ماهواره نور۳ ساعت ۹ و۳۰ دقیقه صبح دیروز پرتاب شد و دقیقا ۹۰ دقیقه بعد روی کشور قرار گرفت، ماهواره در مدت یک ساعت و نیم بهطور خودکار کاملا پایدار شده است. درواقع فرآیندی که ما در ماهواره نور۱ داشتیم در ماهواره نور۳ بهصورت خودکار درمدت زمان یک ساعت انجام شده است. این موضوع نشاندهنده ارتقای تجربه و دانش دانشمندان ما در حوزه کنترل ماهواره است. همچنین این ماهوارهها برای کاربردهای مردمیاری و تجاری در حوزه رصد مخاطرات طبیعی و آثار آن و کمکرسانی به مردم استفاده میشوند و در حوزه دفاعی نیز ما میتوانیم از این ماهوارهها برای اشراف اطلاعاتی فرماندهی کنترل و هدایت تجهیزات هدایتپذیر استفاده کنیم.
فرمانده کل سپاه در باره جزئیات ماهواره نور گفته است: ما از مجموعه دریافتها و مجموعه محصولاتی که این ماهواره از سطح زمین برداشت میکند برای تکمیل نیازمندیهای اطلاعاتی سپاه استفاده میکنیم. سردار سلامی همچنین تاکید کرده که ماهواره و پرتاب آن در امتداد نقشه راه پرتاب ماهوارههای سپاه است که به صورت زنجیرهای در هر مرحله به پدیدههای مدرنتر دست پیدا میکنیم. این ماهواره از نور۲ هفت کیلوگرم سنگینتر است و از تجهیزات تصویربرداری با دقت و کیفیت بهتری برخوردار است و به شکل طبیعی یکی از حلقههای زنجیره ماهوارهای ما را تکمیل میکند.
همچنین سردار علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی هوافضای سپاه گفته است: ماموریت ماهواره نور۳ سنجشی و شناسایی است. دوربین استفاده شده در این ماهواره نسبت به ماهواره نور۲، تا ۲.۵برابر دقت عکس بیشتری دارد و سنسورهای سیگنالی روی ماهواره نصب شده که با ماهوارههای نور۱ و نور۲ متفاوت است. نیازهای یک نیروی نظامی به فضا امروزه بسیار گسترده است بهطوری که در گذشته، سایر کارها بدون دستیابی به فضا ناقص میماند. بهطور خلاصه تصویربرداری در طیفهای مختلف نوری با کیفیت و تفکیک بالا، خدمات رله مخابرات، ارسال فرامین و دریافت داده در مسافتهای بسیار دور بهصورت بیدرنگ (Real time) مثلا برای پهپادها و شناورهای دریایی و در نهایت خدمات مکانیابی جهانی برای سامانههای هدایت و ناوبری موشکها و ادوات نظامی و نفرات از جمله مهمترین نیازهای یک نیروی نظامی به خدمات ماهوارهای است. در نتیجه سپاه با محوریت فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه نقشه راهی برای رسیدن به ماهوارههای نظامی لازم را بر اساس تمامی تجربیات کسبشده در بخشهای مختلف کشور در عرصه طراحی و ساخت ماهواره در دستور کار قرار داد که محموله آزمایشی نبأ با پرتاب در فروردین سال۱۳۹۸، ماهواره سنجشی نور۱ با پرتاب در اردیبهشت۱۳۹۹ و نور۲ با پرتاب در ۱۷اسفند۱۴۰۰ و امروز ماهواره نور۳ اولین نتایج مسیر فضایی شدن سپاه هستند.
سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نور۳، بیان کرد: امروز به توفیق الهی ماهواره نور۳ با موفقیت توسط ماهوارهبر قاصد ــ که توانسته ماهوارههای نور۱،۲ و امروز هم نور۳ را در ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری در مدار قرار دهد ــ پرتاب شد و در مدار قرار گرفت و این موفقیت بزرگ را در هفته دفاعمقدس به ملت بزرگ ایران تبریک عرض میکنم.وی با بیان اینکه به سمت برخورداری از منظومه کاملی از ماهوارهها در مدار زمین پیش میرویم، افزود: امروز اطمینان به زیرمجموعهها، به ماهواره و ماهوارهبرها روزبهروز بیشتر میشود و موفقیتهای متوالی نوید این مهم را میدهد که میتوانیم قدمهای بزرگتری را در آینده نزدیک برداریم.سردار حاجیزاده با تاکید بر اینکه در حال آماده شدن برای پرتابهای بعدی هستیم و تا سال آینده یک منظومه بزرگ و کامل ماهوارهای که کاملا ایرانی است در مدار خواهیم داشت، گفت: امروز تعداد زیادی از دانشجویان و دانشگاهیان خواهر و برادر هم مهمان ما بودند و همه مراحل را رصد و از نزدیک توفیقات ایران اسلامی را دیدند.
وی درخصوص ویژگیهای ماهواره جدید و بیان اینکه ماهوارهها ماموریتهای مختلفی دارند، بیان کرد: ماهواره نور۳ هم قابلیت تصویربرداری و هم جمعآوری سیگنالی دارد. با پیشرفت تکنولوژی ماهوارهها بسیار کوچک و با کارایی بالا شده و در همین وزن حدود ۳۲کیلوگرم ما موفق شدیم هم دوربین ایرانی، هم جمعآوری سیگنال ایرانی نصب کنیم و تمام مراحل ساخت این ماهواره طی ۱۸ماه انجام پذیرفته است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: ما چون تحریم هستیم مجبوریم همه بخشهای زیرمجموعه از ماهواره و بخشهای دیگر را خودمان داشته باشیم و در شرایط تحریم نهتنها قطعهای به ما نمیدهند، بلکه مدیریت میکنند که حتی با چند واسطه هم به دست ما نرسد اما تحریم این فرصت را دراختیار ما قرار داده تاخودکفایی و بومیسازی را عمق بیشتری بدهیم و همه چیز امروز ایرانی شده است.وی افزود: ما در دنیا دهمین کشور هستیم که هم ماهواره و هم ماهوارهبر داریم و اولین کشور اسلامی هستیم که به این موفقیت دست پیدا کردهایم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: