نوذر شفیعی، درباره اقدام خلاف موازین آمریکا در جلوگیری از میزبانی ایران برای مراسم روز جهانی دریانوردی با همکاری سازمان آیمو به خبرنگار
جامجم آنلاین گفت: همگرایی بین کشورها به دو شکل پایین به بالا و بالا به پایین است همکاری پایین به بالا به این معنی که نیازهای فنی کشورها به هم باعث گسترش ارتباط بین کشورها می شود و این گسترش ارتباطات به سطح سیاسی ارتقا پیدا میکند.
وی با بیان اینکه کشورها از نیازها و همکاریهای فنی آغاز میکنند و بعد به همکاریهای سیاسی ارتقا میدهند، تصریح کرد: کشورها از همان ابتدا روابط رسمی را در سطح دولت با دولت برقرار میکنند، برای برخی از کشورها که ممکن است در روابط خارجی خود دچار چالش باشند این کشورها همکاری های فنی خود را با سایر کشورها گسترش میدهند و بعد این همکاری فنی زمینه سازی همکاری و اعتماد در بعد سیاسی میشود.
این استاد دانشگاه گفت: در بحث اجلاس دریانوردی نیز همکاری فنی بین نیروی دریایی ایران با سایر کشورها ومیزبانی جمهوری اسلامی برای روز جهانی دریانوردی باعث میشود روابط ایران با آن کشورها به سطح روابط سیاسی و حتی امنیتی ارتقا یابد.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه در جهان میزان قدرت سیاسی و نظامی از یک کثرت ثابتی برخوردار است و هرچه جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها رابطه برقرار کند و همکاری فنیاش را گسترش دهد به تبع آن دستاورد اقتصادی، سیاسی، امنیتی و... بیشتری به دست آورد، به همان اندازه هم از قدرت آمریکا که رقیب و یا دشمن جمهوری اسلامی ایران است کاسته میشود.
وی افزود: بنابراین آمریکا به این دلیل از گسترش مناسبات ایران با سایر کشورها در حوزههای مختلف نگران است و وقتی ایران با یک سازمان وارد همکاری میشود در عمل از طریق آن سازمان هم کسب قدرت میکند که آن را قدرت نهادی میگوییم، چرا که در مجموع همکاری های ایران به افزایش قدرت ایران و قدرت سیاسی ایران منجر میشود.
شفیعی گفت: به این ترتیب آمریکا تلاش میکند سیاست فدیمی خود را که انزوای جمهوری اسلامی ایران و قرار دادم کشورمان در انزوای استراتژیک را دنبال کند.