به گزارش جام جم آنلاین، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه امروز جمعه در نشست انجمن بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ (SPIEF2023) شرکت و درباره اقتصاد روسیه پس از عملیات نظامی این کشور در اوکراین سخنرانی کرد.
پوتین در ابتدا گفت، نرخ تورم در روسیه اکنون 2.9 درصد است که پایینتر از بسیاری از کشورهای غربی است و تقریبا در پایینترین حد تاریخی خود قرار دارد.
وی نرخ بیکاری در روسیه را نیز رکورد پایین 3.3 درصد اعلام کرد و گفت که رشد تولید ناحالص کشورش تا پایان سال جاری میلادی میتواند به 2 درصد برسد.
وی در ادامه تاکید کرد، روسیه به تدریج وابستگی خود را به نفت و گاز کاهش خواهد داد و این روند شتاب بیشتری خواهد گرفت.
رئیس جمهور روسیه همچنین به بودجه دفاعی این کشور اشاره و تاکید کرد که هزینه های دفاعی باید امنیت کشور را افزایش دهد.
آقای پوتین در واکنش به خروج شرکت های غربی از اقتصاد روسیه بعد از جنگ اوکراین گفت: مسکو هرگز هیچکس را از بازار روسیه اخراج نکرده است و هرکسی حق دارد انتخاب کند. اما ما از مالکان روسی شرکت هایی که قبلا در اختیار کشورهای غربی بود کاملا حمایت خواهیم کرد. اگر شرکت های خارجی قصد داشته باشند به روسیه بازگردند ما درهای خود را به روی هیچکس نمیبندیم.
رئیس جمهور روسیه همچنین اضافه کرد، پس از توقف فعالیت شرکتهای خارجی در روسیه به استقلال در تولید دست یافتیم.
وی با اشاره به تحریم های گسترده غرب علیه اقتصاد روسیه افزود: علیرغم ضربهای که به دلیل تحریمها خوردیم، توانستیم به رشد دست پیدا کنیم و سرمایهگذاری را احیا کنیم و با استفاده از سازوکارهای اقتصادی و حمایت از شرکتها به دستاوردهای تاریخی در کاهش نرخ تورم و بیکاری دست یافتهایم، استراتژی ما مبتنی بر حمایت از اقتصاد و تولید داخلی است تا غیبت شرکتهای خارجی را جبران کنیم.
اظهارات پوتین اشاره به شرکتهای غربی حاضر در روسیه بود که با شروع جنگ اوکراین به دستور دولتهای خود و در راستای اجرای تحریمهای اروپا و آمریکا علیه مسکو تصمیم گرفتند از روسیه خارج شوند.
براساس نتایج پژوهش دانشگاه ییل، بخش عمده شرکتهایی که روسیه را ترک کردهاند، به ترتیب از کشورهای ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، فنلاند و لهستان بودهاند. به غیر از شرکتهای غربی، همچنین شرکتهای زیادی از ژاپن، هند و دیگر کشورهای آسیایی روسیه را ترک کردهاند.
هدف اصلی خروج شرکتهای غربی از روسیه فلج کردن اقتصاد روسیه بود. با این حال آمارهای اقتصادی روسیه نشان میدهد که این پروژه با شکست مواجه شده است.
بی بی سی در این زمینه گزارش داد، محدودیت صادارت انرژی که از سوی غرب علیه روسیه وضع شده بود به شکل تدریجی اعمال شده و اگرچه واردات از روسیه به اروپا به شدت کاهش داشته، تقاضا برای محصولات انرژی روسیه از چین، هند و نقاط دیگر ادامه داشته است. همچنین علیرغم تلاشهای غرب برای قطع دسترسی روسیه به نظام مالی غرب، بازرگانان روسیه توانستهاند با ادامه تبادل مالی با کشورهایی که مسکو را تحریم نکردهاند به ادامه جریان پول به داخل کشور و نیز خروج آن از روسیه کمک کنند.
پوتین در ادامه سخنرانی خود در این نشست گفت: سیستم بینالمللی نواستعماری دیگر وجود ندارد؛ جهان چند قطبی در حال تقویت است و این روند غیرقابل اجتناب است.
وی تاکید کرد، تغییراتی که در جهان در همه زمینهها درحال رخ دادن است موقتی نیست، بلکه ریشهای و غیرقابل برگشت است.
منبع: فارس
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد