به گزارش جام جم آنلاین، زهره عبادتی در یک برنامه تلویزیونی درباره علت آلودگی هوا اظهار کرد: طی دوسال اخیر خاورمیانه و ایران با مشکل کمبارشی مواجه بوده است. به همین دلیل از اواخر فروردینماه تا اواسط مردادماه کشور درگیر پدیده گرد و غبار شده بود. این پدیده موجب افزایش آلاینده pm۱۰ (ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون) در تهران شد و بهطور بی سابقهای در ۱۰ سال اخیر کیفیت هوای تهران در شرایط خطرناک و بسیارناسالم قرار گرفت.
وی ادامه داد: منشا این گرد و غبارها کشورهای همسایه غربی بود که با وزش باد این گرد و غبار وارد کشور شد و مرکز کشور از جمله تهران را درگیر کرد. بخشی از این گرد و غبارها هم مربوط به برخی استانهای همجواربود چراکه برخی تالابهای آنها خشک شده و در آنها کانونهای گرد و غبار شکل گرفته بود. این وضعیت باعث شد که کیفیت هوا دو روز در شرایط بسیار ناسالم و دو روز در شرایط خطرناک قرار گیرد.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه در تابستان حدود ۱۰ روز ناسالم برای گروههای حساس داشتیم، اظهار کرد: طبق گزارشهای هواشناسی امسال نسبت به سال گذشته بارشها حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است. این وضعیت موجب شد که تهران از ابتدای آذرماه وارونگی دما را تجربه کند.
عبادتی در پایان تصریح کرد: طی آذرماه حدود ۱۴ روز وارونگی دمای مداوم و طی دی ماه ۱۲ روز وارونگی دما مداوم داشتیم. شاخص کیفیت هوا حتی امروز نیز متاثر از آلودگی هوای دیروز افزایشی بود. علیرغم پیشبینیهای سازمان هواشناسی مبنی براینکه طی آذرماه و دیماه هوای بسیار ناسالم را تجربه خواهیم کرد، با نظارتهای انجام شده و تصمیمهای کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران تا حدی توانستیم میزان آلودگی هو را کنترل کنیم، بهگونهای که شاخص کمتراز ۲۰۰ باقی ماند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت