ناباوری، بهت و شوکی عمیق، چیزهایی است که در چهره تکتک اعضای خانواده میتوان دید. آنها هاجر پناهی خواهر ۴۱ ساله و هیرو کاکهخانی خواهرزاده ۱۷ سالهشان در اثر برقگرفتگی از دست دادهاند، اما هنوز این مصیبت را باور ندارند.
سروه پناهی خواهر هاجر با صداییکه از شدت گریه به شدت گرفته است، از روزی میگوید که مصیبت در خانه خواهرش آوار شد:« ظهر روز حادثه خواهرم و خواهرزادهام خانه بودند و پسر ۱۰ ساله خواهرم هم به مدرسه رفته بود. هاجر در حیاط بسیار بزرگ خانهاش یک دستگاه کارواش خانگی داشت که از آن برای شستن ماشینهایشان استفاده میکرد. سه چهار روز در کردستان باران شدیدی باریده و به همین خاطر برخی از وسایل حیاط خیس شده بود. شدت بارشها و رعد و برق در آن سه چهار روز به حدی بود که چند جوان در کردستان جان خود را از دست دادند. ظهر ساعت ۱۲ هاجر به حیاط رفت تا کفی ماشین را بشوید و حواسش نبود که به علت بارندگیها سیم رابط و دستگاه کارواش خیس شده است. دستگاه را روشن کرد تا کفی را بشوید که ناگهان دچار برقگرفتگی شد. همان زمان، هیرو خواهرزادهام هم در اتاقش مشغول درس خواندن بود و پنجره اتاقش تا حیاط فاصله چندانی نداشت. او در حال درس خواندن بود که ناگهان متوجه برقگرفتگی مادرش شد و به حیاط دوید تا او را نجات دهد که خودش را هم برق گرفت. بعد از برقگرفتگی انگار دختر خواهرم جیغ کشیده بود که یکی از همسایهها صدا را شنیده و روی دیوار خانه آنها رفته بود تا ببیند جریان از چه قرار است. آنطور که همسایهها تعریف کردهاند، هیرو سالم بوده و به همسایهها گفته بود فیوز برق را قطع کنند، اما آنها نمیدانستند فیوز کجاست و فقط یک سیم از تیر برق اصلی سرکوچه قطع شد.»
با دیدن این حادثه همسایهها به سرعت با اورژانس ۱۱۵ تماسگرفتند و درخواست کمک کردند. به گفته خواهر هاجر، خواهرش همان لحظه برقگرفتگی از دنیا رفته بود، اما هیرو هنوز زنده بود و منتظر رسیدن آمبولانس بودند. در شرایطی که همه منتظر رسیدن تکنسینهای اورژانس بودند، برادر ۱۰ ساله هیرو هم از مدرسه به خانه برگشت.
او در ادامه ماجرا به جامجم توضیح میدهد:«پسر خواهرم میگوید وقتی به خانه برگشتم دیدم جلوی خانه شلوغ است و آمبولانس هم آنجاست. طفلک بچه خیلی ترسیده بود. میگوید رفتم جلو دیدم دو تا جنازه روی زمین افتاده است، اما مردم مرا هل دادند و اجازه ندادند نزدیک شوم. همسایهها میگویند اورژانس دیر آمد و کم کاری از فوریتهای پزشکی بود که هیرو را دیر به بیمارستان رساندند وگرنه زنده میماند. او را بعد از اینکه به بیمارستان رساندند، فوت شد.»
توصیههایی برای جلوگیری از برقگرفتگی
آب یک رسانای بسیار قوی برق است و در روزهای بارانی و به دليل مرطوب بودن زمين، تمام اجسام نزديك به شبكههای برق مانند درختان رسانا (منتقل كننده برق) پيداكرده و باعث برق گرفتگی میشوند. برای جلوگيری از حادثه، هرگز با دست خیس و پای برهنه به لوازم برقی دست نزنید. از سه راهی و سیم سیار در محلهای خیس استفاده نکنید. با خیس شدن بدن از مقاومت الکتریکی آن کاسته شده و جریان الکتریکی با شدت بیشتری از بدن عبور میکند، زیرا جریان برق همیشه سعی دارد از نزدیکترین و راحتترین راه به زمین انتقال پیداکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت