جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: یعقوب هوشیار در جریان برگزاری یکصد و پنجاه دومین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز با حضور مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی ضمن تاکید بر تحقق منابع و سهم شهرداری تبریز از تغییر کاربری ها گفت: سهم شهرداری تبریز از محل ماده ۱۰۱ و ۱۰ درصد ارزش افزوده پرداخت نمی شود و علی رغم آن نزدیک هفتاد هکتار از سایر کاربری ها را به فضای سبز تبدیل کردیم به خصوص اراضی ضلع جنوبی اتوبان شهید کسایی که در حال تملک آنها نیز هستیم.
وی با بیان اینکه مقرر شده بود پروژه طرح نجات تبریز با تامین اعتبار یک هزار میلیارد تومانی توسط اداره کل راه و شهرسازی و اجرای آن توسط شهرداری تبریز انجام گیرد ولی هیچ مبلغی پرداخت نشده و تا کنون شهرداری تبریز به تنهایی نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان برای تملک و مسیرگشایی خیابان انقلاب هزینه کرده است.
هوشیار همچنین از مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی خواستار تحویل اراضی شهرک یادگار امام شد و اظهار کرد: اگر اجرای پروژه رینگ غربی تبریز توسط اداره کل راه و شهرسازی تسریع شود شاهد تحقق توسعه تبریز به سمت جنوب شهر خواهیم بود.
وی همچنین با بیان اینکه سهم شهرداری از شهرک طلائیه تا کنون تعیین تکلیف نشده است تصریح کرد: خواستار همکاری بیشتر با اداره کل راه شهرسازی در خصوص زمان و نحوه اتصال شهرک خاوران به راه آهن تبریز هستیم و اگر مسیر راه آهن زیر سطحی احداث نشود، شاهد ساخت وساز غیرمجاز پیرامون این مسیر خواهیم بود.
علی نوای باغبان عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه با تاکید بر تقویت نقاط عطف و مشترک اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری تبریز گفت: با مشخص شدن مصوبات وزارت راه و شهرسازی در خصوص محدوه فرهنگی تاریخی تبریز و همچنین تعیین سهم شهرداری تبریز از شهرک جوانان منجر به تسهیل و تسریع تحقق اهداف کلان مدیریت شهری می شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه اجرای طرح میدان صاحب الامر که جزو وظایف مسکن و شهرسازی است و بلاتکلیف مانده است گفت: یکی از موضوعات بلاتکلیف دیگر تحویل محوطه پشت مسجد کبود به شهرداری تبریز است که علی رغم تاکید استاندار آذربایجان شرقی هنوز محقق نشده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود بر تسریع تعیین تکلیف مسیرهای اصلی تبریز مانند دیزل آباد، اتوبان شهید کسایی و اتوبان تبریز سهند، تاکید کرد.
امیر بخشی زاده مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی در صحن علنی و در جریان برگزاری یکصد و پنجاه دومین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز با ارائه گزارشی از اجرای مصوبات طرح نهضت ملی مسکن گفت: برای این طرح در استان ۲۴۹ هزار و ۳۱۸ تقاضا ثبت شد که پس از بررسی و احراز صلاحیت های قانونی، ۵۰ هزار نفر مورد تایید این سامانه قرار گرفت و موفق به پرداخت مبالغ اعلامی، شدند.
وی با بیان اینکه اداره کل راه و شهرسازی طبق مصوبات متعهد به ساخت ۲۰۷ هزار واحد مسکونی اعم از روستایی و شهری است اظهار کرد: وظیفه دولت تامین زمین است ولی در استان ما به دلیل توپوگرافی موجود و زمین های ناهموار دچار مشکل در این خصوص شده است.
بخشی زاده با اعلام اینکه در استان آذربایجان شرقی، شهرهای بالای صد هزار نفر و زیر هزار نفر و مساکن روستایی، حدودا ۸۱ هزار ۷۸۳ واحد مسکونی آغاز به ساخت شده است، افزود: خواست مردم این است که ساخت و ساز با مصالح مرغوب انجام شود و از طرفی با هزینه آماده سازی بالایی مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: در ابتدای کار ما در تامین زمین مشکل داشتیم. و دلیل آن عدم انجام تغییر کاربری بود ولی با این حال طی سال گذشته ۹ هزار هکتار آمادهسازی شده است.
بخشی زاده ضمن قدردانی از شهرداری تبریز در ساماندهی بافت فرسوده شهری عنوان کرد: ۱۳ هزار و ۸۰۰ واحد سهمیه استان ما در ساماندهی بافت فرسوده است و در ساماندهی بافت فرسوده و بازآفرینی شهری رتبه پنچ کشوری را داریم.
مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی همچنین گفت: این قول را به شهرداری تبریز و اعضای شورای اسلامی شهر می دهم که از هر زمینی که تفکیک می کنیم، ده درصد سهم شهرداری ها را تحویل می دهیم.
بخشی زاده اعلام کرد: در بحث جوانی جمعیت و خانوارهای دارای ۳ فرزند، ۱۵۰ قطعه زمین تحویل دادیم که در این خصوص رتبه ششم کشوری را کسب کرده ایم.
وی اضافه کرد: مجوز احداث سه شهرک جدید را از وزیر راه و شهرسازی گرفته ایم که این کار در راستای کاهش قیمت مسکن انجام می شود و در این راستا هزار هکتار زمین نیز از سوی دولت تحویل شده است.
بخشی زاده در ادامه سخنان خود از آغاز احداث یک هزار و ۵۲۰ واحد مسکونی در آخر طالقانی و شهرک باغمیشه تبریز در قالب طرح جهش مسکن خبر داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت