به گفته سازمان ملل: «وقتی سرزمینی ۲۵ درصد یا بیشتر از منابع آب شیرین تجدیدپذیر خود را از دست بدهد، گفته میشود که در بحران آب قرار دارد.» در سطح جهانی در سال ۱۳۹۷، 18.4 درصد از کل منابع آبشیرین تجدیدپذیر از بین رفته است. این درحالیاست که از نظر منطقهای، درحالحاضر مکانهایی وجود دارد که مشکلات جدی تنش آب را تجربه میکنند.
شمالآفریقا دارای درجاتی از تنش آبی بحرانی است، درحالیکه آسیای مرکزی و جنوبی هم بهعنوان بخشهای دارای تنش آبی بالا طبقهبندی میشوند. در این میان ۳۱ درصد از جمعیت جهان در سطح بدون استرس آبی باقی ماندهاند.
همانطور که پیشبینیهای موسسه منابع جهانی برای سال ۲۰۴۰ نشان میدهد، این مشکل با افزایش جمعیت بهمراتب گستردهتر خواهد شد. در گزارش واحد اطلاعات اکونومیست آمده است: افزایش سریع شهرنشینی، رشد جمعیت، تغییرات آبوهوایی و توسعه اقتصادی بر سیستمهای آبی فشار وارد میکند.براساس این چشمانداز، ۴۴ کشور تا سال ۲۰۴۰ با سطوح «بسیار بالا» یا «بالا»ی تنشآبی مواجه هستند.
همانطور که در گزارش اکونومیست هشدار داده شده است، در همان زمان، افزایش سطح دریاها تعداد فزایندهای از مناطق جغرافیایی، بهویژه در شرق و جنوبشرقی آسیا را در معرض خطر بیشتر سیل قرارخواهد داد. این موضوع هم میتواند سیستمهای بهداشتی تأمین آب را تحتالشعاع قرار دهد و منابع آب آشامیدنی را آلوده کند.
منبع: World Resources Institute
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم