اهمیت سومین سفر رئیس‌جمهور را به آمریکا بررسی کرده‌ایم

ترسیم نظم نوین جهانی در نیویورک

سیدابراهیم رئیسی که بامداد دوشنبه برای شرکت در هفتادو هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل به فرودگاه جان اف کندی نیویورک رفت، مورد استقبال محمد سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل و جمعی از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
کد خبر: ۱۴۲۳۱۲۹

رئیس‌جمهور ۲۷شهریور با بدرقه حجت‌الاسلام قمی نماینده مقام معظم رهبری، محمدمخبر معاون اول رئیس‌جمهور و جمعی از وزیران و اعضای هیات دولت در صدر یک هیات سیاسی عازم نیویورک شده بود و قرار است برای سومین بار در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل شرکت کند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه، علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه، محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری و وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، رئیس‌جمهور را در این سفر همراهی کردند. سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، دیدار با برخی از سران کشورها و سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم ازجمله برنامه‌های رئیسی در این سفر خواهد بود. رئیس‌جمهور همچنین در نشست‌هایی با گروه‌ها و افراد مرجع سیاسی، اجتماعی، مذهبی و رسانه‌ای در آمریکا به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران خواهد پرداخت و به سوالات آنان پاسخ خواهد داد.

سازمان ملل باید صدای ملت‌ها باشد 

رئیس‌جمهور بعد از ورود به نیویورک در جمع خبرنگاران درباره اهم صحبت‌های خود در سازمان ملل به‌عنوان صدای مردم گفت: سازمان ملل متحد و مجمع عمومی این سازمان ظرفیتی است که می‌توان سخن ملت ایران بیان و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تبیین شود. ما از این فرصت برای رساندن صدای ملت ایران استفاده می‌کنیم. رئیس‌جمهور افزود: این صدا امروز رساتر از همیشه است، چراکه ما سال گذشته پیروزی بزرگی را مقابل جنگ شناختی و جنگ ترکیبی دشمن پشت‌سر گذاشتیم.
رئیسی خاطرنشان کرد: تصور دشمن این بود که با این تکانه‌ها، درخت تناور انقلاب اسلامی دچار مشکل می‌شود، غافل از این‌که این محاسبه هم چون گذشته اشتباه است و ملت ایران این مبارزه را پیروزمندانه پشت‌سر گذاشت. وی بیان کرد: این پیروزی پیام‌های مهمی دارد که باید تبیین و مشخص شود که ملت بزرگ ایران در حق‌خواهی، عدالتخواهی، مبارزه با تبعیض، بی‌عدالتی و مبارزه با فساد حرفی برای گفتن دارد. امیدوارم بتوانم به‌عنوان نماینده ملت بزرگ ایران آنچه را اقتضای این نمایندگی است، بیان کنم. 
رئیس‌جمهور افزود: سازمان ملل باید صدای ملت‌ها باشد، نه صدای قدرتمندان. انتظار ملت‌ها از سازمان ملل آن است که سازمان ملل باشد و اگر سازمان دولت‌ها شد، صدای ملت‌ها شنیده نمی‌شود و بنای ما این است که صدای ملت‌ها باشیم.

مختصات ایران قوی 

رئیس‌جمهور گفته است: «تصور دشمن این بود که با این تکانه‌ها، درخت تناور انقلاب اسلامی دچار مشکل می‌شود» اشاره رئیسی به اتفاقات سال گذشته است که در التهاب امنیتی پاییز۱۴۰۱ دشمن تلاش داشت اعتراضات مردمی را به‌عنوان انقلاب و خیزش تلقی کند. 
به عنوان مثال درحالی که فرانسه به‌عنوان یکی از دولت‌‌های اصلی حامی بلوا، آشوب‌های ایران را انقلاب توصیف و با مصی علینژاد دیدار کرده بود، نهایتا با دولت سیزدهم همراه شد و در تماس ۹۰دقیقه‌ای مکرون با رئیسی او به تعامل با جمهوری اسلامی در زمینه‌های مختلف اذعان کرد. یا مورد دیگر مسأله ایران قوی است که اکنون رئیسی، نماینده آن در سازمان ملل است. حالا امسال و در سالگرد اغتشاشات پاییز، ما با یک جنبش نامرئی و عملا تبخیر شده مواجه بودیم که دیگر هیاهوی سال گذشته را نداشت و عملا قوه اپوزیسیون تحلیل رفته بود و رسانه‌های تروریستی مانند اینترنشنال هم از لندن اخراج شده‌اند و مقایسه این وضعیت با سال گذشته به‌خوبی نشان دهنده جایگاه ایران و جریان برانداز است. 

تغییر نگاه جهان به دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران

حالا شمارش معکوس برای سخنرانی رئیس‌جمهور در سازمان ملل آغاز شده و رئیسی امروز  در مجمع عمومی سخنرانی خواهد کرد. رویکرد رئیس‌جمهور در جریان نخستین سفر به نیویورک در ۲۸شهریور۱۴۰۱ مورد توجه بسیاری از رسانه‌ها قرار گرفت. طرح سخنانی در دفاع از امنیت ملی، عدالت‌خواهی و مقابله با یکجا‌نبه‌گرایی نظام سلطه در صحن سازمان ملل متحد و همچنین نمایش تصویر قهرمان مبارزه با تروریسم، جهانیان را غافلگیر کرد.دولت سیزدهم در زمینه سیاست بین‌المللی بسیار فعال عمل کرده و با رویکرد متعادل و متوازن در دیپلماسی، توانست گشایش‌های زیادی در عرصه سیاست خارجی روی ایران باز کند و با دیپلماسی عزتمندانه ایران را عضو دو نهاد بین‌المللی مهم شانگهای و بریکس کند و روابط با کشورهای شرق، روسیه، چین، هند و آسیای میانه را به یک ثبات در روابط استراتژیک برساند. در حالی که پیش از این یکی از مشکلات این بود که بسیاری از این کشورها روی نوع همکاری استراتژیک با ایران شک و تردید داشتند و نمی‌دانستند ایران در کدام سمت عمل می‌کند. دولت فعلی از آغاز تلاش کرده نگاه جهانیان را به راهبرد دیپلماسی جمهوری‌اسلامی ایران تغییر دهد و راهبرد سیاست خارجی ایران را از دیپلماسی التماسی به سمت عملگرایی عزتمندانه تغییر دهد و اکنون نتایج این راهبرد در حال نمایان شدن است؛ از اشتیاق کشورهای آمریکای لاتین برای توسعه همکاری‌ها با ایران تا احیای روابط با عربستان و تمایل چین و روسیه برای تعمیق شراکت استراتژیک با ایران که این به معنای تدوین نظم جدید است که این روزها در قلب نیویورک جریان دارد.

نشست رئیس‌جمهور با مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی برگزار شد

حجت‌الاسلام سید‌ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان در نخستین برنامه سفر خود به نیویورک گفت‌وگویی صریح و رودررو با مدیران ارشد رسانه‌های آمریکا برگزار کرد و با آرامش و حوصله به سؤالات مختلف آنان پاسخ داد. سردبیران رسانه‌های آمریکایی پرسش‌هایی در زمینه‌ آزاد‌سازی اموال بلوکه‌شده ایران، تبادل زندانیان میان تهران و واشنگتن و احتمال توافق‌هایی دیگر بین ایران و آمریکا، آینده روابط منطقه‌ای ایران با همسایگان خود از‌جمله مصر، بحرین، امارات و عربستان را مطرح کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها