درجا زدن نهضت ملی مسکن در مرحله اجرا |نهضت ملی مسکن در بانک حبس شد

اراضی یک و نیم میلیون واحد طرح نهضت ملی مسکن تامین شده اما این روزها به دلیل عدم پرداخت تسیهلات بانکی، ساخت این واحدها به کندی پیش می رود.
کد خبر: ۱۳۸۰۲۴۸

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های دولت سیزدهم برای خانه‌دار شدن مردم است.تفاوت طرح نهضت ملی مسکن با مسکن مهر در این است که در این طرح زمین ۹۹ ساله باید در اختیار تمام مردم قرار بگیرد، در صورتی که در مسکن مهر این تعهد نبود.چه کسانی می‌توانند در نهضت ملی مسکن ثبت نام کنند؟مردان مجرد هم می‌توانند در طرح نهضت ملی مسکن شرکت کنند.وزارت راه و شهرسازی، مبلغ اقساط ماهیانه طرح نهضت ملی مسکن برای اقشار کم‌درآمد در مناطق مختلف کشور را بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا سه میلیون و۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته است.
 
طرح نهضت ملی مسکن یکی از مهمترین برنامه‌های عمرانی دولت به شمار می‌رود که اجرای آن زمینه ساز ایجاد ثبات در بازار مسکن خواهد شد. دولت متعهد شده سالانه ۴ میلیون واحد مسکونی را در قالب طرح جهش تولید مسکن به متقاضیان واگذار کند، اما برای ساخت این واحد‌ها نیاز به پرداخت تسهیلات مسکن است که در این زمینه هنوز بانک‌ها به تعهدات خود عمل نکرده اند.

طبق قانون باید تمامی بانک‌ها ۲۰ درصد از سهمیه پرداخت تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند این در حالی است که بانک‌ها تاکنون در این حوزه همکاری لازم را نداشته و همین امر باعث کند شدن روند ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن می‌شود.

عدم پرداخت تسهیلات بانک‌ها باعث شده که رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی هم در این بخش گله‌مند شود؛ او می‌گوید: از هیچ یک از بانک‌ها در پرداخت تسهیلات راضی نبوده و تاکنون تنها بانک مسکن به تعهدات خود در این بخش عمل کرده است.

وزیر راه و شهرسازی در رابطه با احتمال تشکیل پرونده قضایی برای بانک‌های مستنکف از اجرای ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن در خصوص پرداخت حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی به بخش مسکن، گفت: حتما اگر بانک‌ها تعهدات خودشان را انجام ندهند، طبق قانون اقدام می‌کنیم.

قاسمی در رابطه با عدم همکاری تعدادی از بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات می‌گوید: تعدادی از بانک‌ها همکاری می‌کنند مانند بانک مسکن که به تمام تعهدات خود در این حوزه عمل کرده است، اما قانون برای بانک‌هایی که همکاری نکرده و به تکلیف خودشان عمل نکنند جریمه‌ای برابر۲۰ درصد تعهد انجام نشده، پیش بینی کرده است.

طبق ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مکلفند حداقل بیست ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند، به صورتی که در سال اول اجرای قانون از حداقل سه میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای واحد‌های موضوع این قانون کمتر نباشد و برای سال‌های آینده نیز حداقل منابع تسهیلاتی مذکور با افزایش درصد صدرالذکر مطابق با نرخ تورم سالانه افزایش یابد.

مجلس شورای اسلامی در قانون جهش تولید و تامین مسکن ضمانت اجرایی این ماده قانونی را نیز در تبصره (۵) این ماده پیش بینی کرده که مطابق با آن، سازمان امور مالیاتی کشور موظف بوده در صورت عدم رعایت موضوع این ماده، در قالب بودجه سنواتی، مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده را از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مستنکف، أخذ و به خزانه داری کل کشور واریز کند.
 
درجا زدن نهضت ملی مسکن در مرحله اجرا |نهضت ملی مسکن در بانک حبس شد

این مبلغ ۱۰۰ درصد تخصیص یافته تلقی و به حساب صندوق ملی مسکن واریز می‌شود.

در همین رابطه اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس هم از عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات گله‌مند بوده و اعلام کرده است تا زمانی که بانک‌ها این تسهیلات را به پروژه‌های مسکن تزریق نکنند بازار مسکن به سمت تولید هدایت نخواهد شد.

او گفت: طبق قانون جهش تولید باید بانک‌ها تسهیلات را به پروژه‌های نهضت ملی مسکن تزریق کنند و اگر این تسهیلات اختصاص نیابد روند اجرای پروژه‌های عمرانی کشور کند یا متوقف می‌شود.

عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور هم گفت: پرداخت تسهیلات مسکن یکی از مهم‌ترین بحث‌های اجرای طرح نهضت ملی مسکن به شمار می‌رود برای اجرایی شدن این طرح‌ها باید حتما این تسهیلات تزریق شود تا شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن در کشور باشیم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها حدود ۳.۶ درصد از سهم تسهیلات ابلاغی بانک مرکزی (۳۶۰ هزار میلیارد تومان) پرداخت شده که عمدتاً توسط بانک مسکن بوده است.

این در حالی است که اگر بر اساس قانون جهش تولید مسکن قرار بود ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی بانک‌ها به این بخش تخصیص داده شود با توجه به تسهیلات پرداختی بانک‌ها در سال ۱۴۰۰ که حدود ۳ هزار هزار میلیارد تومان بوده، تسهیلات پرداختی به ساخت مسکن، کمتر از ۲ درصد می‌شود.
 

اهمیت توجه به بافت فرسوده در طرح نهضت ملی مسکن

قاسمی بر ظرفیت بالای بافت‌های فرسوده در تولید مسکن که به طور متوسط از نوسازی هر واحد فرسوده ۳ واحد جدید نیز تولید می‌شود، تاکید کرد.

وزیر راه و شهرسازی به مدیران راه و شهرسازی دستور داد با جدیت بیشتری به این موضوع بپردازند و بسته‌های تشویقی مناسبی برای سازندگان تعریف کنند و به صورت هفتگی ضمن بازدید از محلات هدف و روند نوسازی مسکن را پیگیری کنند و به‌عنوان یک اولویت جدی مدنظر قرار دهند.

عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: چنانچه بسته‌های تشویقی مناسب برای این کار تعریف شود نیاز چندانی به تسهیلات بانکی هم نخواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها