معجزه داستان
کاهش چالش‌های اجتماعی با داستان‌سرایی برای کودکان

معجزه داستان

محمدمهدی هراتی، استاد پیشکسوت هنرهای تجسمی و عضو گروه هنرهای سنتی و صنایع‌دستی فرهنگستان هنر ۴خرداد در ۸۱سالگی درگذشت. هنرمندی که توانست در میان خاندان‌های هنری ایران، نام خاندان هراتی را نیز اضافه کند.
محمدمهدی هراتی، استاد پیشکسوت هنرهای تجسمی و عضو گروه هنرهای سنتی و صنایع‌دستی فرهنگستان هنر ۴خرداد در ۸۱سالگی درگذشت. هنرمندی که توانست در میان خاندان‌های هنری ایران، نام خاندان هراتی را نیز اضافه کند.
کد خبر: ۱۴۰۹۶۲۴

محمدمهدی هراتی در سال ۱۳۲۱ در شهر قوچان دیده به جهان گشود. تحصیلات مقدماتی و متوسطه را در قوچان و مشهد به پایان رساند، سپس در تهران وارد دانشگاه شد و درجه دکتری در نقاشی و هنرهای سنتی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرد. پس از تدریس هنر و ریاضی در روستاهای مرزی خراسان، وارد انستیتوی هنری تهران شد و از آن پس در محضر استادان صاحب‌نام ایران شاگردی کرد. سپس خود صاحب تألیف و تدوین آثار بی‌شماری در عرصه هنر شد. او ۴۵ساله بود که نقاشی می‌کرد، بیش از ۳۰جلد کتاب در زمینه آموزش هنر و پژوهش‌های هنری تألیف کرد و بیش از ۴۰مقاله در مجامع هنری و علمی و مجلات ارائه کرد. او علاوه‌بر زمینه‌های ادبی، تاریخی و قرآنی در زمینه‌های هنرهای ایرانی و اسلامی، نظیر طراحی، نقاشی سیاه‌قلم، رنگ روغن، آبرنگ، قطاعی و لایه‌چینی، نگارگری، رنگ‌سازی سنتی، نقاشی روی چوب و قلمدان، نقاشی روی شیشه، سرامیک و چرم، نقاشی با رنگ‌های لعابی روی کاشی و سرامیک، خوش‌نویسی خطوط کهن، آثاری ماندنی ارائه کرده بود که هشت تابلو از آنها در موزه آستان قدس رضوی مشهد نگهداری می‌شود.
هراتی همچنین در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی بی‌شماری شرکت کرده و توانسته است جوایز متعددی به خود اختصاص دهد که از آن‌جمله می‎توان به «جایزه اولین نمایشگاه بین‌المللی سمعی و بصری جهانی در تهران، سال ۱۳۵۰»، «جایزه دوم وزارت آموزش‌وپرورش در دومین نمایشگاه سمعی و بصری کشور در تهران، سال ۱۳۵۱»، «جایزه بهترین پژوهشگر هنرهای ایرانی دوسالانه گرافیک ایران ـ موزه هنرهای معاصر، سال ۱۳۷۳»، «لوح تقدیر و جایزه ویژه ریاست‌جمهوری برای تألیف سه جلد کتاب درباره هنرهای قرآنی و ارائه آثار»، و « لوح تقدیر و جایزه نخست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سال ۱۳۷۷» اشاره کرد. یکی از ویژگی‌های بارز وی این بود که هنر را از از پدر خود آموخت و به فرزندان خود نیز راه و روش فعالیت در حوزه هنر را نشان داد و به همین مناسبت، خاندان هراتی در سلک خاندان‌های هنری قرار می‌گیرند. او در نقاشی با رنگ‌های لعابی روی کاشی و سرامیک ابداعات قابل‌توجهی داشت و در خوشنویسی خطوط کهن هم به ارائه آثار قابل‌توجهی پرداخته است.هراتی تا زمان حیات، عضو گروه تخصصی هنرهای سنتی و صنایع‌دستی فرهنگستان هنر بود و مراسم بزرگداشت او زمستان سال گذشته برگزار شد.
مراسم تشییع این هنرمند فقید روز یکشنبه ۷ خرداد، ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه از فرهنگستان هنر به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها