حسینیه‌های طراز تهران

کسی نیست که نداند محرم یک رستاخیز است و اسلام و تشیع بدون عاشورا و کربلا معنایی ندارد. امروز و پس از گذشت حدود ۱۴قرن، هر کسی به شیوه خود در حفظ عزاداری‌ها و ارزش‌های معنوی آن می‌کوشد تا رسالت بزرگ آبا و اجدادی مان را درست به نسل‌های بعدی منتقل کند.
کسی نیست که نداند محرم یک رستاخیز است و اسلام و تشیع بدون عاشورا و کربلا معنایی ندارد. امروز و پس از گذشت حدود ۱۴قرن، هر کسی به شیوه خود در حفظ عزاداری‌ها و ارزش‌های معنوی آن می‌کوشد تا رسالت بزرگ آبا و اجدادی مان را درست به نسل‌های بعدی منتقل کند.
کد خبر: ۱۴۱۶۷۶۰
نویسنده ساناز قنبری | گروه فرهنگ و هنر
در ادامه معرفی هیات‌های عزاداری در دهه اول محرم، دو مسجد از معروف‌ترین مساجد تهران را در مناطق مختلف معرفی می‌کنیم تا بتوانید از هر جای شهر با خیال راحت خودتان را به آنجا برسانید. «حسینیه صنف لباس‌فروشان» از مساجد واقع در خیابان سعدی جنوبی نرسیده به جمهوری است که در این دهه با سخنرانی حجت‌الاسلام ثمری و مداحی حاج‌منصور ارضی از ساعت ۵ صبح میزبان شهروندان و عاشقان حضرت اباعبدا...الحسین(ع) است. 
اصناف و بازاری‌های تهران در گذشته برای آیین‌های عزاداری خود، هیأتی تشکیل می‌دادند که امروز سابقه این هیأت‌ها غالبا به بیش از ۱۰۰سال می‌رسد. یکی از این هیأت‌ها، صنف لباس‌فروشان تهران است. هیأت لباس‌فروشان از هیأت‌های قدیمی تهران است که از گذشته منبری‌ها و مداحان قدیمی در این هیأت مراسم اجرا می‌کردند. این هیات بیش از ۱۰۰سال پیش راه‌اندازی شده و یکی از پرچم‌های آن حدود ۷۰سال پیش از سوی آقای کاظمینی وقف شده که بیانگر بخشی از تاریخچه این هیأت است. همچنین عکسی نیز در این هیأت وجود دارد که بیانگر یکی از تجمع‌های این هیأت در سال ۱۳۳۶ است.
«حسینیه هدایت»، هیات دیگری در میدان قیام است که در این ایام از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح به سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان و مداحی کربلایی نریمان پناهی، حاج سیدمهدی میرداماد و حاج علی کرمی میزبان عاشقان حضرت اباعبدا... الحسین(ع) است. این حسینیه که درواقع «مؤسسه اسلامی و حسینیه هدایت» نام دارد در سال۱۳۵۸ با کمک جمعی از خیران تهرانی با هدف سامان دادن به فعالیت‌های دینی و انسجام در حرکت‌های مذهبی، تشکیل جلسات و نشر فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و چاپ و توزیع کتب اسلامی، تحت نظارت شیخ حسین انصاریان آغاز به کار کرد. درواقع می‌توان گفت این موسسه و حسینیه، هم‌سن و سال انقلاب اسلامی است و صرفا یک حسینیه نیست. جالب است بدانید فضای این مجموعه بسیار چشم‌نواز و گسترده و شامل این موارد است: کتابخانه عمومی و تخصصی، قرائت‌خانه، دارالقرآن کریم، واحد فعالیت‌های خیریه، ایجاد صندوق قرض‌الحسنه، واحدهای فرهنگی، تبلیغی و آموزشی، واحد جوانان و اوقات فراغت، پایگاه اطلاع‌رسانی اینترنتی و پاسخگویی به سؤالات و شبهات اعتقادی، اخلاقی و فقهی و بخش آموزش تخصصی معارف اسلامی.  کتابخانه حسینیه هدایت در سال۱۳۹۰ و در فضایی بالغ بر ۴۰۰مترمربع و با سه سالن مجزا(ویژه بزرگسالان، کودکان و مخزن) افتتاح شد که همه‌روزه جمعی از شیفتگان ادب، علم و فرهنگ از ۱۱هزار کتاب موجود در این مجموعه استفاده می‌کنند. مدیران حسینیه هدایت تلاش کرده‌اند بهترین شرایط را برای همه گروه‌های مردمی از جمله بانوان فراهم کنند و کلاس‌های آموزش احکام، حفظ و قرائت قرآن و همچنین مشاوره دینی برای بانوان در این حسینیه برپا است. حسینیه هدایت، نمونه‌ای شاخص از حسینیه‌ای در طراز اسلامی است که توانسته چتر فعالیت‌های خود را از برپایی مجالس روضه و مولودی‌خوانی به اجرای برنامه‌های متنوع در حوزه‌های قرآنی، مذهبی، فرهنگی و علمی توسعه دهد.
 
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها