یک فعال رسانه:

تنها راه چاره‌ در شرایط فعلی، صداقت با مردم است

یک فعال رسانه با بیان اینکه تنها کلید حل موضوع و تنها راهکار مشکلات امروز، صداقت با مردم، تعامل دوسویه با آن‌ها و شنیدن صدای مردم است، گفت: زمانی که رسانه مرجعیت خود را از دست داد، این مرجعیت به‌جایی دور از دسترس ما منتقل می‌شود که الزاماً دلسوزانه با وقایع جامعه ما برخورد نمی‌کند.
کد خبر: ۱۳۸۳۸۸۸

جام جم آنلاین اصفهان ؛ مهدی رحمانیان با بیان اینکه رسانه به‌مثابه آیینه جامعه است، اظهار کرد: این آیینه باید در همه شرایط یعنی چه در شرایط بحرانی و یا آرام، آنچه در جامعه می‌گذرد را به مخاطبان خود شامل مخاطب خاص و عام منتقل کند.

او ادامه داد: این آیینه به‌طور خاص در شرایط بحرانی باید تمیزتر شده و وقایع را با وضوح هرچه بیشتر به مخاطب ارائه کند، کدرشدن آیینه در این موقعیت کمکی به کسی نمی‌کند. در اغلب کشورهای توسعه‌یافته نیز چنین نگاهی به رسانه وجود دارد.

 مهم‌ترین مسئله در شرایط بحران این است که همه ازجمله رسانه و مردم مراقبت کنند که نفت بر آتش بحران نباشند و به خاموشی آتش آن کمک کنند، البته معنا و مفهوم این کار دروغ و کتمان رسانه‌ای‌ نیست، بلکه نشان دادن واقعیت، آن‌گونه که هست و در دست گرفتن روایت اول و اصلی است.

او با اشاره به اهمیت روایت اول، تأکید کرد: برخی از مسئولان تصور می‌کنند با کتمان بخشی از اخبار به آرامش جامعه کمک می‌کنند، درحالی‌که این گزاره مربوط به زمانی بود که ما با دنیای پر رسانه مواجه نبودیم و امروز که هر فرد با تلفن همراه خود یک رسانه است، امکان کتمان و منعکس نکردن واقعیت وجود ندارد. اگر دست رسانه‌های رسمی و معتبر بسته باشد و  امکان انعکاس اخبار را نداشته باشند، به‌طور طبیعی این کار توسط دیگران انجام می‌شود.

 این روزنامه‌نگار ادامه داد: رسانه‌های خارجی طبق خواست و منافع خود به موضوعات بحرانی ورود می‌کنند و با بزرگ‌نمایی و سیاه‌نمایی آن‌ها، اوضاع از وضعیت اولیه بدتر می‌شود؛ در این حالت رسانه‌های رسمی هرچه تلاش کنند موفق به انعکاس حقایق و بازگردانی مرجعیت خبر نمی‌شوند؛ بنابراین این پذیرش باید در مسئولین ایجاد شود که رسانه را جدی بگیرند و آن را تزیینی ندانند با این نگاه است که رسانه در بحران‌ها کمک‌کننده خواهد بود.

رحمانیان به وضعیت رسانه‌ها در کشور ‌اشاره کرد و گفت: رسانه‌ از سایر حوزه‌ها جدا نیست و این آیینه در جامعه ما شرایط چندان خوبی ندارند و مرجعیت خبری خود را ازدست‌داده‌اند، اما همیشه راه برای بازگشت و اصلاح وجود دارد. مهم‌ترین مسئله درک این موضوع توسط مسئولین است که رسانه واجد اهمیت است و زمانی که مرجعیت خود را از دست داد، این مرجعیت به‌جایی دور از دسترس ما منتقل می‌شود، جایی که الزاماً دلسوزانه با وقایع جامعه ما برخورد نمی‌کند و غرض‌های مختلفی از پوشش اخبار دارند.

مدیرمسئول روزنامه شرق تصریح کرد: رسانه‌های غربی با استفاده از فرصت، مرجعیت خبری را پمپاژ خبری و استفاده از تکنیک‌های رسانه‌ای از آن خود می‌کنند، بزرگنمایی و سیاه‌نمایی این رسانه‌ها زمانی که تنها مرجع خبری هستند برای مخاطب عام قابل‌تشخیص نیست. این رسانه‌ها به‌طور خاص در بحران اخیر بر طبل تجزیه کشور کوبیدند و این در حالی است که رسانه‌های رسمی داخل کشور، نهایتاً به بخشی از سیاست‌های مسئولین در چارچوب قوانین انتقاد می‌کنند.

او راهکار حل بحران رسانه‌ای در کشور را صداقت با مردم دانست و تأکید کرد: باید با مرام صادق بود، تنها کلید حل موضوع و تنها راهکار این مشکلات، صداقت با مردم، تعامل دوسویه با آن‌ها و شنیدن صدای مردم است و ما چاره‌ای جز این راه برای حل مشکلات امروز نداریم.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها