به گزارش جام جم آنلاین، سازمان آمار ایران اعلام کرد: بر اساس نتایج این طرح، وزن گوشت قرمز عرضهشده انواع دامهای ذبحشده در کشتارگاههای رسمی کشور در بهمن 1401 جمعاً ٣٨٬٩٧٤ تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با 20563 تن، ٥٢٫٨ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با 1٤٬٩٨٦ تن، بز و بزغاله با 2٬٥٥٤ تن، و سایر انواع دام با 8٧١ تن، بهترتیب ٣٨٫٤ درصد، ٦٫٦ درصد و 2.2 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در بهمن 1401 با ماه مشابه سال 1400 نشاندهنده کاهش ٢٤ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است.
مقدار عرضه گوشت در بهمن 1401 نسبت به ماه مشابه سال 1400 برای گوسفند و بره ٢٢ درصد، برای بز و بزغاله ١٣ درصد، برای گاو و گوساله ٢٧ درصد، گاومیش و بچهگاومیش 20 درصد و شتر و بچهشتر ٣ درصد کاهش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در بهمن 1401 نسبت به ماه قبل (دی) در حدود ٥ درصد کاهش داشته است.
بیماری دامی در کردستان
بنابراین گزارش، نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران نیز امروز درباره دلایل گرانی گوشت گفت: یکی از دلایل گرانی مشاهده یک بیماری دامی در استان کردستان که بخش قابل توجهی از دام کشور را تولید می کند است، به همین دلیل سازمان دامپزشکی اجاره خروج دام از استان را ندارد.
وی افزود: بعد از مدتی دامپزشکی اجازه داد که با ذبح دام و نگهداری چند روزه لاشه (برای از بین رفتن عوامل بیماری زا) در استان اجازه خروج گوشت قرمز از استان داده داده شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت