۱۰پیشنهاد ایران به جامعه جهانی

رئیس‌جمهور در هفتاد و هشتمین سخنرانی خود در مجمع عمومی۲۰۲۳ سازمان ملل با اظهارات جدیدی ناظر به نظم نوین جهانی تاکید کرد که اجلاس جدید مجمع عمومی در حالی آغاز شده که جهان تحولات بی‌سابقه و تاریخ‌سازی به خود دیده است؛ همچنین رئیس‌جمهور در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در اعتراض به دومینوی قرآن‌سوزی در غرب، کلام‌ا... مجید را بالا برد، نسبت به این رفتار ضدفرهنگی هشدار داد و از جنگ علیه اسلام انتقاد کرده، خواستار ورود سازمان ملل به این موضوع شد. البته سخنرانی رئیس‌جمهور در سازمان ملل فرامتن مهمی هم داشت که در این گزارش آن را بررسی کرده‌ایم:
کد خبر: ۱۴۲۳۳۸۶
نویسنده مریم عاقلی - گروه سیاسی
توجه رئیس جمهور کشورمان به قرآن بازتاب خوبی در بین کشورهای مسلمان داشت و رئیسی با اشاره به آموزه‌های والای قرآن کریم به‌عنوان کتاب آخرین پیامبر الهی و محکومیت اقدام موهن قرآن‌سوزی تصریح کرد: قرآن کریم توهین به عقاید و باورها را منع کرده است و احترام به ادیان را احترام به وجود رسول خدا محمد(ص) می‌داند. رئیسی افزود: این نخستین بار نیست که کلمات خداوند را می‌سوزانند و گمان می‌کنند صدای ملکوت را برای همیشه قطع کرده‌اند اما تعالیم قرآنی برای جوامع بشری هرگز نمی‌سوزد و آتش توهین و تحریف حریف حقیقت نخواهد شد. وی با بیان این که اسلام‌ستیزی و آپارتاید فرهنگی در صورت‌های مختلف خود از سوزاندن کتاب مقدس قرآن و منع حجاب در مدارس و ده‌ها تبعیض شرم‌آور دیگر شایسته انسان معاصر نیست، ادامه داد: پشت‌پرده این نفرت‌پراکنی‌ها طراحی بزرگ‌تری وجود دارد و تقلیل آن به مقوله آزادی بیان‌ گمراه‌کننده است.

حاشیه‌های یک سفر استراتژیک 

اما نوع و پردازش سخنان رئیس جمهور و تیم رسانه‌ای همراه دولت، مُهر پایانی بر تلاش‌های یک‌ساله اپوزیسیون برای القای این دروغ بود که ایرانیان، جمهوری اسلامی را نماینده خود نمی‌دانند. جریان نزدیک به تروریست‌های منافقین، سال‌هاست که هنگام سفر مقامات کشورمان به کشورهای غربی تلاش دارند با برگزاری تجمعات محدود، رسانه‌های جهانی را دچار خطای محاسباتی درباره مشروعیت جمهوری اسلامی کنند؛ این بار هم البته تجمع ۵۳نفره منافقین در منهتن و مقابل هتل تیم ایرانی مایه تمسخر کاربران شد. البته اوج این تلاش‌ها سال گذشته و در اولین روزهای مهر۱۴۰۱ رقم خورد که فضای ایران و کشورهای غربی نسبت به آینده ایران تحت‌تاثیر بازنمایی رسانه‌ای قرار گرفت.  با این حال سفر رئیس‌جمهور و هیات همراه به نیویورک و دیدارها و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به خوبی نشان داد که جهان، واقعیت‌ها در ایران را درک کرده و به این فهم رسیده که اپوزیسیون جمهوری اسلامی نسبتی با خواست مردم در داخل ایران ندارند.هرچند حضور جاسوس‌خبرنگاران اینترنشنال در اطراف هتل تیم ایرانی که با هدف تولید حاشیه علیه ایران دنبال می‌شود هم نتوانست کمکی به این بی‌رمقی جریان‌برانداز داشته باشد.  این وضعیت مبنای پرخاشگری گروهک‌های ضدایرانی و فحاشی شبکه‌های فارسی‌زبان شده است. درحالی که تجربه سال گذشته نشان داد مردم ایران با وجود سلایق مختلف سیاسی، هیچ‌گاه با اپوزیسیون ضدایرانی همراه نمی‌شود.  به هرحال حضور مقتدرانه ایران در اجلاسیه مجمع عمومی سازمان ملل به خوبی نشان داد که دولت‌های خارجی هم این واقعیت را پذیرفته و با خروج از جوزدگی رسانه‌ای متوجه شده‌اند جریان برانداز در داخل محلی از اعراب ندارد.  ضمن این که امسال غیبت علی‌نژاد در تجمع منافقین مقابل سازمان ملل هم جالب توجه است؛ درحالی که او سال گذشته به صورت شبانه‌روزی علیه ایران فعال بود، اما دیگر خبری از لشکرکشی در نیویورک نیست که احتمالا دلیل عدم فعالیت امسال این چهره ضدایرانی، به اظهارات اخیر وی علیه دولت بایدن برمی‌گردد. نکته جالب توجه دیگر در حاشیه سخنرانی رئیس‌جمهور، دیپلمات صهیونیستی بود که درحالی تلاش داشت عکسی از مهسا امینی را بلند کرده و حاشیه‌آفرینی کند، توسط نیروهای امنیتی حاضر در سالن بازداشت و اخراج شد. 

پیشنهادات ۱۰ گانه ایران

سخنرانی رئیس‌جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد با ۱۰پیشنهاد همراه بود؛ رئیسی درباره موضوع قرآن‌سوزی درغرب و اسلام هراسی، اهمیت خانواده، تغییر نظم جهان، موضوع امنیت جهانی و نقش بی بدیل سردار سلیمانی، برجام، وضعیت حقوق بشر و زنان در غرب، عدالت جهانی، تقبیح جنگ‌افروزی، پیشنهاد برای وساطت پایان جنگ اوکراین و همچنین دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران و شکست پروژه آمریکایی‌کردن جهان نکاتی را مطرح کرد.
 
newsQrCode

نیازمندی ها