمدیاری

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: دکتر داود سلیمانی در آیین آغاز به کار دومین کنگره‌ ملی بیماری‌های انگلی دام و انگل‌های مشترک انسان و حیوان در دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه تبریز اظهار کرد: با وجود این خسارت زیاد، حاضر نیستیم سرمایه‌گذاری در حدود هزار میلیارد ریالی انجام دهیم تا از بروز این خسارات جلوگیری کنیم.

وی در مورد نقش اقتصادی و بهداشتی انگل‌ها در لاشه و ضمائم خوراکی دام در کشتارگاه‌ها گفت: خسارات اقتصادی بیماری‌های انگلی در گوسفند، بز و گاو شامل مرگ، کاهش وزن و کاهش تولید پشم، کاهش تولید گوشت و شیر، ضبط کبد، قلب و سایر اندام‌های داخلی است و گاهی این بیماری‌ها زمینه ساز رخداد سایر بیماری‌ها هستند.

سلیمانی با بیان اینکه انگل های کبدی و به ویژه فاسیولوزیز می‌توانند زمینه ساز سایر بیماری‌ها نیز باشند، افزود: اسپورهای باکتری بنام «کلستریدیوم نوای» در گوسفند و بز و گاهی در گاو در بافت‌های تخریب شده توسط انگل‌های کبدی، شروع به تکثیر کرده و تکثیر باکتری موجب ترشح سم به‌داخل جریان خون و بیماری هپاتیت نکروز عفونی "Infectious necrotic hepatitis" و موجب مرگ سریع حیوان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تعدادی از بیماری های انگلی دام می توانند در بهداشت عمومی و به‌عنوان آلودگی های انگلی قابل انتقال بین انسان و حیوان مطرح شوند که اهمیت آسیب های وارده به انسان ها با خسارات اقتصادی ناشی از آن‌ها قابل مقایسه نیست.

سلیمانی به میزان کشتار دام و گوشت در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: ۱۴ میلیون رأس دام کشتاری کوچک (گوسفند و بز) با وزن ۲۷۹ میلیون کیلوگرم و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس و نفر دام کشتاری بزرگ (گاو، گاومیش و شتر) با وزن ۲۹۶ میلیون کیلوگرم در سال گذشته کشتار شد.

وی همچنین به بازنشسته شدن کارکنان و جایگزین نشدن نفرات جدید در این سازمان اشاره کرد و گفت: سازمان در حال حاضر در بحث نیروی انسانی رو به افول است به رغم اهمیت بحث دامپزشکی و وجود تمامی مشکلات در این عرصه، سازمان دامپزشکی کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

سلیمانی ادامه داد: ما برای اینکه وزارت بهداشت و سایر سازمان‌های مشترک را در کنار خود ببینیم و به دستاورهای واحد برسیم نیازمند ایجاد شورای عالی تخصصی بیماری‌های مشترک انسان و حیوان هستیم.

۸۳۴ عامل بیماری مشترک بین انسان و حیوان است

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناروی مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین اظهار کرد: دامپزشکی نقش بسیار مهمی در تأمین سلامت انسان‌ها دارد به‌ طوری که از یکهزار و ۷۵۰ عامل بیماری، ۸۳۴ عامل بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که این موضوع جایگاه مهم دامپزشکی را نشان می‌دهد.

علیرضا منادی ادامه داد: اگر امروز سازمان دامپزشکی وجود نداشت، ده ها وزارت بهداشت نیز پاسخگوی بیماری‌ها و مشکلات مربوط به دامپزشکی نمی‌شد و در حال حاضر وجود انگل‌ها تاثیر زیادی در اقتصاد و افت تولید دارند و ما باید به صورت جدی با انگل‌ها مقابله کنیم.

وی تأکید کرد: بحث حفظ سرمایه‌ دامی جزو مهمترین موضوعات در کشور است و دامپزشک‌ها به‌عنوان سربازان گمنام این عرصه، حافظان سرمایه‌ دامی کشور به شمار می رود.

وی خاطرنشان کرد: در کنار بحث امنیت غذایی، بحث ایمنی غذایی نیز حائز اهمیت است ایمنی غذایی یعنی اینکه ما بر سر سفره‌ی سالم و ایمن بنشینیم و در واقع هرچقدر دامداران و دامپزشک‌ها کار خود را به درستی انجام دهند، به همان اندازه ما با خیال راحت بر سر سفره می‌نشینیم.

منادی با اشاره به افزایش امید به زندگی در ایران بعد از انقلاب اسلامی، یادآور شد: مهم‌ترین عامل افزایش امید به زندگی در ایران رعایت بهداشت و مسائل مربوط به دامپزشکی است و دامپزشکی سهم زیادی در این موضوع دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور مشغول به فعالیت هستند و خوشبختانه با تأسیس این قانون، موانع بیمه‌ای، مالیاتی، گمرکی و... از مسیر شرکت‌ها برداشته شده است و برخلاف گذشته که اساتید نمی‌توانستند شرکت تأسیس کنند، اکنون اسایتد می‌توانند با تأسیس شرکت دانش بنیان در مسیر تبدیل علم به ایده حرکت کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها