تفرقهافکنی میان امت واحده یکی از برنامههای اصلی دولت استکباری است که بهکرات مورد استفاده آنها قرار گرفته است و بحمدا... ملتهای مسلمان بهرغم وجود برخی اختلافات ضمنی به سلامت از این بحران عبور کردهاند و بر اصل وحدت پایبند هستند. دستگاه پروپاگاندای غرب همواره میکوشد تا جوامع اسلامی را در معرض واگرایی و تشتت قرار دهد و به همین منظور بیوقفه بر وجود شکافهای اجتماعی و اختلافات جزئی میدمد تا از پس آنها به مؤلفههای وحدتبخش حمله کند و از این رهگذر به تجزیه جغرافیایی، قومیتی، مذهبی و... بپردازد و هویت اصلی امتهای مسلمان را نابود کند. خطری که بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری به آن اشاره کرده و نسبت به آن هشدار دادند. دو کلیدواژه وحدت و امنیت که لازم و ملزوم یکدیگر هستند بهکرات و در موقعیتهای مختلف از سوی سکاندار جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است و بارها به تشریح ضرورت آن پرداختهاند؛ مسألهای که در جریان دیدار اخیر هزاران نفر از مردم سیستانوبلوچستان و خراسانجنوبی هم دوباره به آن پرداخته و تاکید داشتند که «تخریب وحدت و تضعیف امنیت ملی» دو هدف اساسی دشمنان است که اثرات وضعی آن را بهطور ملموس میتوان در کشورهایی نظیر سوریه و عراق مشاهده کرد.
موضوعی که متاسفانه در کشور خودمان هم آن را تجربه کردهایم و برخی با شعار وطندوستی به جذب دلها پرداختند اما در ادامه با اقدامات خائنانه و استفاده از برخی تکنیکها از جمله پروپاگاندای رسانهای، میهنمان را به ملجائی برای بیگانگان تبدیل کردند؛ ایجاد پارازیت در ذهن مخاطبان ماموریت این جریان در مرحله اول بود تا با طراحی و نمایش مسیر سبزی که پایانی جز پوچی و توهم نداشت، افراد را به جرگه مخالفان برسانند. قربانیان این جریان پس از منزوی شدن و نداشتن چشمانداز روشن نسبت به آینده تبدیل به انسانهایی پوچ و ناامید میشوند و این سرخوردگی را بهعنوان ابزاری برای تخریب عناصر وحدت ملی استفاده میکنند. هرکدام از این افراد بهصورت یک ویروس در جامعه پخش و با ایجاد چالش و انشقاقهایی که پارازیت گفتهشده و برایشان ایجاد کرده به سوی هدف دیگر یعنی تضعیف امنیت ملی حرکت میکنند. همانطور که پیش از این گفته شد با نگاهی به نقشه ترسیم شده برای سوریه میتوان به ضرس قاطع عنوان کرد که سد امنیت آنها پس از تخریب وحدت ملی شکسته شد و ملت سوریه آواره غربت شدند. به همین دلیل است که از وحدت و امنیت به عنوان مهمترین عوامل تأمین پایداری و توسعه در هر کشوری یاد میشود؛ بنا بر تاکید رهبر معظم انقلاب توجه به این دو عنصر در سیاستها و تصمیمات ملی، امری بسیار حیاتی است. در این گزارش تلاش داریم، ضمن بررسی لزوم وحدت و امنیت در جامعه، به عناصر مخل داخلی و خارجی این آرمان بسیار مهم بپردازیم.
وحدت و امنیت ملی بهعنوان مؤلفههای بنیادین و کلان در ایجاد پایداری و استقرار دموکراسی و توسعه اقتصادی معرفی میشوند. رهبری همواره بر این دو اصل تأکید کرده و آنها را از جمله پایههای تحقق اهداف ملی بر شمردهاند؛ در ادامه به برخی از دلایل اهمیت وحدت و امنیت ملی و تمایل دشمنان به تخریب این عنصر اساسی اشاره میکنم:
وحدت ملی و امنیت کشور موجب حفظ استقلال و توسعه اقتصادی میشوند. وجود وحدت در میان مردم و امنیت در کشور، سرزمینی مطمئن و پایدار را برای سرمایهگذاری و تجارت فراهم میکند. بدون این دو عامل، تجارت و توسعه اقتصادی مختل میشود و کشور در معرض وابستگی به دیگران قرار میگیرد.
وحدت ملی بهعنوان یک عامل اصلی در پایداری کشور و حفظ تمامیت ارضی و تمدن ملت تأثیرگذار است. هنگامی که یک کشور واحد و هماهنگ است، دشمنان کمترین فرصت برای استفاده از تقسیم، طبقهسازی و نفوذ در داخل را نخواهند داشت.
وحدت ملی به افراد و گروههای مختلف در کشور کمک میکند تا تعارضها و اختلافات داخلی را به سرعت حلوفصل کنند. این کار باعث میشود که دشمنان نتوانند از تضعیف اجتماعی و سیاسی بهرهبرداری کنند.
۴- مقابله با تهدیدات خارجی
امنیت ملی از تهدیدات خارجی مثل تهاجمهای نظامی و تروریسم محافظت میکند، همچنین وحدت ملی به افراد و نهادهای کشور کمک میکند تا با همکاری و هماهنگی به مقابله با این تهدیدات بپردازند.
کشور برخوردار از وحدت و امنیت ملی، در روابط بینالمللی قدرت مذاکره بیشتری دارد. چنین کشوری با بهرهمندی از این قدرت در مجامع بینالمللی میتواند منافع ملی خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کند.
دشمنان عمدتا به این دلایل به تخریب وحدت و امنیت ملی علاقه دارند. آنها سعی میکنند با تحریک اختلافات داخلی، ایجاد ناهماهنگی و تشویش در کشور، امنیت و وحدت ملی را ضعیف کرده و به منافع خود برسند. بنابراین، حفظ وحدت و امنیت ملی نقش بسیار مهمی در مقابله با تهدیدات خارجی و داخلی دارد و دستیابی به آن نیازمند توجه و همت اقشار جامعه و مسئولان است. یکی از دلایلی که دشمنان تلاش میکنند تا به وحدت و امنیت ملی آسیب بزنند این است که اگر جامعه واحد نباشد، ضعفها و تقسیمات درونی به وجود میآید، همین موضوع زمینه مناسبی را در اختیار دشمنان قرار میدهد تا در مقابل ملتها تجهیز شده و حملات موثری را صورت دهند. واحد بودن جامعه به معنای ایجاد توافقات داخلی، حفظ انسجام اجتماعی و تقویت اراده ملت در مقابله با تهدیدهای خارجی است. امنیت ملی میتواند موجب رشد اقتصادی و پیشرفت فرهنگی شود؛ امنیت به معنای حفظ حقوق شهروندان و جلوگیری از تهدیدهای خارجی به منابع و ثروتهای کشور است. بنابراین، حفظ امنیت ملی باعث افزایش اعتماد عمومی و تشویق سرمایهگذاری داخلی و خارجی میشود. در تشریح عوامل ضد وحدت و امنیت نیز میتوان به عناصر پنجگانهای پرداخت که مشروح آن در ادامه ذکر میشود:
۱- تروریستها: کشورهای اسلامی در موقعیتهای مختلف مورد هجمه تروریستهای تکفیری قرار گرفتهاند؛ این گروههای مسلح با وحشیانهترین رفتارها، صدمات غیرقابل جبرانی را به پیکر امت واحده وارد کردهاند. ظهور گروههای تروریستی در غرب آسیا یکی از سیاستهای آمریکا در مرعوب کردن مسلمانان است. حامیان مالی این گروههای افراطی دست در دست صهیونیسم بینالملل، بعضا هیچ ابایی از تامین این گروهها با درآمدهای سرشار نفتی ندارند.
۲- جریان غربگرا: با اینکه انقلاب اسلامی ایران بیشترین ضربات را از دولتهای غربی و پیاده نظام آنها خورده است اما متاسفانه اداره کشور در سالهای زیادی در اختیار گروههای غربگرا بود که با اعتماد به آمریکا و بزک کردن چهره فریبکارانه این دولت استعماری درصدد عدول از اصول انقلاب بودند؛ گروهی که توان داخلی و ظرفیت عظیم کشور را حقیر شمرده و بر طبل انشقاق میان ملت و دولت دمید.
۳- جریانات رسانهای معاند: برخی از رسانههای داخلی کشور عملا با انتشار اخبار و گزارشهای هدفمند، پیادهنظام جریان سلطه هستند. نقش این رسانهها در دهه اخیر که تکنولوژیهای ارتباطی با پیشرفت چشمگیری مواجه بودند، در ظرفیتسازی جریان سازش غیر قابل انکار است؛ شایعهپراکنی و سانسور اخبار از جمله کارکردهای این رسانهها برای تفرقهافکنی است که در سال اخیر به وفور مشاهده شد.
دور و در بزنگاههای مختلف کشور درصدد بودند با تکیه بر تنوع قومیتی - که همزیستی آنها یکی از مولفههای قدرت کشورمان است -به تکه پاره کردن ایران اسلامی بپردازند و اهداف آمریکا و غرب در ضربه زدن به وحدت و انسجام ملی را اجرایی کنند؛ جریاناتی که در اغتشاشات اخیر هم میخواستند خودی نشان دهند اما باوجود برنامهریزیهای گسترده، تیرشان به سنگ خورد و برای چندمین بار مرعوب وحدت ملی حاکم بر کشور شدند.
۵- سرویسهای جاسوسی: درز اطلاعات از طریق نفوذ در بخشهای استراتژیک از جمله اهداف سرویسهای جاسوسی است که در قالبهای مختلف فعالیت میکنند؛ چه بسیار گردشگرانی که با نام توریست وارد کشورمان شدند و بعد از مدتها با هوشمندی سازمانهای اطلاعاتی داخلی مشخص شد با اهداف اطلاعاتی و نقشههای فریبکارانه در این پوشش مشغول خدمت به سرویسهای جاسوسی هستند. اخیرا نیز دورههای آموزشی و سایتهای کاریابی در این خصوص فعال شدهاند و مسئولیتشان تربیت عمله اطلاعاتی است. تذکرات و هشدارهای پیاپی رهبر انقلاب حکایت از این دارد که جهان اسلام در شرایط کنونی بیش از گذشته نیازمند این وحدت و همگرایی است تا با اتکا به آن بتواند نظامهای سلطهگر را در منطقه متوقف کرده و به آنها تفهیم کند که ملتهای مسلمان با تمرکز بر مشترکات از پراکندگی و خدعههای دشمنان مصون مانده و راه پیشرفت و عزت را پیدا میکنند. طرح این سخنان در این ظرف زمانی که بلندگوهای دشمنان بر نفی وحدت در کشورمان کوک شده بودند خط بطلانی بر دروغهای رسانهای داخلی و خارجی کشید و محاسبات دشمنان را دچار خطا کرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»