کاستیک سودا یا سود پرک چیست؟

کاستیک سودا (Caustic Soda) که با نام های دیگری همچون سود سوزآور و سود پرک، سدیم هیدروکسید و کاستیک سودا نیز شناخته شده است، از ترکیب های یونی با خاصیت قلیایی بالا می باشد.
کاستیک سودا (Caustic Soda) که با نام های دیگری همچون سود سوزآور و سود پرک، سدیم هیدروکسید و کاستیک سودا نیز شناخته شده است، از ترکیب های یونی با خاصیت قلیایی بالا می باشد.
کد خبر: ۱۳۹۴۴۳۵

این ماده معدنی دارای فرمول NaoH بوده و به دلیل ویژگی های شیمیایی منحصر به فرد و قدرت جذب بسیار بالای نم و رطوبت و از همه مهم تر دی اکسید کربن، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به معرفی کامل کاستیک سودا، ویژگی های آن، کاربرد و همچنین قیمت و نحوه خرید سود کاستیک پرک می پردازیم.

کاستیک سودا (Caustic Soda) که با نام های دیگری همچون سود سوزآور و سود پرک، سدیم هیدروکسید و کاستیک سودا نیز شناخته شده است، از ترکیب های یونی با خاصیت قلیایی بالا می باشد. این ماده معدنی دارای فرمول NaoH بوده و به دلیل ویژگی های شیمیایی منحصر به فرد و قدرت جذب بسیار بالای نم و رطوبت و از همه مهم تر دی اکسید کربن، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به معرفی کامل کاستیک سودا، ویژگی های آن، کاربرد و همچنین قیمت و نحوه خرید سود کاستیک پرک می پردازیم.

کاستیک سودا یک ترکیب یونی جامد سفید رنگ است که از کاتیون های سدیم Na+ و آنیون های هیدروکسید OH- تشکیل شده است. هیدروکسید سدیم یک پایه  قلیایی بسیار سوزاننده است که پروتئین ها را در دمای معمولی محیط تجزیه می کند و باعث سوختگی شدید شیمیایی شود.

سود پرک در آب بسیار محلول است و به راحتی رطوبت و دی اکسید کربن هوا را جذب می کند. مجموعه ای از هیدرات های NaOH•nH2O را تشکیل می دهد. هیدروکسید سدیم مونوهیدرات (NaOH•H2O) از محلول های آب بین 12.3 تا 61.8 درجه سانتی گراد متبلور می شود. هیدروکسید سدیم در بسیاری از صنایع در ساخت خمیر و کاغذ، منسوجات، آب آشامیدنی، صابون ها و مواد شوینده و به عنوان پاک کننده فاضلاب استفاده می شود.

ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سود پرک

از مهم ترین ویژگی های کاستیک سودا می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. سود پرک دارای خاصیت قلیایی بالایی بوده و به همین دلیل به عنوان تنظیم کننده ph می توان از آن استفاده نمود.
  2. این ترکیبات در تماس با پوست منجر به سوختگی شده و در تماس با چشم منجر به کوری می گردند. در صورت تماس پوست با این مواد لازم است حداقل ده تا 20 دقیقه پوست شستشو داده شود.
  3. کاستیک سودا به صورت پرک دارای دمای ذوب 1390 درجه سانتیگراد می باشد و چگالی آن 2.13 گرم بر سانتی متر مکعب است.
  4. رنگ این مواد در حالت جامد سفید می باشد.
  5. سود پرک قدرت جذب رطوبت و دی اکسید کربن بسیار بالایی دارد و به همین دلیل در بسته بندی های کاملا مقاوم باید قرار گیرد.
  6. سود پرک بدون بو بوده و با ورود به آب منجر به افزایش دمای آن میشود.

سود پرکروش تهیه کاستیک سودا یا سود سوزآور

با توجه به کاربرد بسیار زیاد این مواد قلیایی، روش های مختلفی برای تولید آن وجود دارد که از رایج ترین آنها می توان به دو مورد زیر اشاره نمود:

  • تهیه سود پرک با الکترولیز: رایج ترین روش که در صنعت نیز برای تولید کاستیک سودا از آن استفاده میشود، الکترولیز سدیم کلرید می باشد.
  • تولید سود سوزآور با سودا و سدیم کربنات: در اثر ترکیب سودا و سدیم کربنات رابطه زیر رخ داده و خروجی آن سود پرک خواهد بود:

Ca(OH)۲ + Na۲CO۳ → CaCO۳ + ۲ NaOH

کاربرد کاستیک سودا یا سود سوز آور در تصفیه آب

سدیم هیدروکسید (Sodium hydroxide) یکی از کاربردی ترین ترکیبات یونی می باشد که در صنایع مختلف از جمله تصفیه آب و همچنین کارخانجات تولید مواد شوینده و صابون مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیبات به صورت مایع و جامد و ورق های پرک شده در بازار موجود بوده و رنگ آنها سفید می باشد. همان طور که از نام این مواد مشخص است، خاصیت قلیایی بسیار بالایی داشته و منجر به سوختگی شیمیایی در پوست میشود. سود پرک به نام های دیگری از قبیل کاستیک سودا، سود سوزآور و سدیم هیدروکسید شناخته شده بوده و قدرت انحلال بسیار بالایی در آب دارد.

این مواد در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند که از جمله آنها می توان به کاغذ سازی، تولید کارتن و کاغذ، صنایع نفت و پالایشگاه ها، صنایع غذایی، الکل سازی، صنایع تولید آلومینیوم، شیشه و تصفیه آب اشاره نمود.

یکی از کاربردهای بسیار مهم این سود پرک یا سود سوزآور در تصفیه آب می باشد که از خاصیت تنظیم ph این ترکیبات برای کاهش خاصیت خورندگی آب استفاده میشود. یکی از مهم ترین مراحل در تصفیه آب، کلر زنی می باشد که برای گند زدایی و از بین بردن باکتری ها و عوامل بیماری زا از آن استفاده میشود. پس از مرحله کلر زنی،ph  آب دچار تغییر شده و خاصیت قلیایی آن افزایش پیدا نموده و باعث میشود تا لوله ها و تاسیسات دچار خوردگی شوند. به همین دلیل از کاستیک سودا یا سود پرک برای تنظیم ph آب در این گام استفاده میشود.

  • سود سوز آور در تصفیه آب

یکی از نکات بسیار مهم در استفاده از سود سوز آور در تصفیه آب های آشامیدنی، اندازه گیری مقدار کاستیک سودا پس از مرحله تصفیه و قبل از مصرف آن می باشد. افزایش بیش از حد این مواد (سود پرک، سود سوزآور و ...) در آب منجر به بروز بیماری های متعددی در انسان شده و به پوست نیز آسیب های جدی وارد می کند.

با توجه به اینکه سود پرک قدرت خورندگی بسیار بالایی دارد، به همین دلیل باید توسط پمپ های مخصوص به درون چاه آب یا حوضچه های تصفیه تزریق شود و از تماس دست و چشم با آنها باید جلوگیری شود.

  • کاربرد سود پرک در صنایع نساجی

به دلیل خاصیت قلیایی بسیار قوی سود پرک و قدرت چربی گیری بالا در نساجی مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد سود پرک در نساجی بیشتر برای بهبود رنگرزی و همچنین تولید الیاف می باشد. چربی موجود در روند رنگرزی منجر به کاهش کیفیت و شفافیت آن میشود و به همین دلیل با مواد مختلفی از جمله هیدروکسید سدیم باید حذف شوند. همچنین لازم به ذکر است، از این مواد در فلس زدایی از پشم گوسفند و تولید الیاف باکیفیت نیز استفاده میشود.

  • کاربرد سود پرک در چربی گیری

سود سوزآور یا همان سود پرک از قوی ترین مواد قلیایی می باشد که قدرت بالایی در حذف چربی ها دارد. سود پرک پس از تماس با نم و رطوبت به NA و OH تبدیل شده و گرمای زیادی تولید می کند. این گرما منجر به ذوب شدن چربی میشود. به همین دلیل از این مواد در صنایع مختلف استفاده میشود. استفاده سود پرک در چربی گیری دستگاه ها در صنایع مواد غذایی و کشتارگاه ها و صنایع لبنی زیاد بوده و نه تنها سرعت کار را افزایش می دهد، بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه می باشند.

  • کاربرد سود پرک در صنایع کاغذ سازی

خاصیت چربی زدایی سود سوز آور تاثیر زیادی بر حذف ناخالصی ها در خمیر کاغذ دارد و منجر به تولید محصولات باکیفیتی خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است، این مواد منجر به حذف ناخالصی ها شده و در نهایت کاغذ سفید و مرغوب تولید خواهد شد.

  • کاربرد سود پرک در صنایع مواد غذایی

از دیگر موارد کاربرد کاستیک سودا می توان به بهبود کیفیت مواد غذایی و آبمیوه اشاره نمود. این مواد به دلیل قدرت چربی گیری بسیار بالایی که دارند، ناخالصی ها را در روند تولید هر یک از مواد غذایی حذف نموده و منجر به بهود طعم و رنگ و عطر خواهند شد. علاوه براین، در روند تولید آبمیوه ها نیز PH به خوبی با آن ها تنظیم شده و از اسیدی شدن آنها جلوگیری می کند. از دیگر موارد کاربرد سود پرک در صنایع غذایی می توان به شیرین سازی زیتون، حذف قارچ و کپک، شستشوی دستگاه ها و تجهیزات و جداسازی پوست میوه و سیب زمینی و غیره در کنسروسازی و تولید چیپس اشاره کرد

قیمت کاستیک سودا (سود پرک – سود سوز آور)

همان طور که پیش تر گفتیم، سود پرک، سود سوزآور و ... به صورت جامد و مایع در بسته بندی های مختلف در بازار موجود می باشند و درجه خلوص آنها نیز با هم متفاوت است. قیمت خرید کاستیک سودا با توجه به درجه خلوص، سود جامد پرک یا سود مایع بودن و ... تعیین میشود. برای استعلام قیمت سود سوز آور یا سود پرک می توانید با کارشناسان گروه صنعتی هفت تماس بگیرید.

خرید سود پرک

خرید سود پرک

کاستیک سودا علاوه بر کاربرد فوق العاده آن در حوزه تصفیه آب و سایر صنایع، به عنوان چربی گیر بسیار قوی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به کاربردهای متنوع سود پرک، شرکت پرک بندر امام امکان خرید کاستیک سودا (سود پرک – سود سوز آور) را با درجه خلوص بالا به صورت مایع و جامد فراهم نموده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویژگی های این مواد می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تولید کننده سود پرک

تعرفه گمرکی تعرفه گمرکی سود سوزآور یا هیدروکسید سدیم 28151100 می باشد. قبل از خرید و استفاده از سود جامد پرک، نکات ایمنی این ماده را مطالعه نمایید زیرا کاستیک سودا، توانایی حل کردن بافت های زنده بدن و به ویژه خاصیت خورندگی بافت های پروتئینی را دارند. در صورت تماس چشمی با سود پرک، موجب کوری دائمی می شود. هنگام کار با این مواد از دستکش مناسب و لباس محافظ استفاده کنید. جهت تامین و یا صادرات و وادرات هیدروکسید سدیم یا سود سوزآور و خرید سود کاستیک پرک، با ما در شرکت پرک بندر امام تماس بگیرید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها