به گزارش جام جم آنلاین، در جریان آن درگیری، نیروهای طالبان از سمت کشور افغانستان بدون در نظر گرفتن و رعایت قوانین بینالمللی و حسن همجواری مبادرت به تیراندازی به پاسگاه «ساسولی» واقع در حوزه هنگ مرزی زابل کردند که با واکنش مرزبانان فراجا مواجه شد.
از همان ساعات اولیه وقوع درگیری تصاویر و فیلمهای مختلفی با این ادعا که مربوط به صحنههای درگیری همان روز است در فضای مجازی به شکل گستردهای منتشر شد و کار به جایی رسید که حتی برخی مدعی شدند که ایران با موشک به شهر زرنج و فرودگاه آن حمله کرده است؛ ادعایی که به سرعت تکذیب و مشخص شد درگیری محدود به همان نقطه و با سلاحهای سبک بوده است.
در ادامه موج جدیدی از فیلمهای قدیمی روانه فضای مجازی شد و در آخرین مورد از فیلمهای منتشرشده، کلیپی است که از ساعاتی پیش با عنوان لحظه شلیک تیر خلاص نیروهای طالبان به مرزبانان جمهوری اسلامی ایران در حال انتشار است که این فیلم نهتنها مربوط به درگیری روز ۶ خرداد نیست که با توجه به جغرافیای کوهستانی این فیلم، مشخص است که در چنین منطقهای در هیچ نقطه از سیستان وجود ندارد.
اما اصل ماجرا؛ فیلم منتشر شده مربوط به دهه ۹۰ و منطقه بلوچستان بوده و همانند عمده فیلم های منتشر شده در دو روز گذشته ارتباطی با درگیری مرزی اخیر ندارد.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد