در ابتدای برنامه سیدحسین حسینی، پژوهشگر و تدوینگر کتاب درباره اهمیت پرداختن به مقوله تاریخ شفاهی گفت: از موضوعات مهم و تاثیرگذار در تداوم انقلاب اسلامی که اتفاقا توسط بسیاری از فعالان تاریخ شفاهی، حداقل تا همین اواخر مغفول مانده، جهاد سازندگی و پرداختن به زوایای مختلف آن است. با پیگیریهای فراوان فهرستی از اعضای اصلی و اولیه جهاد سازندگی را بهدست آوردیم. نام اول این فهرست ۵۰ نفره، سردار علیرضا افشار از مؤسسان و عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی بود.
حسینی در مورد فضای ارتباطگیری و شکلگیری مصاحبههای کتاب تاکید کرد: صفتی که در اولین برخورد با ظاهر آرام، ساده و خاکی و برخورد خوبش در ذهنمان تداعی کرد، این بود: فرزند خمینی. با مرور کلی خاطراتشان در همان جلسه، متوجه مسئولیتهای مهمی غیر از آنچه ما به خاطرش سراغشان رفتهبودیم، شدیم.
پژوهشگر کتاب همیشه جهادگر خاطرنشان کرد: این کتاب نتیجه ۹ جلسه ۹۰ دقیقهای مصاحبه در تیر و مرداد، سه جلسه تکمیلی ۱۰۰دقیقهای در دیماه و خرده مصاحبههایی دیگر با راوی تا زمان اتمام تدوین است. قالب تدوین خاطرات با مشورتهای به عمل آمده و نحوه بیان راوی، موضوعی و در سیر زمانی است.
در ادامه برنامه سردار علیرضا افشار، راوی کتاب همیشه جهادگر با بیان این که رویدادها و حوادث امانتی است در نزد ما، گفت: رویدادها امانتهایی نزد ما هستند که باید به بهترین نحو منتقل شوند، البته باید از ریا دوری کرد تا در این ورطه نیفتیم. من سعی کردم از شواهد خودم بگویم تا مستندات تاریخی ثبت شود و تقریبا یک دور تاریخ انقلاب در این کتاب ذکر شده است.
وی افزود: این کتاب از سالهای دانشجویی من در دانشگاه شریف (آریا مهر وقت) تا نهضت، ستاد استقبال دانشجویی، جهاد سازندگی و بعد هم فعالیتهایم در سپاه است. ما در این اثر یک نگاه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی داشتیم.
راوی کتاب همیشه جهادگر در ادامه درباره جلد دوم این مجموعه بیان کرد: جلد اول به لحاظ زمانی از قبل انقلاب شروع شده و به فعالیتهایم در ستاد کل سپاه به پایان میرسد. جلد دوم درباره حضور من در وزارت کشور است.
محسن رضایی، رئیس دبیرخانه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: همه انسانها داستانی دارند و در این داستان هم خودشان مطرح هستند و هم جامعه و تاریخی که در آن هستند. قصه هر فرد فقط شامل زندگی و رویدادهای آن شخص نمیشود و قصه او بخشی از جامعه و تاریخ او هم هست. تاریخ، جامعه و افراد آن جامعه دو روی یک سکه و غیرقابلتفکیک است.
دکتر رضایی با اشاره به ارزش فرهنگی و اجتماعی اینگونه کتابها ادامه داد: این کتاب دوربینی برای دیدن جامعه در آن زمان است. داستانهای نسل اول قصه واقعی است و برای انتقال به نسلهای بعد درسهای فراوانی دارد تا آن درسها قابل استفاده شود.
وی با یادآوری دو رخداد بزرگ تاریخ معاصر ایران یعنی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم این کتاب این است که آقای افشار جزو نسلی است که نوآوری بزرگی در ایران به وجود آورد و معجزهگر شد. مردم ایران معجزه انقلاب و معجزه دفاعمقدس را رقم زدند.
دکتر رضایی ادامه داد: دومین معجزه مردم که در این کتاب هم میبینید دفاعمقدس است. باید رمز این موفقیت و معجزه انقلاب و دفاعمقدس را تبیین کنید و حسن این کتابها کمک به رمزگشایی این معجزههاست.
آقای افشار از برادران جهادی بودند. ما در دفاعمقدس مدام در جامعه بهدنبال انسانهای مستعد بودیم و بسیاری از سرداران بزرگ جنگ همچون حسن باقری و آقای افشار را هم همینطور پیدا کردیم. در نهایت دعا میکنیم که داستان زندگی ما هم همچون شهدا همراه با عاقبت بهخیری باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد