فتوای انقلابی امام برای تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی

تحریم اقتصادی و سیاسی رژیم صهیونیستی مهم‌ترین راهكار پیشنهادی امام خمینی(ره) برای نابودی اسرائیل در طول دوران مبارزه علیه ظلم، استبداد، استعمار و استكبار بود.
تحریم اقتصادی و سیاسی رژیم صهیونیستی مهم‌ترین راهكار پیشنهادی امام خمینی(ره) برای نابودی اسرائیل در طول دوران مبارزه علیه ظلم، استبداد، استعمار و استكبار بود.
کد خبر: ۱۴۱۱۰۴۶
نویسنده فتاح غلامی - جام جم آنلاین

به گزارش جام‌جم آنلاین، بعد از وقوع جنگ شش روزه میان اعراب و رژیم صهیونیستی، امام در 17 خرداد 1346
با انتشار پیام شدیدالحنی جهان اسلام را به همراهی در جدالی سرنوشت ساز برای نابودی صهیونیستم و آزادی فلسطین دعوت كردند.

ایشان در این بیانیه تصریح كرده‏اند: كمك به اسرائیل، چه فروش اسلحه و مواد منفجره و چه فروش نفت، حرام و مخالفت با اسلام است. رابطه با اسرائیل و عمّال آن، چه رابطه تجاری و چه رابطه سیاسی، حرام و مخالفت با اسلام است و باید مسلمین از استعمال كالاها و اجناس اسرائیل خودداری كنند.

صدور این پیام در شرایطی صورت گرفت كه امام دوران تبعید خود را در نجف اشرف می‌گذراندند و شاه و دربار هم به خیال این‌كه با سخت گیری درباره انقلابیون و اعمال زور و فشار تهدید می‌توانند عرصه را از حضور هر مخالف سیاسی خالی نگه دارند نهان و آشكار با مقامات رژیم صهیونیستی تعاملات دیپلماتیك خود را گام به گام ارتقا می‌دادند.

آغاز روابط شاه و رژیم اشغالگر قدس
اردیبهشت 1328 بود كه موشه شرتوك وزیر خارجه وقت رژیم صهیونیستی تلگرامی را برای همتای ایرانی خود فرستاد و از رابطه و دوستی دو نظام سیاسی سخن گفت. در این پیام ضمن اشاره به نقش تاریخی كوروش شاه هخامنشی در آزادكردن قوم یهود از حكومت پهلوی درخواست شده بود تا شناسایی این رژیم و همچنین برقراری روابط دوستانه به تعبیر شرتوك دوباره بزرگ منشی كوروش تكرار شود. دربار پهلوی برای آگاهی از چند و چون ماجرا، عباس صیقل نماینده سیاسی خود را به بهانه سركشی به املاك اتباع ایرانی در سرزمین‌های اشغالی به اسرائیل می‌فرستد. در این سفر اسرائیلی‌ها اصرار دارند كه هر چه زودتر مقدمات شناسایی این رژیم از سوی دولت ایران فراهم شود.

یكسال بعد از ارسال این نامه، محمدرضا پهلوی در سفر طولانی خود به ایالات متحده از نفوذ گسترده محافل صهیونیستی در آمریكا خبردار می‌شود و در همان مقطع، محمد ساعد كه آن زمان نخست وزیر شاه بود اعلام می‌كند موجودیت اسرائیل به صورت دوفاكتو و بدون برقراری روابط علنی از سوی ایران به رسمیت شناخته می‌شود.

برغم این اظهار نظر اما فضای سیاسی داخل ایران با توجه به بالا بودن نارضایتی و تنفر مردم از رژیم صهیونیستی، رژیم پهلوی را مجبور می‌كرد تا برای افزایش تعاملات با رژیم اشغالگر قدس كاملا محتاطانه عمل كند. وقوع كودتای 28 مرداد 1332 و حاكم شدن فضای خفقان سیاسی كه بعد از این اتفاق تلخ در كشور حاكم شد رژیم شاه را بی‌پرواتر كرد و از این اسرائیلی‌ها با آزادی بیشتری در ایران رفت و آمد می‌كردند. در سال 1335 زوری دوریل رئیس بخش اقتصادی آژانس یهود به تهران آمد و اتاق بازرگانی اسرائیل را افتتاح كرد. برابر با گزارشها و اسناد موجود وظیفه اصلی دوریل از یكسو آماده سازی افكار عمومی مردم و از سویی دیگر ترغیب دولتمردان ایرانی برای همكاری با رژیم صهیونیستی بود و حتی برای عملیاتی كردن نقشه خود پول‌های زیادی را در بین روزنامه نگاران هزینه و زمینه سفر تعداد زیادی از خبرنگاران را به اسرائیل فراهم كرد.

دایر شدن نمایندگی اسرائیل در تهران كه به فاصله كمی به عنوان سفارت غیر رسمی این رژیم درآمد باعث افزایش كاركنان و كارشناسان رژیم صهیونیستی در ایران شد و سفرهای مقامات دو طرف هم افزایش پیدا كرد. جعفر شریف امامی كه آن موقع رئیس مجلس سنا بود به اسرائیل رفت و از برقراری روابط با رژیم صهیونیستی دفاع كرد.

با این وجود با توجه به تنفر مردم ایران از رژیم صهیونیستی نسبت به برقراری ارتباط با این رژیم دست به عصا رفتار می‌كرد و تلاش داشت كه برغم روابط بالای اقتصادی میان دو طرف و حضور پرتعداد نمایندگان سیاسی رژیم صهیونیستی تلاش گسترده‌ای از سوی دربار صورت گرفته كه این تعاملات و ارتبطات از دید مردم ایران پنهان بماند.

با این وصف برخی از مقامات نزدیك به شاه در پی آن بودند كه هر چه زودتر این روابط پنهانی به صورت رسمی و آشكار اعلام شود. در همین زمینه اسدالله علم در خاطرات خود می‌نویسد: آذر 1353 قرار است شاه، اسحاق رابین نخست وزیر اسرائیل را به حضور بپذیرد. من كلیه ترتیبات لازم را دادم و ارتشبد نصیری را به استقبال او به فرودگاه فرستادم و به گارد دستور دادم چطور رابین را بدون ایجاد سوء ظن به كاخ بیاورند. حتی خدمتكاری را كه برای رابین انتخاب كردم آدمی بود كه حماقت او حد و حصر نداشت و محال بود كه بتواند رابین را بشناسد. فكر می‌كنم احمق‌ها هم گاهی درد می‌خورند.

با اوج گیری چالش‌ها و نزاع میان اعراب و رژیم صهیونیستی، حكومت پهلوی در ظاهر به گونه‌ای رفتار می‌كرد كه گویی در دعوای میان كشورهای اسلامی و اسرائیلی‌ها رویكردی میانه‌ای را در پیش گرفته است اما در پس پرده شاه در ملاقات‌هایی كه با مقامات رژیم صهیونیستی بویژه بالوی اشكول وزیر دارایی این رژیم داشت قول داد برای جبران تحریم نفتی اسرائیل مساعدت لازم را بكند و حتی در همین ارتباط قرارداد افزایش دو برابری انتقال نفت ارزان ایران به اسرائیل را امضا كرد.

امیرعباس هویدا كه سال‌ها نخست وزیر ایران بود تمایل زیادی به برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی نشان داد و حتی براساس سند محرمانه ساواك به شماره 300ممیز2139 به تاریخ 26بهمن 1344، دولت تل آویو در قبال این تلاش‌ها زمینی به مساحت 140 هزار متر مربع را به عنوان هدیه به هویدا واگذار كرد.


رژیم صهیونیستی مطرود انقلاب اسلامی
با وجود همه تلاش‌هایی كه از سوی حكومت پهلوی و رژیم اشغالگر قدس برای برقراری ارتباط دو طرفه صورت می‌گرفت اما مردم ایران به رهبری امام خمینی سرسختانه در برابر این سیاست ایستادگی می‌كردند. از همان آغازین روزهای شكل گیری نهضت اسلامی و انقلابی در ایران محكومیت رژیم اشغالگر قدس و موضوع دفاع از مردم فسلطین به صورت شفاف، روشن و قاطع از سوی معمار انقلاب بیان شد. ایشان رژیم صهیونیستی را مسبب تمام گرفتاری مسلمانان می‌دانستند. (صحیفه امام، جلد 1،ص 422) امام همیشه از اختلاف موجود میان كشورهای اسلامی و غرق شدن سران بسیاری از دولت‌های عربی را در هواهای نفسانی و وابستگی آنان به قدرت‌های غربی را یكی از مهم‌ترین مصائب جهان اسلام و ناكامی آنان برای رهایی فلسطین از چنگال اسرائیل می‌دانستند.(صحیفه، جلد 2، ص 461) ایشان راه رهایی از چنین معضلی را برطرف شدن اختلاف كلمه و ایجاد وحدت در میان كشورهای مسلمان می‌دانستند و در عین حال معقتد بودند كه آمریكا همواره برای جلوگیری از یكپارچگی جهان اسلام درصد توطئه است.

امام خمینی در این باره متذكر شدند: مى بینید كه شما در فلسطین یك عده محدودى از این صهیونیستها، از این یهودیها، یك قِسمْ از این اسرائیل، یك عده محدودى اینقدر ممالك عربى را بیش از صد میلیون جمعیت، طورى كرده است كه بعضى شان تسلیم او شده‏اند، بعضى شان هم نمى‏توانندهیچ كارى بكنند. الآن چقدر سال است كه اسرائیل آمده و غصب كرده است این اراضى فلسطینى‏ها را و این همه جمعیت عرب و ممالك عربى، اینقدر عرضه نداشته‏اند كه این فلسطین را رد بكنند. مى‏گویند آمریكا پشت سرش است. خیر، بى عرضه هستید! بى عرضه‏اند. نه این است كه آمریكا- اگر این قدرت، قدرت صد میلیونى عرب با هم مجتمع بشوند، آمریكا هم نمى‏تواند كارى بكند، اروپا هم نمى‏تواند، هیچ جا نمى‏تواند كارى بكند؛ لكن مجتمع نیستند. بله، آنها كارى كه مى‏كنند این است كه اینها را نگذارند مجتمع بشوند.( صحیفه امام، ج‏4،ص237)

ایشان امام در 6 فروردین 58 در واكنش به معاهده كمپ دوید و سازش انورسادات رئیس جمهوری مصر با سران رژیم صهیونیستی دستور قطع رابطه میان ایران و مصر را صادر كردند و با صدور پیامی اعلام كردند: ایران صلح سادات و اسرائیل را خیانت به اسلام و مسلمین و برادران عرب مى‏داند. (صحیفه امام، ج‏6، ص 410 ) برغم مخالفت شدید امام با صهیونیسم مواضع قاطع ایشان نشان داد كه میان صهیونیست و یهودیان تفاوت وجود دارد و جمهوری اسلامی مخالفتی با یهودیان جهان ندارد. (صحیفه امام، ج‏7،290)

كارزار مبارزه با صهیونیسم جهانی و در راس آنان رژیم اشغالگر قدس در اولین سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد عرصه‌ای تازه شد و تا به امروز مبارزه به رژیم صهیونیستی و دفاع همه جانبه از مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین به عنوان یكی از سیاست‌های راهبردی جمهوری اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب پیگیری و دنبال می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها