به گزارش خبرنگارجام جم آنلاین یزد ،آیین اختتامیه مرحله منطقهای دومین جشنواره قصهگویی نهاد کتابخانههای عمومی کشور با عنوان «نهال امید» با حضور محسن رفیعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی یزد؛ جمال قهرمانی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ سعید زارع، مدیر اسناد و کتابخانه ملی استان یزد و جمعی از اعضای کتابخانه، قصهگویان استانی، کتابداران و اهالی فرهنگ و هنر در کتابخانه دکتر جوادی یزد برگزار شد. که 6 قصهگوی برتر مرحله منطقه جشنواره نهال امید معرفی شدند و به مرحله کشوری راه یافتند.
قصهگویی یکی از ابزارهای تربیتی در بخش کودک
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد در این آیین با تأکید بر اینکه جشنواره قصهگویی نهال امید یکی از برنامههای فرهنگی و اثربخش نهاد کتابخانههای عمومی است که میتواند به تقویت باورهای دینی و ملی ما در قالب قصه کمک کند، تصریح کرد: دور پیشین این جشنواره که دو سال پیش برگزار شد، سبب شد قصهگویی به عنوان یکی از ابزارهای تربیتی در بخش کودک کتابخانهها موردتوجه قرار گیرد و تعداد زیادی از همکاران کتابدار نسبت به این فعالیت مؤثر فرهنگی اقبال نشان دهند.
محسن رفیعی افزود: در مرحله منطقهای جشنواره که استان یزد میزبان آن بود، در مجموع 22 قصه از سه استان یزد، اصفهان و مرکزی اجرا شد که در نهایت با نظر هیأت داوران، 6 شرکتکننده در دو بخش قصهگویان کتابدار و قصهگویان بخش آزاد از این منطقه به مرحله کشوری راه یافتند.
در بخش دیگری از آیین پایانی مرحله منطقه جشنواره قصهگویی نهال امید، سیدحسین پیغمبری، از داوران بخش منطقهای جشنواره، بیانیه پایانی هیأت داوران این مرحله را قرائت کرد.
وی در سخنانی با تأکید بر کیفی بودن محتوای قصهها و فرم اجرا، تصریح کرد: داستان خوب و اجرای مسلط قصهگوها، کار را برای داوری سخت کرده بود و در نهایت، برخی جزئیات سبب انتخاب برترینها شد.
پیغمبری افزود: به کارگیری درست ابزار و همچنین طراحی خوب صحنه و لباس از نکات مثبت این مرحله بود.
وی خاطرنشانساخت: در حوزه قصهگویی ابزاری که روی صحنه میآید باید در خدمت قصه باشد و به روایت درست آن کمک کند البته استفاده از ابزار تا جایی جایز است که از حوزه قصهگویی دور نشده و به حوزه نمایش وارد نشویم.
استفاده مناسب از گویشهای محلی در قصهگویی
این داور جشنواره بر استفاده مناسب از گویشهای محلی در قصهگویی تأکید کرد و گفت: استفاده از گویشها و لغات محلی هرچند قصه را جذاب میکند اما آن را محدود به مخاطب محلی میکند و باید فکری برای مخاطبان دیگر نیز بشود تا این دسته از مخاطبان نیز در فهم محتوای قصه دچار مشکل نشوند.
وی روایتهای متعدد در دل یک قصه را از آفات برخی اجراهای این مرحله دانست و بیان داشت: یکی از مشکلات این است که قصههای فرعی متعددی را در دل قصه اصلی روایت کنیم که این امر سبب میشود مخاطب، خط اصلی داستان را گم می کند تعدّد شخصیت در یک قصه هم میتواند خط اصلی داستانی را برای مخاطب گم کند.
پیغمبری توجه به قصههای کهن در روایتهای امروزی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی است که باید به آن توجه کرد، توجه و پرداختن به قصههای کهن است و لازم است قصهگویان ما این داستانها را بروز و امروزی کرده و برای مخاطب کودک خود تعریف کنند، به این ترتیب هم نسخه جدیدی از قصههای قدیمی در دسترس مخاطب قرار میگیرد و هم قصههای قدیمی و داستانهای کهن به دست فراموشی سپرده نمیشوند.
در بخش پایانی مرحله منطقهای دومین دوسالانه قصهگویی نهال امید، شش قصهگوی برتر این مرحله با رأی هیأت داوران انتخاب شدند و از آنان تجلیل شد.
در بخش قصهگویان کتابدار، الهه آزادی با قصه «بیبی نازنین و پیراهن گلگلی» از استان یزد، بهنوش اخلاصی با قصه «قیچیای که دنبال کار میگشت» از استان اصفهان و فاطمهسادات موسوی با قصه «پسری که اسم نداشت» از استان یزد به عنوان قصهگویان برتر این بخش انتخاب شدند.
هدی احمدی با قصه «سبدی از رنگها» از اصفهان، وحیده کریمی با قصه «کلاف گلی» از مرکزی و مژگان بهزادپور با قصه «سنگهای جادویی» از استان یزد نیز به عنوان قصهگویان برگزیده بخش آزاد جشنواره به مرحله کشوری راه یافتند.
گفتنی است، دومین دوسالانه قصهگویی «نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» در حال برگزاری است و موضوعاتی چون «مسائل روز جامعه»، «موضوعات آزاد»، «سبک زندگی ایرانی اسلامی»، «شعار سال؛ تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» (موضوع ویژه) به عنوان موضوعات محوری در بیان قصهها در نظر گرفته شده است.
براساس اعلام دبیرخانه جشنواره، مرحله کشوری جشنواره قصهگویی «نهال امید» در دیماه سال جاری برگزار خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم