به گزارش جام جم آنلاین، جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه برای نمایندگان آسیا جام ویژهای بود. مسابقات برای اولین بار با حضور ۳۲ تیم برگزار شد و همین مساله کمک کرد تا تعداد تیمهای قاره کهن به عدد چهار برسد البته که نمایش این چهار تیم در مجموع مورد توجه نبود و تنها برد به دست آمده در ۱۲ بازی برگزار شده به وسیله تیم ملی فوتبال ایران حاصل شد.
تیم فوتبال عربستان بعد از نمایش عالی در جام جهانی ۱۹۹۴ که منجر به صعود این تیم شد؛ در این دوره با هدایت کارلوس آلبرتو پریرا وارد رقابتها شد. آنها در گام اول به تیم دانمارک با نتیجه یک بر صفر باختند. دومین مسابقه اما چندان خوب پیش نرفت.
سفید و سبزها به مصاف میزبان رفتند و با چهار گل مغلوب فرانسه شدند. باختی که منجر به برکناری سرمربی برزیلی و جانشینی محمد الخراشی شد. در روز آخر نماینده آسیا میتوانست مقابل آفریقای جنوبی به برتری برسد اما در دقیقه ۹۳ پنالتی بارتلت، مانع از این اتفاق شد. گلهای سامی الجابر و یوسف الثنایان از روی نقطه پنالتی به تساوی ۲ بر ۲ انجامید.
کره جنوبی دیگر تیم آسیایی بود. آنها با هدایت اسطوره خود چا بوم کون روانه مسابقات شدند. جنگجویان تائهگوک، قدیمیترین تیم آسیایی در جام جهانی بودند که پنجمین حضور خود را تجربه میکردند. آنها در بازی اول شروع خوبی داشتند. با یک گل از مکزیک پیش افتادند اما اخراج بازیکن این تیم منجر به شکست سه بر یک شد.
دیدار دوم مقابل هلند تلخ بود و عجیب. کره با پنج گل در جدال با تیم گاس هیدینک در هم کوبیده شد تا آنها هم مثل عربستان سرمربی خود را تغییر دهند.
کیم پیونگ سئوک در مسابقه نهایی مقابل بلژیک هدایت کره را به دست گرفت. مسابقهای که با تساوی یک بر یک تمام شد.
چشمبادامیها بعد از این مسابقات و در جام جهانی ۲۰۰۲ به اولین برد خود در تاریخ جام جهانی رسیدند و تا چهارمی جهان پیش رفتند.
ایران بعد از ۲۰ سال دوباره جهانی شد. جلال طالبی چند روز مانده به شروع بازیها سرمربی ملیپوشان شد. ایران در اولین گام باز هم به یک تیم اروپایی باخت. این بار یوگسلاوی با سرمربیگری سانتراچ موفق شد به لطف ضربه ایستگاهی میهایلوویچ از سد ایران بگذرد.
دیدار دوم به جدال آمریکا مربوط میشود. اولین برد ایران در تاریخ جام جهانی و تنها پیروزی یک تیم آسیایی در آن دوره حاصل شد.
حمید استیلی و مهدی مهدویکیا موفق به گلزنی شدند تا گل دقیقه ۸۷ مکبراید نتواند یانکیها را به امتیاز برساند. با این وجود مسابقه آخر برای ایران به نتیجه خوبی منجر نشد. قرمزپوشان با گلهای بیرهوف و کلینزمن به آلمان باختند تا با سه امتیاز و رتبه سوم گروه به کار خود پایان دهند.
در نهایت به ژاپن میرسیم. تیمی که اولین حضورش در جام جهانی را تجربه میکرد. ساموراییهای آبی، تنها تیم از قاره کهن بودند که در این دوره امتیاز نگرفتند.
با این حال این تیم مانند کره و عربستان باخت پرگلی را تجربه نکرد. آنها ابتدا با تک گل گابریل باتیستوتا به آرژانتین باختند.
در ادامه با همین نتیجه و این بار با گل آقای گل مسابقات یعنی داوور شوکر مغلوب کرواسی شدند. دیدار نهایی مقابل جامائیکا جنبه تشریفاتی داشت. دیداری که با برتری ۲ بر یک تیم کونکاکافی خاتمه پیدا کرد و شاگردان تاکشی اوکادا بدون امتیاز به خانه بازگشتند.
جام جهانی ۱۹۹۸ برای تیمهای آسیایی به این گونه بسته شد که آنها در ۱۲ بازی به یک برد، ۲ مساوی و ۹ باخت رضایت دادند. ۲۴ گل خورده و هفت گل زده در این تعداد بازی به ثمر رسید. ایران در ردهبندی نهایی بیستم شد. عربستان در رده ۲۸ جای گرفت. کره و ژاپن نیز به ترتیب صاحب رتبههای ۳۰ و ۳۱ شدند.
منبع: ایرنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد