به گزارش جام جم آنلاین، حتما این تجربه را داشتهاید که پس از خوردن غذا خواب آلود میشوید و یا تمایل دارید یک لیوان چای بنوشید اما، قطعا اگر بدانید این اقدامات میتواند آثار بدی بر سبک زندگی شما داشته باشد، آنها را کنار خواهید گذاشت.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در اینجا هفت عادت اشتباهی که بعد از غذا خوردن باید از آنها اجتناب کنید، معرفی شده است:
ورزش: بلافاصله بعد از صرف غذا ورزش نکنید و حداقل دو ساعت آن را به تاخیر بیندازید. انجام تمرینات ورزشی با معده پر، باعث سکسکه و تهوع، صدمات و گرفتگی عضلات میشود. اگر نیاز به تحرک بعد از صرف غذا دارید، پیاده روی آرام میتواند بهترین گزینه برای بهبود هضم غذا باشد.
سیگار کشیدن: توتون و تنباکو مختل کننده هضم غذا بعد از وعدههای غذایی هستند. تنباکو میتواند جذب ویتامینها و مواد معدنی مهم را مسدود کند. ویتامینهایی مانند ویتامین ث و D و کلسیم بعد از سیگار کشیدن دیگر جذب نخواهند شد.
خوابیدن: رفتن به خواب بلافاصله بعد از غذا خوردن، خطرناک است و علاوه بر خطر اضافه وزن، منجر به افزایش سوزش سر دل و افزایش خطر مرگ ناشی از سکته مغزی میشود. حداقل تا دو ساعت بعد از صرف غذا، خوابیدن یا دراز کشیدن را فراموش کنید.
دوش گرفتن: حمام کردن باعث افزایش جریان خون در دستها، پاها و سطح بدن و کاهش جریان خون در اطراف معده میشود، در نتیجه باعث اختلال در هضم غذا میشود. حداقل ۳۰ دقیقه بعد از صرف غذا صبر کنید و بعد دوش بگیرید یا شنا کنید.
نوشیدن چای: بخصوص اگر از کم خونی رنج میبرید، نوشیدن چای را بلافاصله بعد از غذا کنار بگذارید. نوشیدن چای باعث کاهش جذب آهن غذا میشود. اگر کمبود آهن دارید یا باردار هستید، حداقل یک ساعت بعد از مصرف غذا چای بنوشید.
میوه خوردن: خوردن یک تکه میوه پس از غذا، بهترین ایده نیست. میوه نیاز به آنزیمهای مختلف برای هضم دارد و بهترین زمان برای مصرف آن زمانی است که معده شما به طور کامل پر نشده است. خوردن میوه بلافاصله بعد از غذا باعث میشود که هوا داخل معده جمع شده و نفخ شدید ایجاد شود، بنابراین حداقل یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا میوه بخورید.
جویدن آدامس: محبوبیت آدامس برای تمیز کردن دندانها و ایجاد خنکی در دهان پس از صرف غذا در بین بیشتر مردم رایج است. این کار حجم زیادی هوا را وارد معده میکند که با ایجاد نفخ و گازهای گوارشی همراه خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت