وقتی در ایران موضوع گشت ارشاد به یک بحران امنیتی تبدیل شد، موضوعی که البته مانند صیانت به دلیل عدم اطلاع رسانی بهموقع پلیس مورد انتقاد بسیاری از مردم قرار داشت اما به دلیل کمکاریهای چند ساله مسئولان این زخم تبدیل به یک بحران اجتماعی شده بود، وضعیت درباره ایران تغییر کرد و کار از یک مطالبه داخلی به یک جنگ جهانی رسانه علیه ایران رسید و کارزار دورغ به تمام قد فعال شد. از همان روز اول بدون هیچ استدلال و بررسی اولیه مدعی شدند یک دختر در محل پلیس به قتل رسیده و با سوژه کردن تمام آیتمهای تاثیر گذار از دختر بودن، اهل سنت ، کرد بودن و مسأله حجاب، سازوکار عملیات علیه ایران در اتاقهای فکر غربی تا تحریریههای فارسی زبان ضد ایرانی آغاز شد و در این یک ماه و نیم با میدانداری وسیع تروریسم رسانهای، اعتراض عملا به یک اغتشاش تمام عیار تبدیل شد و شد آنچه همه میدانیم.
اروپاییها بدشانسترین موجودات زمین
اما اتفاقی که حالا در قلب اروپا در جریان است، یک رسوایی واقعی برای مقامات غربی است. شاید بتوانیم اسم آن را سوختگیت بگذاریم؛ اروپاییها حتما بدشانسترین موجودات این کره زمین هستند چون درست وقتی داشتند برای ایران رجز میخوانند به همان بلا مبتلا شدند آن هم در حالی که بیعرضگی، پیوست آن است.
اروپا بدون اینکه تحریم باشد در تامین سوخت، انرژی و اقتصاد به چالش کشیده شده و وقتی مردم هم به این روند اعتراض میکنند با شدیدترین وضعیت سرکوب میشوند. یعنی درحالی که تحریم کنندگان ایران از تامین نیازهای شهروندان خود ناتوان هستند آن هم در شرایطی که خبری از جنگ اقتصادی و هیبریدی علیه این کشورها نیست، برای ایران نسخه میپیچند که در تامین امنیت کشورت چگونه عمل کن.
در امان بودن اروپا از شر تجزیهطلبی و اپوزیسیون
حتما نوع برخورد پلیس اروپا با مردم فرانسه و آلمان را دیدهاید، همان کشورهایی که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آن را به باغ و بقیه را به جنگل وحشی تعبیر کرد. کار در این کشورها از اعتراض گذشته و به خشونت کشیده شده اما یک نکته بسیار مهم در این اختلاف سیاسی وجود دارد که درهیچکدام از این کشورها، تجزیه طلبها فعال نشدهاند. گروهکهای تروریستی سلاح سرد و گرم به تظاهرات نمیآورند، سفارتخانههای کشورهای خارجی در کنار رسانههای اپوزیسیون این کشورها به خط نشدهاند که مردم را برای بالا نگه داشتن آشوبها تحریک کنند، هیچ پلیسی در این کشورها کشته یا سرش بریده نشده و به مقر پلیس برای دسترسی به اسلحه حمله نشده است اما بازهم پلیس اروپا چنان خشونتی علیه معترضان به خرج میدهد که حقیقتا کمنظیر است.
بسیاری از فیلمها و کلیپهایی که این روزها از شرایط حضور و جمعیت مردم در شبکههای اجتماعی میچرخد، حیرت انگیز است و مردم در فرانسه، صربستان، آلمان، ایتالیا، بلژیک، اتریش، اسپانیا و ... بهصورت گسترده علیه دولتهای اروپایی تظاهرات کردند و شعار دادند که سیاستهای اتحادیه اروپا برای ما فقر، گرسنگی و سرما ارمغان آورده است اما مسئولان سیاسی این کشورها ترجیح دادهاند در میانه این بحران نان و انرژی روی جنگ چریکی و شهری علیه ایران تمرکز کنند و رسانههایی که در این یک ماه برای تخریب ایران شب و روز نداشتند، وضعیت فعلی اعتراضات را در اروپا لای زر ورق روایت میکنند و اصطلاحا مشکلات اروپا را فعلا زیر فرش پنهان میکنند تا اعترضات را در این کشورها به نوعی سرکوب کنند.
شخصیت دوم در پلن آمریکا
البته اروپا در تاریخ معاصر خود هیچوقت مستقل نبوده و همیشه ترجیح داده بهعنوان شخصیت دوم در پلن آمریکا، فضای تحریم یا تندگویی علیه ایران را تکرار کند اما آنها اکنون در یک سیکل بیکفایتی و شرایط بحرانی هستند که هرچه را درباره وضعیت ایران پیرامون حقوق بشر گفته بودند بیشتر به یک طنز تبدیل کرده است، چراکه دولتهای اروپایی بهخوبی میدانند بقای آنها معطوف به تامین رفاه شهروندان و شرافتمندانه برای آنها حتی از طریق استعمارگر ، توطئه و سیاه کردن سایر کشورهاست اما مردم کشورهای غربی حالا در اولیهترین موضوعات معترض هستند و کاری به سیاست و ظلم ندارند چون گرسنگی، سرما و آوارگی بیشتر مردم اوکراین در راه است و اروپا حالا قلب بحرانهاست.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد