به گزارش جام جم آنلاین، یکشنبه گذشته بارش برف ترافیک تهران را مختل کرد و بسیاری از شهروندان از این گلایه کردند که شهرداری بموقع برای بازگشایی مسیرها اقدام نکرده است. این درحالی است که از سازمان هواشناسی نیز خبر میرسد که بارشها در تهران از اواخر وقت امروز آغاز خواهد شد و فردا چهارشنبه نیز ادامه خواد یافت. به همین دلیل باید به مدیران شهری هشدار داد که برای بارش برف و باران در کلانشهر تهران آماده باشند.
کارشناسان هواشناسی معتقدند که فعالیت سامانهای که این روزها کشور را تحت تاثیر قرار داده است، امروز و فردا نیز ادامه پیدا میکند و تحت تاثیر آن بارشهای سنگینی را در زاگرس مرکزی شاهد خواهیم بود. ماجرایی که مدیران بحران باید به آن توجه کنند، زیرا امکان مسدود شدن راههای روستایی و اختلال ترافیک در شهرها جدی است.
برای اینکه از شدت بارشها در روزهای پیشرو بیشتر بدانیم، این مسائل را با صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در میان میگذاریم. او درباره بارشهای سنگینی که امروز و فردا اتفاق خواهد افتاد به خبرنگار جام جم آنلاین میگوید: امروز سهشنبه بارشهای سنگین را در استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال فارس، ارتفاعات شرقی خوزستان و شرق لرستان خواهیم داشت.
البته بارشها محدود به این مناطق نمیشود و شهروندان ساکن در استانهای اصفهان، خوزستان، مرکزی، قم، تهران، گیلان، خراسان رضوی و خراسان شمالی نیز شاهد بارش خواهند بود.
براساس اطلاعاتی که نقشههای هواشناسی در اختیار ما قرار میدهد، میتوان گفت که اوج فعالیت سامانه بارشی که اکنون کشور را تحت تاثیر قرار داده است، فردا چهارشنبه رقم خواهد خورد.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در این باره عنوان میکند: به این ترتیب فردا چهارشنبه بارشهای سنگین را روی زاگرس مرکزی خواهیم داشت.
لازم به یاد آوری است که این بارشها در استانهای چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال فارس، شرق لرستان، بخشهایی از اصفهان، شمال خراسان رضوی و جنوب خراسان شمالی بیشتر خواهد بود. با این حال شهروندان ساکن در تهران، البرز، قزوین، مرکزی، سمنان و خراسان شمالی نیز فردا شاهد بارش به شکل برف و باران خواهند بود.
ضیائیان درباره زمان خروج این سامانه بارشی از کشور توضیح میدهد: فعالیت این سامانه از روز پنجشنبه کاهش خواهد یافت. به عبارت دیگر اوایل صبح پنجشنبه کماکان بارشهایی را در شمال فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان رضوی و خراسان شمالی خواهیم داشت. اما روز جمعه فعالیت این سامانه بارشی تمام میشود و در این روز در بیشتر استانهای کشور شاهد بارش نخواهیم بود.
در این بین برخی کارشناسان از احتمال کاهش دما نیز سخن به میان آوردهاند. رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا دراین باره عنوان میکند: کاهش دما را امروز سه شنبه برای شمال غرب کشور شاهد خواهیم بود. اما فردا، چهارشنبه مقداری افزایش دما خواهیم داشت. اما از روز پنجشنبه دوباره شهروندان در نیمه غربی کشور کاهش دما را شاهد خواهند بود.
او درباره شرایط جوی مناطق زلزلهزده خوی نیز عنوان میکند: در این مناطق انتظار بارش در روزهای آینده وجود ندارد. اما کاهش دما را خواهیم داشت و شهروندان در مناطق زلزلهزده با کاهش دو تا پنج درجهای دمای هوا رو به رو خواهند شد.
یکشنبه گذشته شهروندان در تهران بارش مناسبی را تجربه کردند که به نظر میرسد هنوز مدیریت شهری نتوانسته پیامدهای آن را کنترل کند، زیرا برف در بسیاری از معابر باقی است و در برخی محلات نیز شاهد آبگرفتگی هستیم، ماجرایی که تردد را برای عابران پیاده دشوارتر کرده است.
در این بین برخی گمانهزنی میکنند که کاهش دما در تهران سبب یخزدگی معابر این کلانشهر خواهد شد. رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در این باره میگوید: انتظار میرود دمای هوا بین منهای دو تا هفت درجه بالای صفر تغییر کند.
بارش برف و باران فقط سفرهای درون شهری را مختل نمیکند. جالب است بدانید که در روزهای بارانی و برفی تصادفات در تهران افزایش قابل توجهی پیدا میکند.
کارشناسان پلیس راهور تهران معتقدند در این کلانشهر هر روز به طور میانگین 1800 تصادف گزارش میشود و میزان این تصادفات در روزهای بارانی 30 درصد بیشتر میشود تا آنجا که میتوان گفت در روزهای بارانی در تهران هر 1.5 دقیقه یک تصادف ثبت میشود.
به همین دلیل اهمیت پیشبینی بارش و عملکرد مناسب ستاد برفروبی بیشتر به چشم میآید.
ضیائیان درباره شدت بارشها در تهران عنوان میکند: از اواخر وقت امروز شاهد بارش در تهران خواهیم بود. اما بیشتر این بارشها فردا، چهارشنبه اتفاق میافتد که به شکل برف و باران خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پاسخ به این پرسش که آیا میزان بارشها از یکشنبه گذشته بیشتر خواهد بود؟ میگوید: فردا شاهد اوج فعالیت سامانه بارشی خواهیم بود. اما بارشها کمتر از یکشنبه گذشته خواهد بود و دما نیز تغییر قابل توجهی نخواهد کرد.
یکشنبه گذشته بارش برف بسیاری از مدیران شهری و شهروندان را غافلگیر کرد، ترافیک افزایش یافت و تردد در معابر شهری برای بسیاری از خودروها امکان پذیر نبود. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران دراین باره گفته به طور میانگین در تهران حدود 18 سانتیمتر برف باریده و این بارشها از سال 96 تا کنون بیسابقه بوده است.
این درحالی است که کارشناسان هواشناسی نظر دیگری دارند. رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پاسخ به این پرسش که آیا بارش برف در یکشنبه گذشته بیسابقه بوده است؟ به خبرنگار ما میگوید: بیست و سوم بهمن ماه در تهران شاهد بارش کم سابقه و بیسابقه برف نبودیم و بارشها در حد نرمال بود.
آن طور که او توضیح میدهد کلانشهر تهران در 30 سال اخیر بارها شاهد چنین بارشهایی بوده است.
ضیائیان درباره ارتفاع برف در تهران نیز عنوان میکند: ارتفاع برفی که یکشنبه گذشته در تهران بارید در مناطق مختلف تهران بین 7 تا 13 سانتیمتر بوده است.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره اینکه برخی مدیران شهرداری ادعای بارش 18 سانتیمتر برف را مطرح کردهاند؟ میگوید: نمیتوان این میزان بارش را تایید کرد. برای نمونه یکشنبه گذشته بیشترین میزان بارش برف در آبعلی حدود 12 سانتیمتر بوده است.
در چند ماه گذشته فعالیت سامانههای بارشی سبب غافلگیری مدیریت بحران کشور شده است. برای نمونه، اواخر دیماه بود که پس از ورود سامانهای بارشی به کشور بسیاری از استانها درگیر بارش و کاهش دما شدند و تحت تاثیر آن شاهد افت فشار و قطعی گاز در برخی مناطق بودیم. دوم بهمن ماه نیز سازمان هواشناسی درخصوص کاهش دو تا پنج درجهای دمای هوا هشدار داد. یازدهم بهمن ماه نیز سازمان هواشناسی هشدار داد؛ بسیاری از استانهای کشور درگیر بارش سنگین برف و باران خواهند شد.
بررسی نقشههای هواشناسی از این حکایت دارد که از اواخر روز پنجشنبه فعالیت سامانه بارشی که این روزها فعال است در کشورمان تمام خواهد شد و از روز جمعه شاهد بارش برف و باران در کشور نخواهیم بود.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره شرایط جوی در هفته آینده به جام جم آنلاین میگوید: شنبه و یکشنبه آینده شاهد بارش برف و باران نخواهیم بود. اما اواخر هفته آینده یک سامانه بارشی از شمال غرب وارد کشور خواهد شد.
به این ترتیب میتوان گفت تحت تاثیر این سامانه استانهای شمال غرب کشور چهارشنبه هفته آینده شاهد بارشهایی خواهند بود و این بارشها در پنجشنبه هفته آینده نوار شمالی کشور را درگیر خواهد کرد.
او درباره قدرت این سامانه بارشی نیز عنوان میکند: اکنون نمیتوان به طور قطع در این باره سخن گفت. اما میزان بارشهای آن خفیفتراز بارشهای یکشنبه خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد