به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطعنامه پایانی مراسم 13 آبان مبنی بر فراهم نمودن «راهکارهای قانونی بیان انتقادات» از تدوین پیشنویس طرحی برای ساماندهی اجتماعات و راهپیماییها در مرکز پژوهشهای مجلس، در راستای اجرای اصل 27 قانون اساسی خبر داد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر خلاء سازوکار قانونی برای اعتراضها و راهپیماییها در نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام مردمسالار احساس میشود، تصریح کرد: این در حالیست که مطابق اصل 27 قانون اساسی، تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپیماییها مشروط به آنکه بدون حمل سلاح بوده و مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد است. در صورت برگزاری اجتماعات و راهپیماییها در چارچوب قانونی، اعتراضها در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران تعریف خواهد شد و این نشانهای از بالندگی و توسعهیافتگی نظام مردمسالاری دینی در ایران اسلامی است.
وی ادامه داد: در همین راستا با پیگیری ریاست محترم مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس انقلابی، از چند ماه پیش، پیشنویس طرحی قانونی در دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهشهای مجلس، با انجام مطالعات پشتیبان، مطالعات تطبیقی، مشارکت همه ذینفعان، دستگاههای ذیربط، تشکلهای مدنی، جامعه دانشگاهی و نیز برگزاری جلسات کارشناسی مستمر، تدوین و به کمیسیون امور داخلی مجلس و شوراها تقدیم شده است که در حال حاضر در کمیسیون مذکور در دست بررسی و نهاییسازی است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: در این طرح مبنای برگزاری اجتماعات و راهپیماییها، اطلاعرسانی است و تلاش شده است ضمن تسهیل روند برگزاری اجتماعات قانونی از سوی گروههای مختلف مردمی، زمینه شکلگیری تحرکاتی که با هدف بیثباتسازی و اخلال در نظم عمومی و امنیت ملی سازمان مییابند تضعیف گردد. طبعا در صورت تصویب فوری این طرح از سوی مجلس شورای اسلامی، جمهوری اسلامی ایران از آثار مثبت مرتبط با اجرای اصل 27 قانون اساسی در جهت تقویت کارآمدی نظام بهرهمند خواهد شد و بدین ترتیب زمینه برای سواستفاده از اعتراض ها توسط اغتشاشگران از بین خواهد رفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت