محمدمهدی هراتی در سال ۱۳۲۱ در شهر قوچان دیده به جهان گشود. تحصیلات مقدماتی و متوسطه را در قوچان و مشهد به پایان رساند، سپس در تهران وارد دانشگاه شد و درجه دکتری در نقاشی و هنرهای سنتی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرد. پس از تدریس هنر و ریاضی در روستاهای مرزی خراسان، وارد انستیتوی هنری تهران شد و از آن پس در محضر استادان صاحبنام ایران شاگردی کرد. سپس خود صاحب تألیف و تدوین آثار بیشماری در عرصه هنر شد. او ۴۵ساله بود که نقاشی میکرد، بیش از ۳۰جلد کتاب در زمینه آموزش هنر و پژوهشهای هنری تألیف کرد و بیش از ۴۰مقاله در مجامع هنری و علمی و مجلات ارائه کرد. او علاوهبر زمینههای ادبی، تاریخی و قرآنی در زمینههای هنرهای ایرانی و اسلامی، نظیر طراحی، نقاشی سیاهقلم، رنگ روغن، آبرنگ، قطاعی و لایهچینی، نگارگری، رنگسازی سنتی، نقاشی روی چوب و قلمدان، نقاشی روی شیشه، سرامیک و چرم، نقاشی با رنگهای لعابی روی کاشی و سرامیک، خوشنویسی خطوط کهن، آثاری ماندنی ارائه کرده بود که هشت تابلو از آنها در موزه آستان قدس رضوی مشهد نگهداری میشود.
هراتی همچنین در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی بیشماری شرکت کرده و توانسته است جوایز متعددی به خود اختصاص دهد که از آنجمله میتوان به «جایزه اولین نمایشگاه بینالمللی سمعی و بصری جهانی در تهران، سال ۱۳۵۰»، «جایزه دوم وزارت آموزشوپرورش در دومین نمایشگاه سمعی و بصری کشور در تهران، سال ۱۳۵۱»، «جایزه بهترین پژوهشگر هنرهای ایرانی دوسالانه گرافیک ایران ـ موزه هنرهای معاصر، سال ۱۳۷۳»، «لوح تقدیر و جایزه ویژه ریاستجمهوری برای تألیف سه جلد کتاب درباره هنرهای قرآنی و ارائه آثار»، و « لوح تقدیر و جایزه نخست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سال ۱۳۷۷» اشاره کرد. یکی از ویژگیهای بارز وی این بود که هنر را از از پدر خود آموخت و به فرزندان خود نیز راه و روش فعالیت در حوزه هنر را نشان داد و به همین مناسبت، خاندان هراتی در سلک خاندانهای هنری قرار میگیرند. او در نقاشی با رنگهای لعابی روی کاشی و سرامیک ابداعات قابلتوجهی داشت و در خوشنویسی خطوط کهن هم به ارائه آثار قابلتوجهی پرداخته است.هراتی تا زمان حیات، عضو گروه تخصصی هنرهای سنتی و صنایعدستی فرهنگستان هنر بود و مراسم بزرگداشت او زمستان سال گذشته برگزار شد.
مراسم تشییع این هنرمند فقید روز یکشنبه ۷ خرداد، ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه از فرهنگستان هنر به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: