رئیس جمهور در گفتگو با شبکه تلویزیونی تله‌ سور:

تقویت روابط میان کشور‌های مستقل به خنثی‌سازی تحریم‌ها کمک می‌کند

رئیس جمهور گفت: معتقدیم تقویت روابط میان کشور‌های مستقل و در حال تحریم، یکی از راه‌های خنثی کردن تحریم‌هاست.
رئیس جمهور گفت: معتقدیم تقویت روابط میان کشور‌های مستقل و در حال تحریم، یکی از راه‌های خنثی کردن تحریم‌هاست.
کد خبر: ۱۴۱۲۹۷۰

به گزارش جام جم آنلاین، سید ابراهیم رئیسی در جریان سفر منطقه‌ای به سه کشور منطقه آمریکای لاتین، در گفتگویی با شبکه تلویزیونی «تله‌ سور»، با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، آهنگ واحدی بین استقلال‌طلبی، آزادی خواهی و عدالت‌ طلبی مردم ایران با مردم آمریکای لاتین که همین روحیه را دارند و همین آرمان‌ها را دنبال می‌کنند، احساس شد، به افزایش روز به روز روابط میان ایران و کشور‌های مستقل این منطقه اشاره کرد و گفت: معتقدیم تقویت روابط و تجمیع ظرفیت‌های فیمابین کشور‌های تحت تحریم و مستقل، یکی از راه‌های خنثی کردن تحریم‌هاست.

متن کامل گفتگوی رئیس جمهور با شبکه تلویزیونی تله‌ سور به شرح زیر است:

جناب آقای رئیسی خوش‌آمد عرض می‌کنم به شما، بفرمایید ارزیابی شما از اولین سفرتان به منطقه آمریکای لاتین چیست؟

بسم‌الله الرحمن الرحیم. خدمت مردم ونزوئلا و آمریکای لاتین سلام عرض می‌کنم. آمریکای لاتین در گذشته به نوعی حیاط خلوت آمریکایی‌ها محسوب می‌شد، ولی به مرور زمان کشور‌های آمریکای لاتین هر کدام استقلال خودشان را بازیافتند و امروز بسیاری از کشور‌های این منطقه مستقل هستند و روحیه استقلال‌طلبی، آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی مردم آن‌ها ستودنی است.

با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، آهنگ واحدی بین استقلال‌طلبی، آزادی خواهی و عدالت‌طلبی مردم ایران با مردم آمریکای لاتین که همین روحیه را دارند و همین آرمان‌ها را دنبال می‌کنند، احساس شد و این یک وجه اشتراک بین ملت ایران و ملت‌های آمریکای لاتین است.

این ارتباط بعد از انقلاب اسلامی روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز جمهوری اسلامی با کشور‌های مختلف آمریکای لاتین ارتباط دارد. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ارتباطات ما به این شکل نبود، اما بعد از آن به دلیل روحیه انقلابی ملت ایران، احساس شد که نوعی اشتراک در اهداف بین ایران و کشور‌های آمریکای لاتین وجود دارد.

در این سفر ۲۵ قرارداد به امضا رسیده و صحبت از ارتقای روابط از سطح ۳ میلیارد دلار به سطح ۲۵ میلیارد دلار بین ایران و ونزوئلاست، ارزیابی شما از چشم‌انداز روابط چیست؟

ما با ونزوئلا در حوزه‌های مختلف روابط خوبی داریم و معتقدیم در عین حال در حوزه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همچنان ظرفیت‌های بسیار خوبی برای تبادل بین دو کشور وجود دارد.

در گذشته اقداماتی در جهت ارتقای روابط انجام شده بود، منتها در سال‌های اخیر این روند کمی دچار کُندی شده بود که با سفر آقای مادورو به تهران و سفر بنده به کاراکاس، گسترش ارتباطات بین دو کشور خصوصا در حوزه‌های تجاری و اقتصادی و زمینه‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی و انرژی سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد.

جدای از تعاملات سیاسی و اقتصادی، شما در سفر به ونزوئلا یک حرکت سمبلیک انجام دادید و به اسطوره‌های آزادی مردم منطقه ادای احترام و با مردم ونزوئلا به خاطر تحریم‌ها و ظلم‌هایی که علیه این مردم انجام شده ابراز همدردی کردید. شما با ارسال نفتکش‌ها به ونزوئلا در حقیقت علاوه بر کمک به مردم ونزوئلا بنای یک همکاری برد-برد میان دو کشور را گذاشتید. ادامه این روند را چگونه پیش‌بینی می‌کنید.

ما به همه قهرمانان ملی در ونزوئلا و منطقه آمریکای لاتین و کشور‌های بولیواری احترام می‌گذاریم. همچنین درباره ونزوئلا باید بگویم که ما نشان دادیم که دوست روز‌های سخت مردم این کشور و کشور‌های همسایه خود بوده و هستیم.

آمریکایی‌ها از تحریم مثل حمله نظامی و به عنوان یک سلاح استفاده می‌کنند. تحریم همان جنگ با ملت‌ها و دولت‌هاست، منتها سلاح آن عوض شده؛ دیروز سلاح نظامی بود و امروز سلاح تحریم است.

در واقع تحریم علیه ملت‌هاست و این ملت‌ها هستند که تحت فشار قرار می‌گیرند. در ظاهر تحریم‌ها علیه دولت‌ها وضع می‌شوند، اما تمام فشار تحریم‌ها روی ملت‌هاست.

معتقدیم تقویت روابط میان کشور‌های در حال تحریم، یکی از راه‌های خنثی کردن تحریم‌هاست. ونزوئلا هم در شرایط سختی بود و در آن شرایط آنچه از ما برای کمک برمی‌آمد انجام دادیم و همچنان در کنار مردم و دولت ونزوئلا خواهیم بود.

اطمینان دارم ارتباط خوب و تجمیع ظرفیت‌های فیمابین کشور‌های مستقل و تحت تحریم، می‌تواند در جهت کاهش مشکلات موثر باشد.

به نظر شما هدف و نیت آمریکا از دشمنی و تلاش برای ضربه زدن به کشور‌هایی مثل ونزوئلا چیست؟

آمریکایی‌ها دنبال اهداف و برآوردن زیاده‌خواهی‌های خودشان در منطقه و جهان هستند. آقای ترامپ چندی قبل حقیقتی را برملا کرد و گفت که ما به دنبال غارت نفت ونزوئلایی‌ها بودیم و فراتر از این به حکومت فعلی آمریکا اعتراض می‌کند که چرا شما در مقابل نفت به دولت ونزوئلا پول می‌دهید؟

او می‌گوید آمریکا باید نفت ونزوئلا را مجانی ببرد و در ادامه اعتراف می‌کند، دلیل آنکه در دوره دولت خودش ونزوئلا را به هم ریخت، این بود که نفت را مجانی به دست بیاورد.

این نگاه و منش آمریکایی‌هاست، یعنی این آمریکای بدون روتوش است که کاملا دارد خودش را نشان می‌دهد و می‌گوید که هدف ما در دنیا غارتگری است. به صراحت می‌گوید که وقتی به نام حقوق انسان، به نام دفاع از ملت‌ها، به عنوان دموکراسی و آزادیخواهی در جایی از دنیا شعار می‌دهیم، این‌ها همه پوشش است و اصل تلاش برای غارت ثروت ملت‌هاست.

ناراحتی دشمنی همچون آمریکا از ونزوئلا این است که چرا به او نفت مجانی نمی‌دهد. ناراحتی او از ایران هم این است که چرا جلوی سلطه‌گری را می‌گیرد و می‌خواهد مستقل باشد.

جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد مستقل باشد. ۴۴ سال گفتیم که می‌خواهیم مستقل باشیم و زیر بار ظلم و سلطه نرویم؛ ما نه به کسی ظلم می‌کنیم و نه زیر بار ظلم دیگران می‌رویم. این سیاست ما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بوده و خواهد بود.

آمریکایی‌ها نمی‌خواهند ما مستقل باشیم، نمی‌خواهند تولید و صادرات و تجارت مستقل داشته باشیم، اما ما اراده کردیم که تولید، تجارت و رونق اقتصادی داشته باشیم. جنگ ما در واقع جنگِ اراده‌هاست، جنگ بین ملت‌هایی است که می‌خواهند مستقل زندگی کنند و نظام سلطه که می‌خواهد ملت‌ها مستقل نبوده و تحت نظر و تسلط او باشند و ما باور داریم ملت‌های مستقل پیروز خواهند شد.

کشور‌های بعدی مقصد سفر شما یعنی نیکاراگوئه و کوبا نیز تحت تحریم آمریکا و از نظر این کشور محور شرارت هستند؛ به خصوص کوبا که در ۶۰ سال گذشته تحت تحریم بوده است. برنامه شما برای این سفر‌ها چیست؟

دو نگاه وجود دارد، یکی نگاهِ سلطه‌طلبانه‌ای است که آمریکایی‌ها دارند و یکی نگاهِ همکاری و همگرایی و توجه به استقلال‌خواهی است که ملت و دولت ایران دارند.

بنای آمریکا این است که هر کشوری از او تبعیت نکند، او را شرور و مظهر شرارت معرفی می‌کند. در صورتی که امروز همه در دنیا می‌بینیم که چه کسی دارد شرارت می‌کند؛ چه کسانی در عراق و افغانستان هزاران نفر را کشتند و فقط در افغانستان باعث معلولیت ۳۵ هزار کودک شدند. چه کسانی به مدت ۲۰ سال خانه و کاشانه مردم افغانستان را ویران کردند و دست آخر از افغانستان خارج شدند؟

شما اگر نگاه کنید در دنیا، در منطقه، در خاورمیانه می‌بینید چه کسی شرارت می‌کند، آنکه در آمریکای لاتین شرارت می‌کند، چه قدرتی است! آیا کسی جز قدرت نظام سلطه است که می‌خواهد با گروه‌های دست نشانده خودش کشور‌ها را به هم بریزد و رای و خواست ملت‌ها را مورد بی‌توجهی قرار دهد.

سخن بنده با این‌ها این است که مگر شما به دموکراسی معتقد نیستید؟ چرا مردمی را که در ونزوئلا و در دیگر کشور‌های آمریکای لاتین به دولت‌های مدنظر خود رای داده و آن‌ها را سر کار آورده‌اند، مورد بی‌احترامی قرار داده و به خواست آن‌ها بی‌اعتنایی می‌کنید؟ چرا در فلسطین ۷۰ سال است که به مردم ظلم می‌کنید و اجازه نمی‌دهید همه فلسطینیان، چه مسلمان، چه یهودی و چه مسیحی، آزادانه رای داده و دولت مورد نظر خودشان را برپا کنند تا این جریان ظلم ۷۰ ساله به مردم فلسطین پایان یابد!

چرا به رای مردم احترام نمی‌گذارید، مگر شما دم از دموکراسی نمی‌زنید؟ مگر شما دم از حقوق بشر نمی‌زنید؟ آیا این دفاع از حقوق انسان‌هاست! چرا اجازه نمی‌دهید مردم یمن خودشان برای سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند؟

هر وقت از ما سوال شده نظر شما نسبت به افغانستان، یمن و نسبت به کشور‌های دیگر چیست، می‌گوییم خودِ کشور‌ها باید برای خودشان تصمیم بگیرند؛ ملت یمن، افغانستان، ونزوئلا و دیگر کشور‌ها باید خودشان برای سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند. مردم کوبا باید خودشان تصمیم بگیرند که می‌خواهند چه دولتی بر آن‌ها حکومت کند. چرا آمریکایی‌ها به خودشان اجازه می‌دهند در امور دیگران مداخله کنند؟ این دخالت در امور کشور‌های دیگر ظلم به مردم دنیا، ظلم به دموکراسی و حقوق انسان‌هاست.

کشور‌هایی که می‌خواهند مستقل زندگی کنند شرارت نمی‌کنند، بلکه آن دسته از کشور‌ها که در امور این کشور‌ها مداخله می‌کنند، شرارت می‌کنند و به نظرم باید این وضعیت یکجانبه‌گرایی که امروز شاهد آن هستیم، خاتمه یابد و چندجانبه‌گرایی در عالم مورد توجه قرار گیرد. باید به این ظلم به انسان‌ها و حقوق انسان‌ها خاتمه داده شود.

با وجود تصریح جمهوری اسلامی ایران به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ ای خود، آمریکایی‌ها همواره خلاف این موضوع را تبلیغ می‌کنند و به این بهانه ایران را تحریم کرده‌اند. آیا احتمال رسیدن به توافقی در آینده نزدیک بین شما و آمریکا وجود دارد؟

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون ۱۵ بار اعلام کرده که هیچ‌گونه انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد. بر اساس معاهده‌ای که به نام برجام معروف شده، ما به تعهدات خود عمل کردیم و این آمریکایی‌ها بودند که نقض عهد کردند. ترامپ تعهد را زیر پا گذاشت و کشور‌های اروپایی نیز به تعهدات خودشان عمل نکردند. تنها کشوری که به تعهد خودش عمل کرد، جمهوری اسلامی ایران بود.

ما همیشه گفتیم فعالیت هسته‌ای ما صلح‌آمیز است و به هیچ عنوان سراغ سلاح هسته‌ای نرفتیم و نمی‌رویم. همچنان هم بر این نظر پایبند هستیم و تحقیقات از فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیز همین را تایید می‌کند که ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، لکن متاسفانه آمریکایی‌ها نقض پیمان کردند و اروپایی‌ها نیز به تعهدات خود عمل نکردند.

ایران در این رابطه یک حرف بسیار روشنی دارد که آن را در همه مجامع مطرح کرده است و همه به اینکه حرف ما منطقی و عقلانی و قابل دفاع است، اعتراف دارند. ما همواره تاکید کردیم آن کسی که به پیمان عمل کرده جمهوری اسلامی است و آن که نقض پیمان کرده آمریکایی‌ها هستند.

انشاءالله که ملت‌های مستقل بتوانند زندگی مستقل خود را ادامه دهند و ما هم بتوانیم با همه کشور‌ها همکاری داشته باشیم. همکاری ما با کشور‌های منطقه آمریکای لاتین، کشور‌های اسلامی، کشور‌های منطقه‌مان و کشور‌های مستقل، می‌تواند برای آینده نظم جهانی بسیار موثر باشد.

معتقدیم نظم جهانی در آینده به نفع ملت‌های مستقل رقم می‌خورد و سلطه قدرت‌های سلطه‌گر رو به افول است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها