روش کاشت گل محمدی
گل محمدی را میتوان به روشهای مختلفی از جمله قلمه زدن، پاجوش، خواباندن و پیوندزدن کاشت. این روشها به محل نگهداری گلتان بستگی دارد. اگر قصد دارید گل محمدی در گلدان بکارید، بهتر است از قلمه استفاده کنید. قلمههای به طول۱۰تا۱۵سانتیمتر را انتخاب کنید، سپس یک گلدان بردارید و حدود یک سوم آن را از خاکی که کاملا سبک و حاصلخیز است، پر کنید. حالا قلمهها را در گلدان بگذارید و اطراف آن را خاک بریزید. برای محکم شدن قلمهها در جای خود، با دست خاک را کمی فشرده کنید. برای سرعت بخشیدن به عملیات ریشهدهی گیاه، ابتدا قلمهها را در محلول ریشهزایی قرار دهید. بعد از اینکه کار کاشت قلمهها به پایان رسید، بهتر است به گل آب بدهید و در جایی که در معرض نور غیرمستقیم خورشید است، قرار دهید. برای حفظ رطوبت گیاه میتوانید روی گلدانها را با نایلونی که چند سوراخ روی آن ایجاد کردهاید، بپوشانید. اگر قصد کاشت گلمحمدی در گلدان دارید، بهتر است این کار را در بهمن و اوایل اسفند یعنی قبل از جوانهزدن گیاه انجام دهید.
آبیاری
گل محمدی از خانواده گل رز است. این گیاهان با داشتن ریشه عمیق، زمانی که در خاک مستقر شدند معمولا میتوانند با رطوبت طبیعی موجود در خاک زنده بمانند. با این حال، در دورههای گرم و خشک یا در خاکهای خشک و شنی ممکن است به آب بیشتری نیاز داشتهباشند. در چند سال اول پس از کاشت، گلهای محمدی جدید باید به طور منظم آبیاری شوند، به خصوص در تابستان تا زمانی که گیاه به خوبی ریشه بدواند.
خاک مناسب
بهترین خاک برای کاشت و نگهداری گل محمدی خاک نیمهسنگین با زهکشی متوسط است. از آنجا که این گیاه در هر خاکی توانایی رشد دارد، بنابراین میتوان این گل زیبا را در باغ،گلدان، باغچه به راحتی پرورش داد.
دمای موردنیاز
دما یکی از معیارهای مهم برای نگهداری و رشد گیاهان در نظر گرفته میشود. بهترین محدوده دمایی برای کاشت گل محمدی، برای غنچه دادن و اسانس بیشتر بین ۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.
رطوبت و نور
گیاه گل محمدی برای تشکیل اسانس به رطوبت نسبتا بالا حدود ۷۰ درصد نیاز دارد. اگر در زمان غنچه دادن گل محمدی، بارش باران باشد این باعث کمشدن گل و محتویات اسانس میشود. همچنین گل محمدی به نور غیرمستقیم و کامل خورشید علاقه دارد این امر موجب تسریع زمان گلدهی میشود. نکته مهم دیگر این است که تابش آفتاب خیلی شدید، منجر به کاهش رطوبت پیرامون اطراف گیاه شده و در نهایت باعث کاهش سطح اسانس در گل محمدی میشود.
هرس کردن
دو هدف مهم هرس کردن سالم نگه داشتن گیاه و شکل دادن صحیح آن است. در باغهایی که گل محمدی کاشته میشود هر سال در انتهای زمستان یعنی قبل از بیدار شدن گیاه، شـاخهها از فاصلـه ۱۵تا ۲۰ سـانتیمترى هرس میشوند. این کار مانع به وجود آمدن شاخههای بلند که چیدن گل را مشکل میکنند، می شود.
دو دلیل رایج هرس کردن گل محمدی شامل:
حذف شاخههای مرده، بیمار یا آسیبدیده
باز کردن مرکز گیاه برای بهبود گردش هوا که از بیماریهای قارچی جلوگیری میکند
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد