به گزارش جام جم آنلاین، صبح سهشنبه ۱۳ دی ماه «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت قومی کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پی تهدید قبلیاش به همراه تعدادی از شهرکنشینان صهیونیست تحت تدابیر شدید امنیتی به صورت غیرقانونی وارد محوطه مسجد الاقصی شد.
اقدامی که واکنش جهان اسلام و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را نیز به همراه داشت. این اقدام به شدت از سوی سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران محکوم و علاوه بر این حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با همتایان کویتی و پاکستانی و همچنین دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در این خصوص به رایزنی پرداخت.
هشدار به ماجراجوییها و اقدامات تحریک آمیز کابینه جدید رژیم صهیونیستی
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سهشنبه شب ۱۳ دی ماه به این هتک حرمت واکنش نشان داد و اعلام کرد: بیتالمقدس یکپارچه، پایتخت همیشگی و ابدی کشور فلسطین است و هرگونه هتک حرمت اماکن مقدسه فلسطین از جمله مسجدالاقصی، مصداق نقض مقررات بینالمللی و توهین به ارزشها و مقدسات مسلمانان جهان بوده و با واکنش ملتهای مسلمان مواجه خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تجلیل از مقاومت مردم فلسطین، نسبت به ماجراجوییها و اقدامات تحریک آمیز کابینه جدید رژیم غاصب صهیونیستی هشدار داد و با تأکید بر آرمان آزادی فلسطین و قدس شریف به عنوان اولویت اول جهان اسلام، گفت: وظیفه همه آزادگان جهان به ویژه ملتها و دولتهای اسلامی است تا نسبت به دفاع همهجانبه از بیت المقدس و مقابله با اقدامات تجاوزکارانه رژیم اشغالگر صهیونیستی، به صورت متحد عمل کنند.
درخواست از مراجع و سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل برای عمل به وظیفه قانونی خود در ممانعت از تجاوزات و اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و مقدسات مسلمانان از جمله مواری بود که کنعانی به آن اشاره کرد.
علاوه بر این حسین امیرعبداللهیان نیز درباره این اقدام هتاکانه وزیر صهیونیست در تماسهای تلفنی با وزرای خارجه کویت و پاکستان و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی با «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی ضمن تقدیر از مواضع دبیرکل در محکومیت فوری اقدام صهیونیستها در تعرض و هتک حرمت به مسجدالاقصی، تأکید کرد: تبعات این اقدام برای رژیم جعلی اسرائیل سنگین خواهد بود.
وی همچنین پیشنهاد ایجاد یک سازوکار قانونی و بینالمللی موثر برای توقف اقدامات توهین آمیز علیه مرجعیت دینی و اماکن مقدس را مطرح کرد.
امیرعبداللهیان همچنین درباره اقدام موهن نشریه فرانسوی شارلی ابدو در توهین به مرجعیت دینی با ابراهیم طه گفتوگو کرد.
حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز در این گفتوگوی تلفنی، ضمن محکوم کردن اقدام اخیر صهیونیستها در هتک حرمت مسجد الاقصی، ورود وزیر امنیت عمومی رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی را بسیار نگران کننده خواند و تأکید کرد: این اقدام موجب جریحه دار شدن احساسات امت اسلامی شده است.
وی اینگونه اقدامات تحریک آمیز صهیونیستها را برهم زننده صلح و ثبات در منطقه خواند و افزود: در جایگاه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در حال رایزنی با اطراف مختلف برای فشار به رژیم صهیونیستی برای توقف چنین اقداماتی است.
امیرعبداللهیان همچنین با «شیخ سالم عبدالله الجابر الصباح» همتای کویتی نیز در این باره تلفنی گفتوگو کرد و خواستار هماهنگی و اقدام مشترک کشورهای اسلامی در جهت حفظ وضعیت تاریخی و قانونی مسجدالاقصی شد و بر تشکیل سازوکار قانونی برای توقف توهین به مقدسات اسلامی تأکید کرد. وزیر امور خارجه کویت نیز از پیشنهاد و ابتکار جمهوری اسلامی ایران در خصوص اقدام هماهنگ سازمان همکاری اسلامی برای توقف اقدامات توهین آمیز رژیم صهیونیستی که صلح و ثبات در منطقه را به خطر میاندازد، استقبال کرد.
اقدام موهن نشریه فرانسوی نیز از دیگر موارد مورد گفتوگوی وزرای خارجه ایران و کویت بود.
هتک حرمت مسجد الاقصی همچنین از جمله موضوعات مورد گفتوگوی امیرعبداللهیان و «بلاول بوتو زرداری» همتای پاکستانی بود.
امیرعبداللهیان تحرکات لابی رژیم صهیونیستی در گسترش اسلام هراسی و نیز اقدام جدید این رژیم جعلی در هتک حرمت مسجد الاقصی را به شدت مورد انتقاد قرار داد و ضمن اشاره به مسؤولیت دولت فرانسه گفت: لابی صهیونیستی در ورای اقدام نشریه فرانسوی در توهین به مقدسات و مرجعیت دینی قرار دارد، هر چند چیزی از مسؤولیت دولت فرانسه نیز در این خصوص کاسته نمیشود.
وزیر امور خارجه پاکستان هم ضمن ابراز نگرانی از تداوم رویکردهای تهاجمی رژیم صهیونیستی، به خصوص اقدامات این رژیم در هتک حرمت مسجد الاقصی را محکوم کرد و افزود: سکوت کشورها در برابر بی عدالتی در فلسطین باید پایان یابد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز روز جمعه ۱۶ دی ماه در گزارشی توئیتری به رایزنی و تبادل نظر تلفنی با وزرای خارجه پاکستان، کویت و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در پی هتک حرمت وزیر صهیونیست به مسجدالاقصی و اهانت نشریه فرانسوی به مرجعیت دینی اشاره کرد و در این باره نوشت: با وزرای خارجه پاکستان، کویت و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی رایزنی تلفنی داشتم. پیگیری مناسبات دو و چندجانبه در دستورکار بود. بر محکومیت هتک حرمت صهیونیستی مسجدالاقصی و توهین نشریه فرانسوی به مرجعیت دینی تأکید کردیم. ضرورت اقدام موثر OIC (سازمان همکاری اسلامی)، جوامع و دول مسلمان مورد تاکید همه ماست.
پس از این اقدام اهانت آمیز وزیر صهیونیست، نشست فوقالعاده شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست فلسطین و اردن و با همراهی امارات عربی متحده و نماینده کشورهای عربی در شورای امنیت و همچنین چین بامداد پنجشنبه ۱۵ دی ماه برگزار شد.
دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد در این باره گفت: «ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل در تاریخ سوم ماه جاری به برخی از اماکن مقدس قدس رفته بود که این بازدید کوتاه از سال ۲۰۱۷ تاکنون اولین ورود یک وزیر اسرائیلی به این مکان به شمار میآید. بهرغم آنکه این بازدید به خشونت بیشتری منجر نشد، اما به آن به عنوان یک اقدام تحریکآمیز بهویژه باتوجه به فراخوان پیشین وزیر بن گویر برای تغییر وضعیت موجود نگریسته میشود.»
«باربارا وود وارد» نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد نیز در این جلسه با بیان اینکه «بازدید وزیر اسرائیل میتواند باعث افزایش تنش شود،» خواستار حفظ وضعیت موجود در قدس اشغالی شد و همچنین خودداری از هرگونه اقدام یکجانبه در این شهر شد.
«نیکلاس دی ریویر» نماینده فرانسه در سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی از اقدام ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، گفت: «باید هر آنچه در توان داریم برای جلوگیری از افزایش تنش انجام دهیم؛ تنشی که در حقیقت میتواند تبعات خطرناکی به دنبال داشته باشد.»
علاوه بر این، در پی تلاش نماینده رژیم صهیونیستی در نشست شورای امنیت به منظور انحراف موضوع جلسه از رسیدگی به بحرانی که این رژیم در هتک حرمت مسجدالاقصی ایجاد کرده و درخواست از شورای امنیت برای بررسی اتهاماتی که او متوجه ایران میداند، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک با ارسال نامهای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به نشست اضطراری شورا در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله مسئله فلسطین اتهامات بی اساس رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد.
امیرسعید ایروانی نماینده ایران در ادامه با اشاره به وقایع اخیر در هتک حرمت مسجد الاقصی عنوان کرد: مایه تاسف است که اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض جدی حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بینالمللی در اراضی اشغالی فلسطین، از جمله اقدامات توهین آمیز سیستماتیک و آشکار و هتک حرمت اماکن مقدس و شریف از سوی جامعه جهانی عواقبی در پی ندارد.
وی با اشاره به حساسیت مسلمانان جهان نسبت به هرگونه هتک حرمت اماکن مقدسشان افزود: اگر جامعه بینالمللی، به ویژه شورای امنیت، در قبال تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی سکوت کند، این رژیم جرأت پیدا میکند تا به جنایات و تجاوزات بیشتر ادامه دهد. از شورای امنیت میخواهیم که نقضها و جنایات مداوم رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کند و همچنین این رژیم بیقانون را وادار کند که به شدت به قوانین بینالمللی از جمله قطعنامههای مربوطه سازمان ملل متحد پایبند باشد.
به گزارش فارس، این اقدام اهانت آمیز واکنش گروههای فلسطینی را نیز به همراه داشت و آنها خواستار توقف همکاریهای امنیتی تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی شدند.جنبش حماس هم در بیانیهای این اقدام را جنایتکارانه خواند و تأکید کرد که نبرد ما با دشمن صهیونیستی و کابینه افراطی آن تا نابودی اشغالگران و آزادسازی سرزمین ادامه دارد.
وزارت امور خارجه اردن نیز در پی این اقدام اهانت آمیز سفیر رژیم صهیونیستی را احضار و نسبت به این موضوع اعتراض کرد. وزارت خارجه دولت موقت طالبان نیز هتک حرمت مسجدالاقصی را محکوم کرد. وزارت خارجه دولت نجات ملی یمن هم در بیانیهای تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مسجدالاقصی را محکوم کرد. سخنگوی وزارت خارجه آلمان هم تعرض وزیر امنیت داخلی جدید رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی را تحریکآمیز خواند.
علاوه بر این، سید حسن نصرالله نیز در سالروز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی در اظهاراتی به این موضوع اشاره کرد و گفت: «کابینه جدید صهیونیستها که مجانین در آن حضور دارند، پایان این رژیم را با اشتباهات و حماقتها سرعت میبخشد. تعرض به مسجدالاقصی و مقدسات اسلامی و مقدسات مسیحیان در فلسطین و بیت المقدس نه تنها وضعیت فلسطین را به انفجار نزدیک میکند، بلکه تمام منطقه را منفجر خواهد کرد. ما با هیچ گونه تغییر در قواعد درگیری یا هر گونه خدشه به وضعیت موجود در محافظت از لبنان مماشات نخواهیم کرد.در حقیقتها نگاهها به این کابینه جدید صهیونیستها و به فلسطین، قدس، کرانه باختری و مسجد الاقصی دوخته شده است.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود