11 روش درمان میلیا چیست؟(درمان پزشکی و خانگی)

میلیا، یک عارضه پوستی محسوب می‌شود که کمی شبیه جوش یا آکنه است و بیشتر به رنگ سفید و زرد مشاهده می‌شود.
میلیا، یک عارضه پوستی محسوب می‌شود که کمی شبیه جوش یا آکنه است و بیشتر به رنگ سفید و زرد مشاهده می‌شود.
کد خبر: ۱۳۹۶۲۳۵

از لحاظ شکل، گنبدی شکل و برجسته است که معمولا دارای درد و خارش هم نیست؛ ولی برای فرد بسیار ناراحت‌کننده است. برای درمان میلیا، حتما باید به فوق تخصص پوست مراجعه کنید چرا که درمان خانگی میلیا خطرناک است و موثر نیست. در ادامه با 11 روش پزشکی و خانگی میلیا آشنا می‌شوید.

علت میلیا چیست؟

هنوز علت واقعی به‌وجودآمدن میلیا را کسی نمی‌داند؛ چرا که در هر سنی اتفاق می‌افتد. اما بعضی از علت‌ها موجب می‌شود که این عارضه شدید شده و یا درمان میلیا سخت‌تر شود. این علت‌ها عبارت‌اند از:

  • در مدت طولانی زیر نور آفتاب بودن
  • سوختگی و آسیب به پوست و حتی ضربه
  • استفاده از کرم‌های دور چشم و سنگین برای آرایش
  • آرایش صورت را پاک نکردن
  • مادرزادی
  • استفاده طولانی از بعضی از کرم‌های استروئیدی
  • بیماری‌های پوستی مانند، بیماری پروانه‌ای (اپیدرمولیزبولوسا)، پمفیگوئید، پورفیری پوستی

انواع میلیا کدام است؟

این عارضه طبق سن افراد هم روی پوست ایجاد می‌شود و توسط عواملی که موجب تشدید آن  شده و سن افراد طبقه‌بندی‌شده‌اند که عبارت‌اند از:

  • میلیای اولیه : زمانی ایجاد می‌شود که کراتین که نوعی پروتئین است در زیر پوست حبس می‌شود. این نوع عارضه معمولا هم روی صورت نوزادان ایجاد می‌شود و هم بزرگسالان را درگیر می‌کند.
  • میلیای ثانویه : این نوع عارضه ثانویه هم از لحاظ شکل و ظاهر شبیه میلیای اولیه است. فقط این عارضه زمانی رخ می‌دهد که منافذ پوست توسط صدمه‌های پوستی مانند تاول مسدود شده باشد.

انواع درمان میلیا

برای درمان میلیا که نوعی کیست پوستی است، روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد. درمان‌های دارویی، شیمیایی  که توسط دکتر پوست خوب در تهران برای میلیا تجویز می‌شود، وجود دارند که هرکدام از روش‌های درمانی را مختصر بیان می‌کنیم:

درمان میلیا با دیوفینگ

در این روش درمانی میلیا، از یک سوزن استریل شده استفاده می‌کنند تا داخل کیست‌ها را تخلیه کنند و محتویات آن را خارج کنند. این روش توسط متخصص پوست انجام می‌شود.

11 روش درمان میلیا چیست؟(درمان پزشکی و خانگی)

سرمادرمانی (کرایوتراپی) روش متداول درمان میلیا

نوع دیگری از درمان میلیا، سرما درمانی است که روشی متداول محسوب می‌شود و در آن سعی می‌کنند این برجستگی‌های کوچک پوستی سفید رنگ را از بین ببرند. در این روش توسط مایع نیتروژن میلیا را منجمد می‌کنند.

لایه برداری میلیا با رتینوئید موضعی

در این روش که توسط کرم‌هایی که دارای ویتامین A هستند، پوست را لایه‌برداری می‌کنند و به لایه‌برداری هم کمک می‌شود. این کرم‌ها توسط دکتر پوست برای میلیا تجویز می‌شود.

روش  گرما درمانی (دیاترمی) برای درمان میلیا

گرما درمانی یکی از روشی‌های درمانی میلیا است که با گرمای زیاد سعی می‌کنند، کیست میلیا را نابود کنند.

کورتاژ تخریب

کیست‌های سفید را در این روش خراش می‌دهند. 

لایه‌برداری شیمیایی (کربن تراپی) برای درمان میلیا چگونه انجام می‌شود؟

توسط روش لایه‌برداری سعی می‌شود، اولین لایه از پوست را برداشته تا پوست تازه و جدیدی رشد کند و میلیا از بین برود.

آیا لیزر میلیا موثر است؟

توصیه پزشکان در مورد افرادی که دچار عارضه پوستی هستند، این است که در هیچ صورت این ضایعه پوستی را دست‌کاری نکنند. باید حتما برای درمان میلیا به متخصص پوست مراجعه کند. این عارضه‌های پوستی علامت و نشانه خاصی ندارند و خطری هم برای فرد ایجاد نمی‌کنند. اکثر بیماران مبتلا به‌خاطر زیبایی دوست دارند این عارضه را بردارند.

پس اگر فردی تمایل به برداشتن این کیست‌ها دارد از روش لیزر استفاده کرده تا جوش‌های زیرپوستی را از بین ببرد. این روش موثر ترین روش درمانی میلیا محسوب می‌شود که طبق صلاح‌ دید دکتر پوست برای میلیا تجویز می‌شود.

تخلیه میلیا راهی موثر به پیشنهاد متخصص پوست

برای درمان میلیا، متخصص پوست روش‌های مختلفی را برای درمان توصیه می‌کند. یکی از این روش‌ها تخلیه میلیا است. در این روش درمانی از ابزاری به نام سوزن لانست استفاده می‌شود. متخصص پوست برای میلیا سوراخ ریزی روی پوست فرد بیمار ایجاد می کند و بعد محتویات داخل این کیست را با کمک انگشت یا وسیله مخصوص تخلیه می‌کنند.

در این روش درمانی بی‌هوشی انجام نمی‌شود و فرد فقط احساس درد و سوزش خواهد داشت. گاهی این تخلیه توسط چاقوی جراحی کوچک هم انجام می‌شود و منافذی که حبس شده زیر پوست باز خواهد شد. گاهی ممکن است بعد از تخلیه کاملا درمان شود. ولی معلوم نیست که در آینده دوباره این ضایعات ایجاد می‌شود یا خیر.

دارو برای درمان میلیا چیست؟

همان‌طور که روش‌های مختلف حذف میلیا را بیان کردیم که هرکدام مزایای خود را داشتند. استفاده از بعضی از داروهای تجویز شده توسط دکتر پوست و مو نیز می‌تواند راه درمان میلیا باشد. برای این که سلامت پوست خود را حفظ کنید، باید مصرف مکمل‌هایی که حاوی بعضی از ویتامین‌ها هستند را شروع کنید. البته قبل از مصرف این مکمل‌ها حتما باید با متخصص پوست خود مشورت کنید. مکمل‌های مصرفی عبارت‌اند از:

  • مکمل‌هایی حاوی نیاسین یا ویتامین B3
  • آنتی‌بیوتیکی‌هایی به نام مینوسایکلین، بیوتین یا ویتامین H

مصرف این مکمل‌ها به درمان این کیست‌های سفید برجسته کمک می‌کند. اما مقدار مصرفی آن را متخصص پوست تجویز می‌کند.

مصرف Q10 در درمان میلیا

در بدن هر فردی به طور طبیعی سطح کوآنزیم 10 یا Q10  افزایش پیدا می‌کند، حتی اگر از مکمل‌ها استفاده نکند. چرا که در مواد غذایی مانند ماهی و گوشت یافت می‌شود. این ویتامین طبق تحقیقات انجام شده به بهبود سلامت پوست افراد، حفظ سلامتی سیستم‌ها و عملکردهای بدن هم کمک می‌کند.

این فرایند به‌صورت یک امولسیفایر عمل کرده، چربی‌ها را از بدن دور کرده و موجب رفع چربی اضافی در بدن افراد می‌شود. منافذ بسته شده پوست را باز کرده و سلول‌های مرده را از بین برده و میلیا را درمان می‌کند. دکتر پوست و زیبایی برای میلیا روش مصرف آن را برای فرد تشخیص می‌دهد.

چقدر درمان خانگی میلیا موثر است؟

در درمان میلیا علاوه بر روش‌های درمانی ذکر شده، می‌توان از روش‌های خانگی نیز برای رفع میلیا بهره برد. این روش‌های خانگی عبارت‌اند از:

  • ماسک گلاب و عسل – از ترکیب این دو ماده ماسکی تهیه کنید و روی میلیا بمالید تا به پاک‌سازی این عارضه و کاهش التهاب هم کمک کنید.
  • ماسک تخم‌مرغ - تخم‌مرغ حاوی رتینول است که به پاک‌سازی پوست کمک می‌کند. سفیده تخم‌مرغ را همراه روغن بادام، ماست و عسل ترکیب کرده و خمیر تهیه شده را روی میلیا بمالید.
  • لایه‌برداری توسط لیف حمام – میلیا از زیادی کراتین به وجود می‌آید. فرد می‌تواند بدون فشار با حوله یا لیف گرم روی میلیا بکشد و لایه‌برداری کند. سلول‌های مرده را از بین برده و کراتین حبس شده زیر پوست به سطح پوست بیاید و بعد آن‌ها را تخلیه کند.

اما درمان های خانگی برای درمان میلیا اصلا موثر نیستند و لازم است حتما با دکتر پوست و مو مشورت کنید و درمان پزشکی مناسب را انتخاب کنید.

کلام آخر

افراد در هر سنی دچار بیماری می‌شوند و این بیماری پوستی هم شامل همه افراد می‌شود؛ زیرا علت خاصی ندارد. اگر می‌خواهید برای درمان میلیا به یک متخصص پوست ماهر مراجعه کنید حتما با سایت دکتر تو مراجعه کنید و لیست تمامی دکترهای متخصص در زمینه‌های مختلف پزشکی را ببینید. می‌توان از این سایت دکتر تو با گرفتن ویزیت مشاوره آنلاین و وقت حضوری هم دریافت کرده و ساعات کار پزشکان را هم بدانید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها