۴ نکته عرض میکنم:
۱.اولین نکتهای که بهنظرم میرسد این است که فقط به پول و سرمایه فکر کن و حتی تحصیل نکن. چون وقتی میگوییم علم بهتر است یا ثروت، هر گویندهای در امروز روز میگوید ثروت. علتش این است که شما وقتی پولداری دیگه کار حل است. هم به شما میگویند دکتر، هم مهندس هم هنرمند، هم فیلسوف، هم جراح و هم مکانیک! خلاصه بستگی دارد شما چه بخواهید، معمولا یک سرمایهدار هر چه بخواهد مورد خطاب قرار میگیرد. هر چه ... !(نامهای از سمت دایی)
۲. درست است که در پاسخ یکم بیشتر شما را به کار مالی دعوت کردم اما باید دقت کنید که کار مالی دو جور است. کار مالی که منجر به درآمد میشود در وهله اول و در وهله دوم کاری که مالیده میشود! مدتی قبل بعضی اوقات افرادی مثلا مبلغ یکهزار تومان را در بورس میگذاشتند و این میشد یک میلیارد! بعد طمع میکردند که این یک میلیارد را به یک تریلیون نزدیک کنند و بعد اتفاقی که میافتاد آن یک میلیارد به مرور به ضرر میافتاد و به یک ریال تقلیل پیدا میکرد. باید مراقب بود شما این چنین نباشید.
۳. اجازه دهید داستانی نقل کنم. شیخ را گفتند: علم بهتر است یا ثروت؟! شیخ بیدرنگ شمشیر از میان بیرون آورد و مانند جومونگ مرید بخت برگشته را به سه پاره نامساوی تقسیم نمود و گفت: سالهاست که هیچ خری بین دو راهی علم و ثروت گیر نمیکند !!! مریدان در حالی که انگشت به دندان گرفته و لرزشی وجودشان را فرا گرفت، گفتند یا شیخ ما را دلیلی عیان ساز تا جان فدا کنیم. شیخ گفت: در عنفوان جوانی مرا دوستی بود که با هم به مکتب میرفتیم، دوستم ترک تحصیل کرد. من معلم مکتب شدم... حالا او پورشه دارد، من پوشه... او اوراق مشارکت دارد و من اوراق امتحانی...او عینک آفتابی دارد، من عینک ته استکانی...او بیمه زندگانی، من بیمه خدمات درمانی ...او سکه و ارز، من سکته و قرض ... سخن شیخ چون به اینجا رسید مریدان نعره ای جانسوز برداشته و راهی کلاسهای آموزش اختلاس گشتندی.
۴. پیشنهاد من این است که به مشاور مراجعه کنید و به رشته مورد علاقه خود بروید. من بعید میدانم کسی خوب درس بخواند و روی زمین بماند!
مادری از کرج به ما ایمیل زدهاند که «سلام خدمت آقای عقل کل. بچه من، نیما ۱۶سال دارد. وقتی خطایی میکند چطور باید با او برخورد کنم؟ و چطور میتوانم در جهت تربیت او و جلوگیری از خطاهای احتمالی بکوشم؟»
چند نکته مطرح است:
۱. خودتان باشید و لبخند بزنید.
۲. یک وقت است کسی از نتیجه عمل خود مطلع نیست، لذا خطایی میکند. یک وقت هم کسی از نتیجه عمل خود آگاه است اما از این آگاهی غفلت میکند و توهم میزند که دارد کار عاقلانهای میکند. در هر دوی این موارد تنویر و ایضاح موضوع ممکن است خاطی را از خطا بازدارد. اما زمانی وجود دارد که مخاطب شما کار خود را به منزله باور و عقیده قطعی خود انجام میدهد و معتقد است این کار نزد دیگران خطاست اما نزد خودش صحیح و مقدمه سعادت است. در این نقطه دو نوع مواجهه میشود داشت. یک راه این است که ما دوگانه درست و غلط را حفظ میکنیم و در جهت حفظ «درست» با «غلط» مبارزه میکنیم. حتی اگر غلط کثیر و درست قلیل باشد. در حالتی دیگر ما دوگانه درست و غلط را به وادی نسبیت میکشیم و آنها را ذهنی بررسی میکنیم و نه عینی. این یعنی مهم نیست در واقعیت چه چیز درست یا غلط است بلکه این مهم است که من چه چیزی را درست میدانم یا غلط! در چنین شرایطی به عدد انفس گزاره درست پدید میآید. این مسأله بهخصوص در مورد گزارههای اخلاقی مبتلا به است. به عنوان مثال، ممکن است کسی بگوید احترام به بزرگتر مطلقا باید رعایت شود و فرد دیگری بگوید احترام به بزرگتر همیشه لزومی ندارد، چون ممکن است گاهی از ریش سفیدی خوشمان نیاید و او را احترام نکنیم.
۳. به هر حال فرزند شما آنچه را از شما دیده، مبنای کار خود قرار میدهد و نه آنچه شنیده.
۴. بهترین راهحلی که میتوان در این مسأله مهم و پیچیده ارائه کرد و از درسهای تربیتی است که این حتی اگر نیازی به تنبیه فرزندان باشد، آنها را نزنید؛ آنان عزیزانی هستند که زندگی را شیرین کردهاند در چنین مواقعی با آنها قهر کنید، زیرا این عمل در روحیه افراد تأثیر بسزایی دارد و فرد احساس میکند با قهر کردن پدریامادر از او، گویی تمام درها به رویش بسته میشود و هیچ راهی جز دستکشیدن از کارهایخلاف خود ندارد، پس میکوشد از کارهایزشت خود دست بردارد و از پدرومادر یا مربی هم پوزش بخواهداما نباید قهرکردن خیلی طول بکشد، وگرنه بازتابهای منفی دیگری دربرخواهد داشت.
دختر خانمی به نام هلیا ۱۶ساله از شهر اصفهان پیامی به صورت مجازی فرستاده و پرسیدهاند:« به شما آقای عقل کل سلام عرض میکنم. این فنگشویی که بعضیها تبلیغ میکنند، چقدر واقعی است ؟! ممنون.
۱. آنقدر واقعی است!
۲. فنگشویی ذهن، کمک میکند تا فقط موقعیتهای مثبت ذهنی و شانس خوب در محیط خلق شود! فنگشویی یک هنر شهودی است که حس هارمونی در آن بسیار مهم است! شما با چند اصلاح کوچک در چیدمان منزلتان میتوانید انرژیها را با خود هماهنگ کنید. خاستگاه فنگشویی قاره آسیاست به همین دلیل قوانینش برای ما ایرانیان بیگانه و ناآشنا نیست و بسیاری از راهکارهایش از قدیم در فرهنگ ما و ایران باستان نیز وجود داشته و بخشی ازباورهای کهن ما بوده است. بسیاری از راهکارهای این علم از قدیمالایام در فرهنگ ما نیز وجود داشته است. مانند شیشههای رنگی، هشت دریهای ورودی، درهای دو لنگه، جدا بودن حمام و دستشویی و خارج محل سکونت و... .
۳. فراموش نکنید که برای پولدار شدن فقط بیان یکسری عدد زیر پستهای اینستاگرام کافی نیست و شاید تلاش شما هم بیتاثیر نباشد.
۴. دکتر جاذبدوست هستم، فوق تخصص دکترای قانون جذب و فنگشویی از دانشگاه دیپورتیوولاکرونیای ماداگاسکار. اومدم تا اندک لحظاتی را به وظیفه عرفانی و اخلاقی خودم پایبند باشم و وقتم را رایگان به شما اختصاص بدهم. خدایا تو خودت شاهدی!سؤال اولی که بهمون رسیده، میگه اون پول و دارچین رو انجام دادم ولی هیچ نتیجهای نگرفتم. خب عزیزم. باید هم نتیجه نگیری! اولا گفتم که اون عبارتها رو عین بنده تکرار کنی. ثانیا باید کوانامبر یا همون عدد کوای اون تراول رو مشخص میکردید. ولوم صدای تلویزیون نیست که همینجوری روی اعداد رند بذارید. توی پکیج آموزشیام همه اعدای کوا رو گفتهام. فکر کردید ماشینه دیگه، گذاشتید روی۲ و فوت کردید. تخصص میخواد! الکی که دکتر نشدم. این اعداد کاملا مهندسیشده و از معادله ۳=Sin(z) گرفته شده. بچههای مهندسی یادشونه دیگه این معادله توی توابع مختلط، ۶صفحه جواب داشت. خودم یه شب تا صبح بیدار موندم شب امتحان تا اینو جذبش کردم. البته من نخوندهام. یعنی خوندهام اما دکتری جذب و فنگ رو هم کنارش ادامه دادم. از بس فنگشویی کردم که دیگه راحتم من باهاش وفنگ صداش میکنم. چی داشتم میگفتم…بله…مدارکم همهاش توی اول پکیجم معرفی میشه. برای کوانامبر روز وماه و سال شما پکیج خاصی رو طراحی کردم. با پشتیبانی تماس بگیرید همگی. خدایا اینم از اختصاص وقتم برای مردم. تو خود شاهد باش. خدانگهدار.(به نقل از راهراه)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم