مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان خبر داد؛

ارائه مهارت آموزی به عراقی‌ها در مراکز فنی و حرفه‌ای خوزستان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان:

دانشگاه ها در خوزستان غریبه هستند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه دانشگاه ها در خوزستان غریبه هستند، تصریح کرد: بارها این موضوع را مطرح کرده ام، در سطح استان محصولات علمی و صنعتی تولید می کنیم که برای صنعت استان کاربرد دارد اما علیرغم اینکه حضرت آقا بارها روی استفاده از ظرفیت های داخلی و دانش بنیان تاکید می کنند اما استفاده آنچنانی از این محصولات نمی شود
کد خبر: ۱۴۱۹۷۱۸

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین - خوزستان، علی افروس در نشست خبری که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با قریب 68 هزار دانشجو و سهم 43 درصدی کل دانشگاه های خوزستان، بزرگترین دانشگاه استان و سومین دانشگاه آزاد بزرگ کشور است.

وی افزود: این دانشگاه حدود یک هزار و 500 نفر عضو هیئت علمی و 2 هزار و 500 کارمند دارد؛ با دستیار آموزشی و هیئت علمی که اخیرا فعال شده، تعداد اساتید بیشتر خواهند شد. از طرفی 40 درصد هیئت علمی های خوزستان در دانشگاه آزاد هستند که این نشان می دهد به طور قطع دانشگاه آزاد خوزستان با رعایت استانداردها و آیین نامه های آموزشی مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه به رویکرد وزارت علوم در کیفیت بخشی و اعتبار بخشی دانشگاه ها گله مند هستیم، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به طور قطع یکی از برنامه محورترین دانشگاه های کشور است، اخیرا یک برنامه تحولی پنج ساله طرح ریزی شده که در این برنامه، بر حفظ کیان دانشگاه، گسترش فضای انقلابی و کیفیت بسیار تاکید شده است اما اخیرا مطرح شده که دانشگاه به جای افزایش کیفیت روی افزایش شهریه کار می کند که کاملا این مسئله را در می کنیم زیرا دانشگاه آزاد بصورت جدی روی مسئله کیفیت کار می کند؛ در خصوص مسائل فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، بین الملل و اثرگذاری آنها در سطح جامعه برنامه تحولی خوبی ارائه شده که برنامه خوزستان جز برنامه های نمونه کشور شد.

افروس در خصوص گسترش رشته گفت: یک طرح آمایشی داریم که با قاطعیت می گویم در این طرح، آمار و اطلاعات استخراج شده توسط ما از اطلاعات وزارت کشور هم دقت بالاتری دارد. در این طرح شاخص های توسعه آموزش در سطح استان، جمعیت دانش آموزی، میزان توسعه آینده هر کدام از شهرها احصا شده و براساس آن رشته های تحصیلی طرح ریزی می شود.

رشد 18.6 درصد دانشجو نسبت به سال گذشته

وی اضافه کرد: سال گذشته 63 رشته مهارتی احصا کردیم که امسال تعداد آنها بیشتر خواهد شد، از طرفی بسیاری رشته ها در مقطع کارشناسی در حال منسوخ شدن هستن که آنها را در قالب رشته های مهارتی، مجدد به چرخ برمی گردانیم و نتیجه اش این بود که در سال 1402 علیرغم اینکه بسیاری از دانشگاه ها دچار کاهش دانشجو بودند اما دانشگاه آزاد نسبت به سال گذشته حدود 18.6 درصد رشد دانشجو داشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان بیان کرد: در خصوص رشته های کارشناسی ارشد با هماهنگی وزارت علوم نسبت به جابجایی رشته ها اقدام کردیم، بطور مثال رشته ای که سالها در شهرستان ایذه پذیرش دانشجو داشته و اکنون اشباغ شده است را به شهر دیگر جابجا می کنیم تا بتوانیم رشته ها را گسترش دهیم. همچنین در خصوص رشته های ارشد و دکتری با توجه به رشد اعضای هیئت علمی دانشگاه و اساتید، تمامی رشته ها در حال افزایش هستند و سال گذشته قریب به هشت رشته دکتری و 18 رشته ارشد اضافه شد.

افروس عنوان کرد: با دو هزار و 100 دانشجوی خارجی بیشترین دانشجوی بین الملل را داریم و در تلاش هستیم با مشارکت دانشگاه بصره در عراق طرح جذب دانشجو را فعال کنیم بنابراین می توان گفت هم چشم انداز روشن داریم و هم در مسیر کیفیت اقدام می کنیم.

وی افزود: امروزه دانشگاه آزاد به عنوان یک دانشگاه مسئله محور و حل مسئله در حال شناخته شدن است، توانستیم در حوزه های مختلف فولاد، پتروشیمی چالش های استان را احصا کنیم و آن ها در قالب نظام موضوعات در سامانه "پژوهش یار" بارگزاری کردیم که براساس ان دانشجویان موارد را به عنوان موضوعات پایان نامه خود انتخاب و مورد بررسی قرار می دهند که در سطح دکتری بسیار عمیق تر بررسی می شوند لذا اگر در سال 100 تا از این ها انجام شود کمک بزرگی به استان است اما صنعت چقدر از این موضوع استقبال می کند؟

دانشگاه ها در خوزستان غریبه هستند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه دانشگاه ها در خوزستان غریبه هستند، تصریح کرد: بارها این موضوع را مطرح کرده ام، در سطح استان محصولات علمی و صنعتی تولید می کنیم که برای صنعت استان کاربرد دارد اما علیرغم اینکه حضرت آقا بارها روی استفاده از ظرفیت های داخلی و دانش بنیان تاکید می کنند اما استفاده آنچنانی از این محصولات نمی شود؛ به معاونین وزار در حوزه های مختلف مراجعه کرده ایم و طرح ها را ارائه داده ام که انتظار داریم در سطح استان حمایت شوند.

افروس ادامه داد: با قاطعیت اعلام می کنم که در زمینه تولید محصولات های تک، شاخص و ایجاد شرکت های دانش بنیان جز اولین ها هستیم، محصولاتی در حوزه های مختلف شیلات، نفت، پتروشیمی، فولاد و آب داریم که لازم است در استان حمایت شوند؛ در جلسات متعدد لیست ارائه شده و اخیرا هم لیست کامل را به استاندار ارائه کرده ام که ایشان قول پیگیری داده اند.

وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد مسئله محور است و برخی از چالش های استان در قالب پایان نامه های ارشد و دکتری و برخی در قالب پروژه های صنعتی، مطالعاتی و محصول محور مطرح و اجرا می شوند؛ سال های گذشته برای شرکت ملی حفاری دو محصول های تک شامل استاپرینگ و آچار هیدرولیکی مخصوص باز و بسته کردن لوله های حفاری ساختیم که مدیرعامل شرکت از کیفیت محصول بسیار راضی بودند ولی پس از آن کار ادامه پیدا نکرد اما هنوز علتش را نمی دانیم؛ همچنین برای صنعت فولاد بردهای الکتریکی شیرهای هیدرولیکی تولیدکردیم که تایید فنی آنها گرفته شد اما در نهایت جوابی دریافت نگرفتیم.

ایجاد اولین پردیس انرژی کشور در خوزستان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان گفت: با همکاری این دانشگاه و با حضور وزیر علوم در خوزستان، اولین پردیس انرژی کشور در این استان ایجاد شد که حدود 60 شرکت دانش بنیان در آن محل مستقر شدند. در این زمینه با کشور عراق در حال تعامل هستیم اما انتظار داریم محصولات های تک و دانش بنیان ما در سطح استان دیده شوند.

افروس عنوان کرد: یک برنامه تحول و تعالی طرح ریزی شد، در حوزه های مختلف هدف گذاری هایی صورت گرفت و براساس آن به یکسری برنامه عملیاتی رسیدیم، به طور مثال در حوزه آموزش، دانشگاه های مهارت و کارآفرینی و دانشگاه تعلیم و تربیت ایجاد خواهد شد که از تحول های جدید دانشگاه ها هستند؛ همچنین در این هفته مجوز برگزاری دوره های بین المللی را گرفته ایم که در حال طرح ریزی آن هستیم.

وی در خصوص طرح های عمرانی دانشگاه اظهار کرد: در راستای طرح نهضت ملی مسکن قصد داریم برای چهار هزار نفر هیئت علمی و کارمند دانشگاه مسکن بسازیم که طی یک سال گذشته بصورت جدی پیگیر آن بوده ایم و قرار شد از زمین هایی که در اختیار دانشگاه وجود دارد برای این کار استفاده شود؛ همچنین در سه راه فرودگاه اهواز در حال ساخت هتل 4 ستاره هستیم که انشالله مهرماه به بهره برداری خواهد رسید و قطعا یکی از بهترین هتل های اهواز خواهد بود، در محیط دانشگاه فضایی در اختیار داشتیم که در حال پیگیری هستیم تا مجوز هتل 3ستاره برای آن بگیریم لذا در حوزه عمرانی اقدامات خوبی در حال انجام است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان ادامه داد: نیازمند آن هستیم که دستگاه هایی مثل فنی و حرفه ای و اداره کار در سطح استان به ما کمک کنند تا چرخه تحولی در حوزه مهارت صورت گیرد و اگر بتوانیم دانشجویان علاقمند به صنعت را به حوزه صنایع وارد کنیم کار بزرگی انجام شده است.

رتبه دوم ورزش های همگانی در کشور

افروسی در خصوص فعالیت های ورزشی بیان کرد: دانشگاه خوزستان سال گذشته در دسته بندی ورزش های همگانی دانشگاه های آزاد کشور رتبه دوم را کسب کرد. بسیاری از دانشجویان دانشگاه آزاد در رشته های قهرمانی سطح کشور و حتی جهان مقام آور هستند. در شهرهای مسجدسلیمان، دزفول، شوشتر، رامهرمز، ایذه و بهبهان امکاناتی داریم که می توانیم میزبان تیم های ملی باشیم که در شوشتر میزبان مسابقات ملی وزنه برداری هم بوده ایم.

وی اضافه کرد: در حال ساخت دو چمن مصنوعی با استاندارد های لازم در شوشتر هستیم زیرا قرار است تیم لیگ یک در شمال خوزستان تشکیل شود. همچنین در تابستان برای اوقات فراغت کارکنان و فرزندان آنها برنامه های فرهنگی و ورزشی در نظر گرفته ایم که می توانند از آنها استفاده کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه یکی از چشم اندازهایی که برای استان دنبال می کنیم ایجاد دانشکده پزشکی و آوردن رشته های پزشکی و داروسازی، پس از آن دندانپزشکی و پیراپزشکی است، تصریح کرد: تلاش کردیم و مجوز اصولی برای رشته پزشکی گرفته شد اما ایجاد آن نیازمند سه مجموعه است، اول ساختمان است که ساختمانی مورد بازرسی و تایید قرار گرفت و استاندارد سازی شد، مسئله دوم اعضای هیئت علمی است که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعضا مشخص شدند.

افروس ادامه داد: مورد سوم، بیمارستان و مرکز مهارت های پزشکی است که در این خصوص نیز با دانشگاه علوم پزشکی اهواز هماهنگی های لازم انجام دشه و مقرر شد با یکی از بیمارستان های شاخص اهواز به مدت 10 سال قرارداد بسته شود تا از ظرفیت آن استفاده کنیم بنابراین در بهمن ماه سالجاری و در بدترین حالت مهرماه سال آینده رشته پزشکی دایر خواهد شد که امیدوارم بتوانیم مهاجرت های دانشجویان متقاضی این رشته به استان های دیگر را کاهش دهیم.

مدرسه عالی قرآن مجید به زبان انگلیسی تاسیس می شود

وی افزود: اکنون با  36 مدرسه و جمعیت 6 هزار و 400 دانش آموز در سطح استان دومین جمعیت دانش آموزی دانشگاه آزاد کشور را به خود اختصاص داده ایم اما در خصوص مولد سازی و تبدیل فضاها به مکان های مفید، کارهای خوبی صورت گرفته است؛  تعداد زیادی از فضاها را به توسعه مدارس اختصاص داده ایم، امروزه مدارس سما دانشگاه آزاد در سطح استان جز بهترین مدارس هستند و جالب است بدانید در برخی شهرها برای ورود دانش آموزان آزمون گرفته می شود. در حوزه اختراع و تولید و نیز برخی دانش آموزان ما در سطح کشور نمونه شده اند.

رئیس دانشگاه آزاد خوزستان اظهار کرد: به دنبال آن هستیم تا با همکاری کانون پرورشی فکری و کانون زبان ایران، مدرسه عالی قرآن مجید به زبان انگلیسی را تاسیس کنیم.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها