«جام‌جم» از افزایش سهم مشاغل خانگی از اشتغال کشور گزارش می‌دهد

«کارخانه» در خانه

طبق آخرین آمارها از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سهم مشاغل خانگی از اشتغال کشور ۱۰درصد است که قرار است با سیاست‌ها و اعطای تسهیلات این سهم در دولت سیزدهم به ۱۵درصد افزایش یابد. طبق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، کسب و کارهای خانگی، آن دسته از فعالیت‌هایی است که توسط عضو یا اعضای خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد‌های مسکونی همجوار شکل می‌گیرد.
طبق آخرین آمارها از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سهم مشاغل خانگی از اشتغال کشور ۱۰درصد است که قرار است با سیاست‌ها و اعطای تسهیلات این سهم در دولت سیزدهم به ۱۵درصد افزایش یابد. طبق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، کسب و کارهای خانگی، آن دسته از فعالیت‌هایی است که توسط عضو یا اعضای خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد‌های مسکونی همجوار شکل می‌گیرد.
کد خبر: ۱۴۱۴۰۲۲
نویسنده فرزانه پیری - گروه اقتصاد

مشاغل خانگی به خاطر تنوع رشته‌ها، صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌های رفت و آمد و قرار گرفتن در محیط امن خانگی و همکاری با اعضای خانواده امروزه مورد استقبال خانواده‌ها به‌ویژه بانوان قرار گرفته است. نتیجه این کسب و کارهای خانگی، خدمت یا محصول قابل عرضه در بازار است که با استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی، فضای تبلیغات، بازاریابی و حضور در بازارچه‌های فصلی و دائمی، زمینه فروش آن با حذف واسطه فراهم شده و این امر به نفع صاحبان آن است. در این گزارش به آمار اشتغال کشور پرداخته‌ایم.

چندی پیش دولت زیست بوم ملی اشتغال را رونمایی کرد، بر این اساس سالانه ایجاد یک میلیون اشتغال در دستور کار قرار گرفت تا از سوی نهادهای مربوط زیرساخت‌های لازم فراهم شود که سهم مشاغل خانگی در ایجاد اشتغال انکار ناپذیر است.
طبق آخرین آمارها از سوی سامانه رصد اشتغال، ایجاد فرصت‌های شغلی از یک میلیون شغل عبور کرده و دولت با ارائه سیاست‌های حمایتی و تشویقی، اختصاص تسهیلات، تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کارهای خانگی، توسعه تعاونی‌های تولیدی و توزیعی، ایجاد بازارچه‌های مشاغل خانگی و تشکیل زنجیره‌های تامین به وعده یک میلیون شغل دست یافته است. مانع‌زدایی درصدور مجوزهای کسب و کار و تسهیل در صدور آن منجر شده است تا متقاضیان در سامانه طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی یا همان سایت ملی مجوزها ثبت نام و با دریافت مجوز برخط اقدام به ایجاد کسب و کار خانگی کرده و پس از آن برای رونق مشاغل خانگی تسهیلات دریافت کنند.

ایجاد ۱۶۰هزار شغل خانگی در دوسال گذشته
طبق آمارها ۱۰درصد از مشاغل کل کشور به مشاغل خانگی اختصاص دارد که طبق اعلام معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی، ۱۶۰هزار اشتغال در حوزه مشاغل خانگی در دولت سیزدهم به ثبت رسیده است.

جزئیات آمار اشتغال
محمود کریمی بیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی جام‌جم می‌گوید: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای تسهیل در افزایش ایجاد اشتغال خانگی، صدور مجوزها بود که اکنون ۹۵ درصد رشته‌ها به‌صورت لحظه‌ای و برخط صادر می‌شود و فقط رشته‌هایی در حوزه بهداشت، درمان و سلامت زمانبر است.
وی ادامه می‌دهد: مشاغل در حوزه سلامت و بهداشت نیازمند بازدید کارشناسان نهادهای مربوط و ارائه تاییدیه است. بر همین اساس جلسه‌های مختلفی با همکاران در سازمان غذا و دارو برگزار کردیم تا مجوزهایی را که در بخش سلامت و درمان است، سرعت ببخشیم.

۸۰ درصد مجوز مشاغل خانگی برای بانوان
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که ۸۰ درصد مجوزها و تسهیلات مشاغل خانگی توسط بانوان دریافت می‌شود، ادامه می‌دهد: شعار ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر خانه یک واحد تولیدی است بر همین اساس به‌خاطر فضای خانگی، بیشتر متقاضیان کسب و کارهای خانگی بانوان هستند.
کریمی‌بیرانوند اضافه می‌کند: از ابتدای دولت تا پایان سال ۱۴۰۱، ۲۸۰هزار مجوز خانگی صادر شده که نسبت به دولت‌های گذشته رشد ۲۰۰ درصدی را شاهدیم که از این تعداد بیشترین صدور مجوزها توسط بانوان دریافت شده است.وی خاطرنشان می‌کند: افراد برای راه‌اندازی کسب و کار خانگی می‌توانند رشته‌های مشاغل خانگی را از طریق مراجعه به سامانه وزارت کار در قسمت مشاغل خانگی(https://mkh.mcls.gov.ir/fa/fahrest) مشاهده کنند. معاون اشتغال وزیر کار، همچنین از تسهیل فرآیند اعطای اینماد خبر داده و می‌گوید: متقاضیان مشاغل خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور هنگام دریافت اینماد در رسته‌های مرتبط، الزامی به دریافت پروانه کسب از اتحادیه کشوری صنف کسب‌وکار‌های مجازی ندارند و فقط با ثبت اطلاعات مجوز مشاغل خانگی و استعلام برخط از وزارتخانه مذکور، به‌صورت سیستمی ظرف حداکثر چند ساعت، اینماد به آنها اعطا می‌شود.

افزایش ۳۳ درصدی تسهیلات کسب و کارهای خانگی
کریمی بیرانوند از افزایش ۳۳ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی خبر داده و می‌گوید: سال گذشته ۳۰۰۰میلیارد تومان به کسب و کارهای خانگی اختصاص یافت و از این تعداد ۲۹۰۰میلیارد تومان جذب شد که بخش قابل توجهی بود. امسال نیز ۴۰۰۰ میلیارد اختصاص یافته که رشد را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: در صورتی که ۷۰درصد این تسهیلات از سوی متقاضیان مشاغل خانگی تا پایان مهرماه جذب شود، بانک مرکزی قول داده تا منابع جدیدی را اختصاص دهد.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اختصاص تسهیلات مشاغل خانگی در دولت سیزدهم نسبت به دولت‌های گذشته در بالاترین رقم بوده است.
وی با بیان این‌که سهم بانوان در دریافت تسهیلات مشاغل خانگی نسبت به آقایان بیشتر است، می‌گوید: ۴۴ هزار نفر تسهیلات دریافت کرده‌اند که ۳۵هزار نفر از این تعداد بانوان بوده‌اند. تسهیلات مشاغل خانگی با توجه به عملکرد سال گذشته استان‌ها به متقاضیان در سراسر کشور اختصاص می‌یابد.

مراحل دریافت مجوز و تسهیلات مشاغل خانگی
کریمی بیرانوند می‌گوید: میزان تسهیلات پرداختی برای هر فرد متقاضی مشاغل خانگی ۱۵۰میلیون تومان است و برای افراد پشتیبان که حدود ۴۰ نفر را برای تولید و عرضه محصولات تحت پوشش قرار بدهند، طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، چهار میلیارد تومان است.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها