روز گذشته فاطمه عیدیان به افتخار بزرگی در رقابتهای قهرمانی جوانان آسیا دست یافت. دو رکورد ملی ایران هم در رشتههای دوومیدانی جابهجا شده است.
دختران قایقران ایرانی هم در رقابت با برترین و مدالآورترین قایقرانان اروپا و جهان موفق به کسب مدال در یک تورنمنت بینالمللی شدهاند. هفته گذشته هم تیم آلیش بانوان قهرمان آسیا شد.
صعود دختر کوهنورد ایرانی به یکی از مرتفعترین قلههای جهان و همچنین طلای دوچرخهسوار ایرانی در رقابتهای بینالمللی؛ افتخارات دیگر هم به کنار. گرد و خاک ورزش بانوان ایران همچنان ادامه دارد.
این افتخارات بزرگ نشاندهنده فضای قابل توجه برای زنان در جمهوری اسلامی است. این میتواند معنای دقیق و روشنی از «زن، زندگی، آزادی» باشد.
نقره آسیا برای دختر دونده ایران
در رقابت ماده ۴۰۰متر با مانع مسابقات دوومیدانی جوانان قهرمانی آسیا فاطمه عیدیان از ایران موفق به کسب مدال نقره شد.
این دونده با شرکت در مرحله نهایی رقابت ماده۴۰۰متر با مانع مسابقات دوومیدانی جوانان قهرمانی آسیا با ثبت حد نصاب (۱:۰۰.۰۱) یک دقیقه و یکدهم ثانیه موفق شد در جایگاه دوم این مسابقات قرار گیرد و مدال نقره را از آن خود کند. در این ماده ورزشکار ژاپنی با ثبت زمان (۵۸.۹۲) ۵۸ ثانیه و ۹۲صدم ثانیه در جایگاه نخست ایستاد و ورزشکار قزاقستانی پس از عیدیان با ثبت حد نصاب (۱:۰۰.۴۰) یک دقیقه و ۴ دهم ثانیه سوم شد.
مسابقه در ترکیه، رکوردشکنی در ایران
دختر دونده ایران موفق شد در جریان رقابتهای بینالمللی ارزروم ترکیه رکورد فرزانه فصیحی را بشکند. حمیده اسماعیلنژاد در ماده دوی ۱۰۰ متر رکورد ملی ایران را شکست.
او در این مسابقه موفق شد با ثبت زمان (۱۱.۴۳) ۱۱ ثانیه و ۴۳ صدم ثانیه رکورد ملی این ماده را که پیش از این با (۱۱.۴۴) ۱۱ثانیه و ۴۴ صدم ثانیه در اختیار فرزانه فصیحی بود، بشکند.
رکوردشکنی اسماعیلنژاد پس از تایید تست دوپینگ از سوی کمیته پزشکی ثبت میشود. البته این تنها رکوردشکنی ایران نبود.
شهلا محمودی، قهرمان دوهای با مانع دوومیدانی زنان کشورمان با شرکت در ماده دوی ۴۰۰ متر با مانع و با ثبت زمان (۵۹.۴۹) ۵۹ ثانیه و ۴۹ صدم ثانیه، ضمن شکستن رکورد ملی موفق شد در جایگاه نخست قرار گیرد.
مدال دختران قایقران ایرانی در مسکو
همچنین در مسابقات مسکو، نازنین ملایی در رویینگ سبک وزن یک نفره بانوان موفق به کسب مدال نقره شد. ترکیب دو نفره او و کیمیا زارعی هم در در قایق دونفره سبک وزن زنان نیز منجر به مدال برنز شد.
درخشش تاریخی ناهید کیانی
اینکه میگویند «کاری کرد کارستان» واقعا مصداق چیزی است که ناهید کیانی در رقابتهای جهانی تکواندوی باکو انجام داد.
او نه تنها تنها مدالآور ایران بود و مدال طلای ایران گرفت بلکه نخستین مدال طلای تاریخ تکواندوی بانوان ایران در بزرگسالان جهانی را هم به دست آورد.
ناهید کیانی در ادامه رقابتهای روز پایانی تکواندوی قهرمانی جهان در باکو پایتخت آذربایجان دست به کار بزرگی زد و موفق به شکست جو زو، حریف چینی خود شد.
این مسابقه یکی از به یادماندنیترین مسابقات تکواندو برای ورزش ایران است. کیانی در راند اول با نتیجه قاطع ۱۴ بر صفر به برتری رسید و در راند دوم نیز با نتیجه ۱۰ بر ۷ پیروز شد تا در مجموع با برتری ۲ بر صفر به مدال طلای جهان برسد.
ناهید برای رسیدن به این فینال تاریخی و آن مدال ماندگار راهی طولانی و بسیار سخت را پیمود. او رقبایی از کرهجنوبی، مجارستان، کرواسی و روسیه را شکست داد تا در نهایت به مدال طلا برسد.
به این ترتیب در پایان رقابتهای تکواندوی قهرمانی جهان ۲۰۲۳ در باکو، ناهید کیانی برای نخستینبار در تاریخ تکواندوی زنان ایران به مدال طلای جهان رسید و متین رضایی و آرین سلیمی به مدال برنز رسیدند.
در پایان رقابتهای تکواندوی قهرمانی جهان ۲۰۲۳ در باکو، تیمهای کرهجنوبی و ترکیه عناوین قهرمانی تیمی مردان و زنان جهان را از آن خود کردند. تیم تکواندوی بانوان ایران نیز با تک مدال طلای ناهید کیانی در جایگاه پنجمی جهان قرار گرفت.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: